Intuíció-szinkronicitás

 

Napjaink tudatosodási folyamatának egyik jellemző következménye, hogy egyre több és több ember ébred rá a saját teremtő erejére, vagyis arra, hogy miképpen születnek meg az életében a kellemes vagy éppen kellemetlen események gondolatainak és érzéseinek hatására. A manifesztáció természetesen lehet öntudatlan vagy éppen tudatos, azonban a címben említett jelenségek megértése és alkalmazása kikerülhetetlen a harmonikus szellemi és lelki fejlődés folyamatában. Mi is tehát a szerepük a mindennapi életben? Hogyan harmonizálhatja felismerésük az érzékelésed és értelmezésed, mely létrehozza a valóságod?

 

 

Amikor vágyunk valamire, vagy el szeretnénk érni egy kitűzött célt az életünkben, akkor a gondolataink és érzelmeink segítségével önmagunkban létrehozzuk annak mentális lenyomatát. Ha a pszichikus energiánkat megfelelő intenzitással és kellő ideig fókuszáljuk a „belső” világunkban (mentális és érzelmi szinten egyaránt!)  kitűzött célunkra, akkor az – a tükröződés törvényének eredményeképpen - meg fog jelenni a „külvilág” jelenségeként vagy eseményeként. Ennek a folyamatnak a mélyebb ismerete miatt tartották ősidők óta fontosnak a szellemi iskolák és filozófiák az önismeretet. Azt vallották, hogy ha megismered önmagad (a mikrokozmoszt), akkor megkapod a választ az Univerzum (a makrokozmosz) titkára is, mivel a kettő egységben létezik. Ugyanaz az Intelligencia jelenik meg minden sejtedben, mint a legnagyobb és legtávolabbi galaxisban, és a működési elveik is megegyeznek. Ennek magyarázata, hogy a „külső” anyagi világ nem más, mint a „belső” lényed tükröződése.

 

Azonban általában nem közvetlenül és készen jelenik meg életünkben vágyunk teljes megvalósulása. Sokkal inkább rákerülünk arra az útra, mely ahhoz vezet. S ezt az ösvényt jelöli ki nekünk az Élet meglehetősen „különleges és furcsa” módon. A címben szereplő szinkronisztikus jelek és véletlenek azt a helyzetet jelentik, amikor nagyon erős visszajelzés érkezik az életedbe valamely manifesztációs folyamatodra. Ezeket azonban nem lehet logikusan, racionálisan értelmezni, mert az Élet egy olyan dimenziójából származnak, ahol már a „kvantum összefonódás” állapota létezik, és nem az ok – okozati törvény a meghatározó. Itt jön a képbe az intuíció, mely már alkalmasabb szerszám lehet számodra vágyad megvalósításához.

 

Az igazán fontos dolgok az életedben kivétel nélkül ebből - a fizikai érzékszervek és logikus gondolkozás számára elérhetetlen - valóságtartományból származnak. Ennek a dimenziónak tudatos felhasználására az intuíció és az intuitív tudás segítsége vezethet rá. Ezeket a mindenkivel veleszületett képességeket sajnos a személyiségfejlődés egy szakaszában a legtöbb ember elhanyagolja, s nem fordít kiteljesítésére megfelelő fontosságot, így elsatnyul. Pedig ez segít hozzá ahhoz a látásmódhoz, melyben képes vagy érzékelni a világot alkotó energia- és információtenger legfinomabb rezdüléseit, legyen szó önmagadról, egy másik személyről, vagy általában a világod eseményeiről A jó hír az, hogy Te is, mint mindenki, aki felismeri a fontosságát, könnyedén újra használatba veheti ezen természetes képességet.

 

Az intuíció újrafelfedezése teret ad az életedben egy olyan energiának, Intelligenciának, amelynek megjelenésére a „véletlen”, a „szerencse”, vagy a „csoda” címkét ragasztja az értelmezés (ennek tudományosabb neve a szinkronicitás). Általában akkor alkalmazza az elme ezeket a jelzőket, amikor nem érti, nem képes feldolgozni a nem anyagi világok törvényszerűségeit, összefüggéseit, melynek létét ma már csak a dogmatikus, szűk látókörű tudósok tagadják. A nyitottabb szemléletű kutatókat egyébként mindig is ámulatba ejtették ezek a törvények, melyek létrehozzák az ilyen jelenségeket. Carl Gustav Jung, a XX. század egyik legnagyobb pszichológusa például már évtizedekkel ezelőtt külön tanulmányt írt közösen egy Nobel-díjas fizikussal - Wolfgang Pauli-val – arról, miként értelmezi a kvantumfizika a „szinkronicitás” elvét.

 

Az intuíció magyarázata nem igazán lehetséges a hétköznap kifejezésekkel. Talán úgy lehetne fogalmazni, hogy a kvantum „összefonódás állapotában” potenciálisan mindig össze vagy kapcsolva a Forrással, amelyből minden létrejön, és amiben minden létezik. Például a vágyad és annak megvalósulása, egy probléma és annak megoldása, vagy bármi, amit el tudsz képzelni. Egyszerűen csak tudatossá kell válni az összefüggések létezésére. Ezt követően pedig észre kell venned a véletlenek megjelenését a hétköznapok forgatagában. Azok mindig az élet visszajelzései a téged foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatban. S természetesen meg kell tanulni azok hatására cselekedni.

 

Az éberséged növelése fogja megadni az intuíciód mesteri használatát, mely azt az érzékelést fejleszti ki benned, hogy képes vagy felismerni azokat a folyamatokat, melyek még nem manifesztálódtak teljes mértékben az anyagi világban. Ez a valódi Intuíció, s nem holmi homályos megérzés. Ennek alapján történő felfogás pedig az intuitív tudás, ami sokkal hatékonyabb megoldásokat kínál életed kihívásaira, mintha önmagában csak a racionális logikára hagyatkoznál.

 

A kiemelkedő tudományos alkotások és művészi értékek mögött minden alkalommal ez a képesség húzódik. Tudd azt, hogy rajtad keresztül is megjelenhet bármikor egy olyan ötlet vagy inspiráció, mely a Te életedet éppen úgy jobbá teheti, mint a környezetedét. Hogy az egy, a világot óriási mértékben megváltoztató hatás, vagy csak a szűk környezetedet jobbító cselekedet, az már nem lényeges, hiszen a te jutalmad maga a folyamat átélésével járó öröm, nem pedig az eredmény hajszolása.

 

Tehát a feladat egyszerű: nyisd meg a szíved, figyeld a véletleneket, fejlesztd az intuíciód, cselekedj abból kiindulva, és élvezd az ily módon megjelenő új ösvényeken való utazást.

 

Következő cikkünkben mélyebben vizsgáljuk, mi is a szinkronicitás, s hogyan használhatod fel vágyaid elérésében, vagy éppen életed átalakításában.

 

Forrás:

Szatmári L. Miklós

író, Quantum Balance konzulens, oktató, Kvantumgyógyító

www.kvantumszemlelet.hu