A harmadik szem,érdemes-e idő előtt megnyitni?

2014.08.15 00:30
 
Harmadik szem, homlok csakra, a lélek szeme.. ki hogyan hívja! Ki ne hallott volna arról a kifejezésről, hogy nyílik a harmadik szem, és hány olyan cikket olvashattatok már, hogy milyen módon lehet kinyitni. Én jobban szeretem viszont azt a kifejezést, hogy aktivizálódik a homlok csakra, mert ez így helyes, még akkor is, ha ezt a csakrát a lélek szemének is hívják. Azért így helyes, mert a lélek maga mindent „lát”, még akkor is, ha a harmadik szem zárva van, vagy a homlok csakra még nem eléggé van felfejlődve ahhoz, hogy aktívvá váljon.
 
A vélemények eltérőek, de nagyon sokan azt tartják, hogy érdemes különböző gyakorlatokkal ezt a csakrát aktívvá tenni. Hozzáteszem, hogy azok, akik ezt tartják helyesnek, arról már nem szólnak, hogy gyakorlati jelentősége nincsen abból a szempontból, hogy aki így nyitja a harmadik szemét, az képességei terén nem igazán lép előre. Ugyanolyan ez, mintha egy ajtót kinyitnánk, de az átjáró mégis be lenne falazva. Ráadásul ezeket a fajta aktívvá tételeket nyugodtan nevezhetjük erőltetett, erőszakkal történő módszereknek, amelyek káros hatással lehetnek a tudatra és megzavarhatja az elmét is.
 
A homlok csakrának viszont van egy nagyon érdekes tulajdonsága! Ahogy fejlődünk, ahogy erősödünk, ahogy emelkedik rezgésszámunk, az magától szépen aktivizálódni fog. Minél előrébb tart fejlődésünk, annál inkább, míg végül teljesen aktívvá válik. Amikor így teszünk, akkor fejlődésünk révén a lelkünk segítségével a képességeink is jobban előtérbe kerülnek és ugyanígy felébredhetnek.
 
Ahogy a csakra nyílik, és válik aktívabbá, úgy fogjuk egyre jobban értelmezni megérzéseinket, melyeket a lelkünk küld felénk, de ugyanígy kaphatunk képeket a jövőről, hallhatunk hangokat ugyanerről, és egyre képesebbé válunk majd használni is a már említett képességeket.
 
Sok példát sorolhatnék, de senki nem fog a jövőbe látni vagy tárgyakat mozgatni csak azért, mert bizonyos gyakorlatokkal kinyitja a harmadik szemet. Ennek hátrányai is lehetnek. Ezért továbbra is mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy legyen türelemmel, erősödjön, fejlődjön és homlok csakrája magától aktivizálódni fog, ami majd hozza magával a különlegesnek mondott képességeket is!
 
 
Emellett ugyanúgy figyelemmel érdemes lennünk a többi csakrára, ugyanúgy, mint erre az egyre! Egyiket sem szabad előtérbe helyezni, többnek tartani, mint a többit, ugyanúgy fontos részünk mindegyik, igazi egyensúlyt csak együttes erővel teremthetünk magunknak. Éppen ezért is érdemes mindegyikkel foglalkozni, tisztítani és energiával táplálni, hiszen már önmagában ezek a gyakorlatok közelebb visznek ahhoz, hogy csakráink, így a lélek szemének nevezett csakra is tökéletesen működjön!
 
szeretettel:
Carmelian & Cedamus
 
Forrás:https://emberisegebredese.blogspot.hu/2014/08/a-harmadik-szem-erdemes-e-ido-elott.html