A Szellem törvénye

Az életet segítő szellemi törvények

 

Nem tudom, ki hogy van vele, de én úgy érzem, hogy törvényrengetegben élünk. Nagyon sok a törvény, nagyon sok a jogszabály, ennek ellenére mégsem működik az élet. A törvényeket szépen kikerülik, mert ott vannak a kiskapuk, amivel ki lehet játszani őket. Igen ezek az ember által alkotott törvények, amelyek kijátszhatóak, azonban léteznek az Isten alkotta univerzális törvények, amely sokkal magasabbrendűek az emberi törvényeknél, és amelyek nem játszhatóak ki, mert az élettörvények be nem tartása könyörtelenül visszahat ránk, jobb ha tudunk erről.

 

Egy szeles, esős napon munkából hazafelé, bementem egy kis könyvesboltba, könyveket böngészni. Az egyik sarokban kezembe akadt egy könyv, amelynek borítóján piros nagybetűvel volt kiírva, hogy szellemi törvények. Érdekes, valami vonzott, hogy kezembe vegyem a könyvet és belelapozzak, aztán megvásároltam és el is olvastam. Ez a kis jelentéktelennek tűnő könyv az életemet alapjaiba változtatta meg.

 

Most megint a kedvenc mesteremet és nagy tanítómat Kurt Tepperweint  idézem, aki azt mondja, hogy:

„A legtöbb ember harcnak fogja fel az életet, holott játékról van szó, ám egy oly játékról, amelyet a szellemi törvények ismerete nélkül nem lehet eredményesen játszani”

Életünket belső rend hatja át. Mindennek megvan a maga ideje (A belégzésnek és a kilégzésnek, az aktivitásnak és a pihenésnek, a sírásnak és a nevetésnek, a nyárnak és a télnek, az éjszakának és a nappalnak, megvan az ideje, mikor kell adni és mikor kapni, mikor beszélni és mikor hallgatni...), fontos tehát, hogy megismerjük az örök törvényeket, ritmusokat, és ezek szerint éljünk.
 
 
 
Kurt Tepperwein arra figyelmeztet, hogy az élet egyetlen értelme a tapasztalatszerzés, melyből felismerések születnek. Felismered és beteljesíted életed feladatát, felismered, hogyan lehet harmóniába kerülni a teremtéssel.

 

A szellemi törvények ismeretét nagyon fontosnak tartom. Hát akkor lássuk szép sorjában az élet univerzális törvényeit:

1. A szeretet törvénye:

 

"A szeretet alaptörvénye annak az erőnek, melyet mi Istennek nevezünk". Legnagyobb földi feladatunk és egyben életünk értelme, hogy megtanuljunk feltétel nélkül szeretni, és a szeretetet párosítani tudjuk a bölcsességgel.

 

2. A harmónia törvénye

 

Ez egy nagyon fontos törvény, mert gondoskodik arról, hogy a különöző hatásokat kiegyenlítse, és ezáltal a harmónia visszaálljon. Ebben a törvényben benne foglaltatik az összes többi szellemi törvény. A harmónia törvénye az egész teremtést áthatja.Az élet egyik nagyon nagy titka a helyes arányokban, és az egyensúlyban rejlik. Semmilyen tevékenységünkben nem jó a szélsőséges cselekedet, gondolok itt a sportra, a fogyókurára, a spirituális- és fizikai életre is. A katasztrófák, legyenek azok lelki, fizikai, vagy földi katasztrófák, mindig az egyensúly felborulása következtében jönnek létre, tehát itt jön képbe a harmónia törvénye.

 

3. Az evolúció törvénye

 

Az evolúció törvénye, arról tájékoztat bennünket, hogy minden állandó változásban van. Az univerzumban nincs két dolog, jelenség, vagy lény, amely tökéletesen egyforma lenne, ezért minden ember is egyedi és az útja is az. Ez a törvény magába foglalja a változékonyság elvét, semmi nem maradhat, úgy ahogy van. Semmit nem lehet megragadni, és megtartani, mert minden elkezdődik, és véget is ér.

 

 

4. A rezgés törvénye

 
Minden gondolat, érzés, kívánság különböző frekvenciájú rezgés, minden mindennel összefügg és befolyásolja egymást. Ok és okozat. Ha a gondolatainkat megváltoztatjuk, megváltozik az egész életünk. A hit aktiválja a teremtő erőt, mindent el tudsz érni, amire csak gondolsz. Amikor megnyitod magad, gondolataidat és hitedet kitágítod, megszűnnek a korlátok, minden lehetővé válik.
 

5. A polaritás törvénye

Bár minden létezőnek 2 pólusa van ugyan, valójában minden egy. Álláspontod megváltoztatásával a dolgok megváltoznak - a félelmet bátorsággá, a sötétséget fénnyé alakíthatod. Tudatod rezgésszintjének emelésével más eseményeket, személyeket és életkörülményeket vonzol magadhoz. Felébreszted az emberben rejlő jót, tudatod megváltoztatásával megváltoztatod világodat és ez kihat a környezetedre, Áldás az egész világ számára! Ha a tudatodat a magasabb rezgésszinten tartod, az alacsonyabb tudatszint ellenreakciója nem érhet fel hozzád.

 

6. A ritmus törvénye

 

7. A megfelelés törvénye

 

8. A rezonancia törvénye:

 

A rezonancia törvénye (vonzás törvénye) talán az egyik lefontosabb szellemi törvény, mert a hasonló a hasonlót vonzza magához, de két különböző dolog taszítja egymást. Mindenki csak azt vonzza magához, ami a rezgésének megfelel. A félelem magához vonzza a félelem tárgyát, tehát azt amitől félünk. Ezért nem szabad soha félni, főleg most, hogy készülünk a 2012-es eseményekre. Nemcsak hasonló beállítottságú embereket vonzunk, hanem gondolatainknak és érzéseinknek megfelelő történéseket és életkörülményeket is. A teremtés őshangjának az OM szónak az ismétlése (mantrázása) megnöveli a rezgésünket.

 

9. A teljesség törvénye

 Az élet teljessége minden pillanatban rendelkezésünkre áll, bár hibás szellemi beállítottságunk és csekély hitünk külső és belső gazdagságunkat korlátok közé szorítja. Mihelyt felismerjük igaz valónkat, a teljesség törvénye manifesztálódik életünkben, többé semmiben sem szenvedünk hiányt. A ,,mindenbe" beletartoznak a leckék is, melyeket az élet kínál számunkra, h tanuljunk és fejlődjünk. Aki a teljességben él, az bőségben éli életét, élete minden aspektusa harmóniában van.
 

10. A szabadság törvénye

Minden pillanatban lehetőséged van szabadon választani. Ugyanakkor köteles vagy dönteni is, a következmények vállalásával. Köteles vagy megszabadulni a birtoklástól érzelmeid (harag, félelem, stressz, bűntudat, érzékenység, kisebbrendűségi érzés, önsajnálat, utálat, irigység, bizonytalanság, izgalom, agresszió, düh) elengedésével. Szakítanod kell bizonyos magatartásformákkal - mint a kényelmesség, hamisság, szeretetlenség, intolerancia, ítéletek, fegyelmezetlenség, rossz szokások, igények, elvárások, túlzott vágyak. Meg kell tanulnod elengedni a múltat, a megcsontosodott elképzeléseket, a túlhaladott programokat, elavult célokat, a rossz neveltetés hatásait, szakítani kell a környezeti befolyással, a negatív gondolkodással, a negatív énképpel, az önfejűséggel.

 

11. A gondolkodás törvénye

Minden egyes gondolat teremt, megváltoztatja sorsunkat, sikert, vagy sikertelenséget, örömöt vagy bánatot von maga után. Minden, ami történik veled, az ÉRTED VAN! - még ha fájdalmas is. A sors addig ismételteti veled a leckét, míg a feladatot meg nem oldod. Mindenkiben kincsek rejlenek, fejlődni kell, hogy az utolsó cseppig kibányászhasd.
 

12. A harag törvénye

 

13. Az imagináció törvénye

 

14. A hit törvénye

A hit belső tudás. Amire hiteddel IGENT MONDTÁL, AZ MEG IS VALÓSUL, kivéve, ha a beteljesülést kitolod a jövőbe, vagy a jelenben a hiányosságokra összpontosítasz...! A kétely az a hit, ami ellened dolgozik!

 

15. Az áldás törvénye

Az Univerzum leghatalmasabb erejét, az isteni szeretetet mozgósítja azonnal. Amit tiszta szívedből megáldasz, az áldásként száll vissza rád. Ha megáldasz egy ellenséget, egy barátot nyersz ezzel.

 

16. Az ok és okozat törvénye

Semmi sincs a földön ok nélkül. Minden következmény mind minőségében, mind mennyiségében mindig pontosan megfelel az oknak.

 

17. A sors, a végzet törvénye

cselekedeteink következményeivel szembesít. Tudatosan vállalj teljes felelősséget az életedért! A végzet törvénye akkor avatkozik be, ha az ember maga nem tudja megteremteni a harmóniát. Arra figyelmeztet, hogy Te döntesz! ,,Ki mint vet, úgy arat". ,,Legyen meg a Te akaratod!"
 

18. Az újjászületés törvénye, avagy az ember hét születése

 

19. A kegyelem törvénye

Minden pillanatban kiléphetsz a tudatlanságból. Ha kéred, nyitottá és befogadóvá válsz.

 

20. A boldogság törvénye

Semmi nem teheti az embert igazán boldoggá, amit kivülről kell megszerezni. A boldogságot nem lehet birtokolni, csak magadban találhatod meg, ha feltétel nélkül igent mondasz az életre. Valahányszor szenvedsz, az azt jelenti, nem fogadtad el az életet. Ne tedd a sorsodat függővé valamely cél elérésétől! Boldog akkor lehetsz, ha önmagaddal és az élettel harmóniában vagy, ha a helyedet minden pillanatban optimálisan töltöd be és teljes életet élsz.
 

 

21. A köszönet törvénye

Az igaz hála és köszönet minden nehézségen átsegít az életben. Adj hálát teljes szívből valamiért, amid még nincsen, úgy mintha már megvolna, és megkapod! A hála aktivizálja a hitet, amely hegyeket mozgat.
 

 

 
Hogyan lehetsz boldog?
 
 
 
Idővel felismered, hogy semmi nem tesz boldoggá, amit birtokolhatsz. Boldog akkor lehetsz, ha IGEN-t mondasz az életre. Valahányszor szenvedsz, NEM-et mondasz vagy azt, hogy ,,IGEN,DE..."
 
 
 
Miért kell annyit szenvedni? - kérdezed. Nos, az élet azért állít próbatételek elé, hogy megtanulj még tudatosabban élni. Az ego időszaka lejár, s ha megszabadulsz félelmeidtől, végre adhatod önmagad. Ugye, már gyakran felmerült benned a kérdés, ami másokban is: ,,Ki vagyok?, Miért vagyok itt?, Miért vagyok olyan, amilyen vagyok?, Mi a feladatom?, Hogyan teljesíthetem?" - Az élet tanulást jelent. Létfeladatod pedig, hogy önmagad légy.
 
 
 
A te felelősséged, hogy irányítod-e az életed, vagy hagyod magad sodortatni. A szellemi törvények valóban hatnak, függetlenül attól, hogy hiszel-e bennük, vagy sem. Tagadhatod, ellenállhatsz - ám ekkor betegség vagy szenvedés formájában korrepetálást kapsz a s
 
 
 
 
A karmikus kapcsolatban állók rendezik a számlát egymással és lehetőséget adnak egymásnak a gyors szellemi növekedésre. A partnerkapcsolat értelmét veszíti, mihelyt feladatát beteljesítette, vagy nem képes ezt a feladatot betölteni. Ha mégis együtt maradnak, az kíméletlenség, mert gátolják a másik, és a saját fejlődésüket!! Igazi társkapcsolat kizárólag két önálló, egészséges lény között jöhet létre, akik individualitásukat mindvégig megőrzik. Csak így lesznek képesek szembenézni azokkal a gyengéikkel, amiket a társuk segítségével fedeztek fel.
 
 
 
 
"Senki nem ismeri az utat, mely előtted áll, még soha senki nem járt ezen az úton és nem is fog, mert ez a Te utad! Menj hát az utadon, amely csak a tiéd, engedd, hogy az élet mindennap megajándékozzon, és ha készen állsz, belső mestered vezessen. És énekelj! Mert minden a Te örömödre teremtetett, az egész teremtés érted van!"
 
Forrás:http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=jupiter21&pid=121760&blog_cim=Szellemi%20t%F6rv%E9nyek