Ezeket a mérgeket eszed nap,mint nap - Fényörvény

2013.10.01 13:05
 
Szerintem mindannyian úgy vagyunk, hogy a legegészségesebben szeretnénk táplálkozni, azonban utólag mégis kiderül, hogy a táplálék, amelyet a napokban vásároltunk, mégsem olyan természetes, mint amilyenre számítottunk.
A legtöbb egészségesnek lefestett termék ugyanis számos olyan eltitkolt összetevőt tartalmaz, amely messze sem hasznos a szervezetünkre nézve.
Egy a biztos: ha a szupermarketből vásárolsz, a legtöbb ott forgalmazott termék külföldről származik, így legalább egyet a sok káros adalék közül biztosan magába rejteget. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Osztálya már össze is állította azon mérgező anyagok listáját, amelyek többnyire megtalálhatók a más országokból behozott zöldségekben, gyümölcsökben. Íme:
 
1. Difelinamin – egy olyan gombaölő szer, amely leginkább az almában található meg, és amely elsősorban a veséket támadja meg. Felgyűl ugyanakkor a májban, a vérben, hosszútávon pedig komoly gondokat okoz.
 
2. Tiabendazol (E233) – egy másik gombaölő, amely magas koncentrátumban található szintén az almában. Ez az idegrendszerre fejti ki hatását, valamint az emésztőrendszernek is ártalmas, éppen emiatt tiltották be az alkalmazását Ausztráliában.
 
3. Aldrin – féreg- és rovarirtó, a talaj mentén használják azért, hogy megóvják főként a gabonaféléket a hasztalan állatoktól. Sajnálatos módon, megtalálható a húsban és tejtermékekben. Halálos kimenetelű úgy az embereknél, mint madaraknál és halaknál. Emiatt számos országban betiltották a használatát.
 
4. Dieldrin – az aldrin egyik származéka, szintén a rovarok ellen használják. Legalább annyira veszélyes, mint a fent említett társa, viszont „csupán” a pasztőrözött tejben található meg.
 
5. Mirex – hangya- és rovarirtó, amelyet felfedeztek a húsban és a halban is. Rákkeltő hatása ismert, ugyanakkor rendkívül káros a környezetre =legalább 10 évet képes lebomlás nélkül meglenni). Emiatt került betiltásra.
 
 
Forrás:https://www.fenyorveny.hu/2013/10/ezeket-mergeket-eszed-nap-mint-nap.html