Japán tudósok igazolták- Az univerzum tényleg egy hologram

2013.12.14 22:03
 
Egy friss tudományos felfedezést szeretnék veletek megosztani, amit számos helyen közöltek, mégsem láthattunk róla beszámolót ! 

Az elmúlt napokban söpört végig tudományos körökben a hír, miszerint japán kutatók egyértelmű bizonyítékra jutottak abban a kérdésben, hogy az Univerzum tényleg egy hologram ! 

NATURE magazin szerint is
, mely leközölte az eredményeket,immáron meggyőző bizonyíték áll rendelkezésre, hogy az általunk ismert univerzum egy alacsonyabb dimenziójú univerzum kivetülése. 

 

(És ha ezt a gondolatot tovább folytatom, akkor nyilvánvalóan a miénk kivetülése pedig magasabb dimenziók felé mutat irányt... Talán mégis igaz az okkult ősi mondás ? 
"As Above So Below" - "Amint fent, úgy lent is"..... ? Ez csak úgy eszembe jutott.... (SBG Buddha)

Az elméletet egyszerű szavakkal a hitelkártya hologramjával lehet talán megmagyarázni. Bár akik olvastak már tanulmányokat a holografikus univerzumról, nekik nem kell ezt különösebben magyarázni.
 
 
Professzor Kostas Skenderis a "University of Southampton" tudósa év elején már elmagyarázta ezt a koncepciót: 
 
"Az elmélet hasonló a hagyományos hologramokhoz, ahol egy háromdimenziós képet kódolnak le egy kétdimenziós felületen - mint egy bankkártyán például. Csak jelen esetben az egész Univerzum van kódolva ilyen módon."
 
 
A japán kutatók kétféle számítást végeztek el: 
- az egyik mutatta egy fekete lyuk belső energiáit és hozzá kapcsolódó egyéb tulajdonságokat. 
- a másik számítás egy alacsonyabb dimenziójú kozmosz energiáit számolta ki. 

Mindenki meglepetésére MIND A KÉT EREDMÉNY TELJESEN EGYEZETT ! 
A kaliforniai Stanford Egyetem elméleti fizikusa Leonard Susskind megerősítette, hogy korrektek a számítások. 


"Számszerűleg megerősítették - talán legelőször egy olyasvalamit, amiben már biztosak voltunk, de eddig csak sejtéseink lehettek róla - nevezetesen, hogy a fekete lyukakban lévő termodinamika is előállítható egy alacsonyabb dimenziójú univerzumból"

 

Forrás:https://vilaghelyzete.blogspot.hu/