Szeptemberi energiák

2015.09.01 18:43

Szeptember hónap Asztrológiai előrejelzése, 2015

Szeptember hónapja ’A Hónap’. Az ’Év Hónapja’ díj nyertese. Mindegy mi van, akkor is. :D Ha atomvillanás lenne, akkor is! :) Itt lép majd ki a Szaturnusz a Skorpió jegyéből, és ezt már annyira, de annyira várjuk, hogy. Teljesen mindegy, mi lesz, ami eddig volt, már annyira unalmas és csömörös, hogy bármi oké. Mindemellett több más okból is az egyik legjobb, legvártabb hónap ez. Itt mindig a Szűz és a Mérleg jegyek dolgai kapnak nagy hangsúlyt, és itt annyira kulturált minőségek lakoznak, hogy balzsamként hatnak majd ránk és az életünkre. :)

Ahogy ’ígértem’ korábban, amíg a Szaturnusz a Skorpióban járt, belülről préselnek bennünket. Jöttek fel a dolgok előző életekből, a gyerekkorunkból, a jelen elfojtásaiból, és csak kavarogtak, kavarogtak, események és személyek formájában az életünkben. Kontrollunk nem volt felettük, nekik felettünk viszont igen. Innentől a préselés kívülről jön. Menekültek, háborús krízisek, gazdasági bebillenések; a túlhalmozott, túlfújt, túlfeszített, túlvetített lufi repedezik és recseg. Omladozik a külvilágunk. És szorít. Ez már nem kellene, hogy annyira megkavarjon minket, hiszen a külvilágban van, és ezáltal sokkal könnyebben tudunk egy pártatlan, ép, egységes én-nel figyelmet biztosítani a számára. Ennyiben ’könnyebb’ lesz a következő két év, mint az elmúlt három volt. Aki viszont már teljesen beleépült az új módiba; jövés-menés, szelfi, ’szeretet’, vetítés, egyenjogúság, ’spiritualitás’, ’fénylények’, stb., annak az egész világát újra kell majd huzaloznia, és az azért feladat. Ezzel ráérünk majd október végétől-novembertől foglalkozni, ez még teljesen lehet a fújás, pihenés és megnyugvás hónapja. :)

Az augusztusi előrejelzésben írtam erről a hatásról, mivel akkor aktiválódott; át fog ívelni teljes szeptemberen, és ma is ugyanolyan aktuális, mint egy hónapja:

"Augusztus 28péntek és Október 9péntek között olyan hatás lesz, ami szerintem eldurrantja a menekült-lufit. A mindennapok részei lesznek, nem csak „áthaladóban”, amely szótól frászt kapok őszintén, amikor hallom, hanem permanensen. Nyugat-Európa hamarosan megtelik, elkezdik visszafordítani őket, lezárni a határokat, az majd zavargásokat eredményez ott, és a visszafordultak Közép-Európában rekednek, mert ahonnan jönnek, valószínűleg nem enyhülni fog az áradat, hanem nőni. Ahogy hajléktalanban is ’térdig lehet járni’ nyáron már, ez lesz menekültekkel is, csak nagyobb mértékben. Ahogy jön a tél majd, kérdés lesz a szállásolásuk, étkeztetésük, és a közegészségügyi témák is.

Ugyanakkor ez egy olyan hónap is lesz, ahol még jobban kettényílik az olló. Akik képesek egy kulturált, csendes, szorgalmas, véglet-nélküli életre, azoknak „még több adatik”. Ez jelenleg a társadalom 1-2 százaléka. A többieknek tovább nő az álmodozás, a spirizés, a pozitívozás, a vetítés, a ’jó’-nak levésre törekvés, és egyre messzebbre hömpölyögnek a realitástól. Fejben minden ’jó’, hömpölyög, a külvilág is hömpölyög; ebben kellene rendet tartani, ami a vetítő többség miatt lehetetlen. 
Ezért lesz fontos a saját életünkben és kis közegünkben, hogy mindenből elég legyen, és ahogy ez megvan, leállni, megpihenni, nem feszíteni-dagasztani a dolgokat. (Jupiter Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)"

A megírása óta ezek történtek augusztus negyedik hetében:

https://index.hu/kulfold/2015/08/22/sokkolo_felvetelek_a_macedon_kaoszrol/
https://index.hu/kulfold/2015/08/27/elsullyed_a_bevandorlokkal_teli_hajo_tobb_szaz_halott/
https://index.hu/belfold/2015/08/29/letartoztattak_az_embercsempeszeket_akik_a_71_halott_menekultert_felelosek/
https://nol.hu/belfold/szeptember-kozepetol-lohetnek-magyar-katonak-a-menekultekre-1559815
https://index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/atmenetileg_visszaalltak_a_schengeni_allapotok_hegyeshalomnal/
https://index.hu/kulfold/2015/08/31/az_osztrakok_minden_gyanus_teherautot_megallitanak_a_hataron/
https://index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/

Tisztán kirajzolódik, a cikkekben lévő képeken is látszik a Szaturnusz a Nyilasban effektus, ahogy kívülről, a tömegekből jön a préselés, legyen az ember, autó, vonat, bármilyen fizikai objektum. Mindez nem kell, hogy megriasszon bennünket, mert a külvilág nyomásával párhuzamosan a belsőnk, érzelmi, emberi oldalunk fellélegzik, kisebb, egyéni világunkban helyre tud állni a rend, béke és működőképesség!

Ez a lényeg igazság szerint, ez a mi felelősségünk, a többi a Fentieké. :) Éppen ezért e hónap, és az utána következők is két, párhuzamos sínen fognak menni: az egyik életünk kis területe, néhány fontos szereplővel, a másik a messzi, külső világ, rengeteg, számunkra mélységében indifferens szereplővel. És egyéni világunkban teljesen tud jönni az emelkedés:

Szeptember 1kedd és Szeptember 11péntek között eddigi megtépázott önmagunk romjaiból újra tudjuk építeni magunkat. Pontosabban, ami az elmúlt három évben tépázódott, azok nem mi voltunk, hanem előző életes elakadások, ezéletbeli tisztázatlanságok. A Bourbonokról mondták a francia forradalom után, hogy „Semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek”; számunkra itt a kulcs az lesz, hogy tanuljunk ebből a három évből, és szépen felejtsük is el egyidejűleg, ami ott történt. 
Ebben a másfél hétben elkezdenek átvezetni bennünket újabb terepekre is, kivezetni a régi mezőből, játéktérből. (Nap Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Szeptember 1kedd és Szeptember 16szerda között nagy erejű energialöket érkezik majd, ugyanilyen erővel szeretnénk haladni, tenni a dolgunk, és ez segít majd, hogy ismét áramlóbbak, élőbbek legyenek a dolgok és mi magunk is. Ami odafigyelnivaló, hogy kicsit becsúszhatunk az E/1 állapotába, figyelmen kívül hagyva másokat, vagy saját magunk valódi képességeit, lehetőségeit. Mennénk, de terveink, céljaink, eszközeink, lehetőségeink nem teljesen tisztázottak, vagy még várni kell rájuk. Mintha át akarnánk ugrani a saját árnyékunkat; ezért ne frusztráljuk magunkat kapkodással, izmozással, nyugodtan építkezzünk.

Ebben nagyon sokat fog segíteni a fényszögbe bekapcsolódó Vénusz is, hogy lazábbak-könnyedebbek legyünk, de mivel közben hátrafelé halad, résen kell lennünk a türelmetlenkedéssel, és az is előfordulhat, hogy kisebb lesz az eredmény, jutalom, mint amit vártunk előzetesen, vagy később érkezik meg. (Mars Oroszlánban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Szeptember 2szerda újabb fellélegző nap lesz, ahol az augusztus során tapasztalt külső-belső végletek, irányíthatatlanságok és rombolás lecseng. Úgy érezhettük magunkat, mint tengeren hánykolódó hajótörött; itt visszakapjuk magunkat kicsit, de ahogy fentebb láttuk, tegyük a dolgunk alázattal, picit emlékezve, hogy mennyire törékenyek és aprók vagyunk valójában, egy vihar, események, szinte bármi számára. (Nap kilép Szaturnusz kvdrátjából Jupiteren keresztül)

Szeptember 4péntek és Szeptember 29kedd között a nagy megindulásban van egy vissza hatás is, már-már megszokásszerűen. Kondicionálva vagyunk már, hogy ne tudjuk elhinni, ha valami jó történik, hogy épülni tud, hogy kielégítő, hogy hosszútávon is tud haladni, így itt a megkönnyebbülés ott lesz szeptemberben, de egyéni megéléseinkben erre ráberzenkedhetünk. Az energiák, események javulnak, mi viszont szóban-tettben-gondolatban még régi lemezek alapján megyünk majd.

Mivel mindenki annyira ’szereti’, ennek a melegágya rééégi, ’jó kis’ mélybe gyömöszölt párkapcsolati figurák is lehetnek, akár álmok formájában, felbukkanásban, ’véletlen’ találkozásokban. Ha ilyen van, nem javasolt a belefolyás, érdemes egy örök klasszikus által javasolt protokoll szerint eljárni, és továbbmenni. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Szeptember 5szombat és Szeptember 22kedd között emellett ismét/továbbra is Párkapcsolatot segítő hatás is van. Nagyon sok amerikai film szól arról, ahogy a szereplő egy hülyével küzd, miközben a hozzávaló társ végig ott van, és a végén rájönnek jó esetben, hogy hogy is van ez. :) Itt ugyanígy, simán ott tud lenni egy vagy több alkalmas figura; ha egy megfelelő valakire fókuszálunk, nekünk jó; ha egy szüttyögő régi valakire, nekünk nem jó. (Merkúr Mérlegben szextilben Vénusszal Oroszlánban)

Szeptember 6vasárnap is egy olyan nap, amikor fellélegezhetünk. Ha korábban éreztünk tompaságot, nyomottságot, enyhe zavarodottságot, akár fura álmaink, érzeteink voltak, akkor azok most le tudnak jönni rólunk, és ez is segít az összeszedett, hatékony, haladó attitűdben. (Nap Szűzben kilép Neptunusz Halakban szembenállásából)

Szeptember 7hétfő is nagyon jó nap, ahol a hetek óta hátrafelé haladó Vénusz elindul előre! Itt a hónap elején számos ilyen apró segítséget kapunk, így jó, ha világi szinten is ilyen apró tényezőkben látjuk meg a szépet-jót, illetve ha ilyeneken, ilyenekkel dolgozunk, építkezünk. 
Már-már megszokottan, mint a Párkapcsolat bolygója, ez is segít majd társas viszonyainkban, de mivel az Oroszlánban van, túl zárt is lehet az attitűdünk: vagy ego-meiszter, vagy „én sokat sérültem, jajjderossznekem” módon. Egyik sem túl szerencsés társkapcsolatokban, így ha ilyen van, jó észrevenni magunkon, és kicsit lazítani rajta. Ha ezt a két végletet el tudjuk kerülni, szépen tud épülni Párkapcsolat is az életünkben. :) (Vénusz előreindul Oroszlánban)

Szeptember 12szombat és Szeptember 22kedd között másik hatás is be/visszahozhat régi párkapcsolati szereplőket az életünkbe vagy a belső világunkba, olyanokat is, akikkel már nincs valódi dolgunk vagy lehetőségeink. Óriási különbség ebben a pár hétben, hogy ezek energiáikban már nem nagyon mélyről gyökerező helyzetek és dolgok lesznek, hanem nagyon vékony, felszíni töltéssel bírnak majd. Mint egy hártya, vagy hologram, így itt már tényleg rajtunk múlik csak, hogy mennyire tekerjük bele magunkat.

Ugyanakkor ott lesz rajtunk, érezni fogjuk, a fellélegzést is, és jó dolgunkban ínyenckedni is fogunk a sok friss energiával, lehetőséggel, újabb, nyitottabb utakkal, lehetőségekkel. Nagyon élesen elválik a 2012 nyara előtti és az azóta eltelt időszak érzetre; itt olyan lesz már, mint előtte, és az nagyon jó. (Merkúr Mérlegben szemben Uránusszal Kosban)

Szeptember 12szombat és Szeptember 16szerda között a Nap fényszögkapcsolat nélkül halad majd, és alaphelyzetben ez a magány érzetét tudja-tudná adni, itt viszont főleg olyan, mint amikor sebességváltásnál van az a szakasz, amikor az üresben is van egy pillanatra a váltó. Külön pikantéria, hogy pont utána, 17-én lép ki a Szaturnusz a Skorpióból, így egyértelműen az átcsúszás, átváltás minőségét adja.

Szeptember 16szerda és Szeptember 29kedd között szépen át is kattan az új fokozatba a dolog; megpaskolhatjuk a vállunk, ha eddig ép elmével kibírtuk, nem henteltünk le nagyon senkit, mert itt a kiképzés, az eddigi formájában, véget ér. Olyan ez a két hét, mint negyedik gimnáziumi osztály végén, amikor a bankett van, szerenád, le vannak zárva a jegyek, és már csak úgy vagyunk a teremben, de tétje már nincs. Tudjuk, hogy jön érettségi vizsga, felvételi, egyetem, felnőtt élet, stb. (ez lesz a Nyilasba lépő Szaturnusz), de itt az még nem érdekel, a korábbi évekkel meg már nem kell foglalkozni. (Nap Szűzben-Mérlegben szextilben Szaturnusszal Skorpióban-Nyilasban)

Szeptember 16szerda és Október 4vasárnap között fontos, hogy ne csapjon át felettünk a „Túlélők mámora”. Itt már tényleg vége a hepajnak, a meccs lefújva, nem kell ebben a nyugodtabb, összeszedettebb közegben bosszút állni senkin, magunkat sajnáltatni, feleslegesen sokat ’nosztalgiázni’, mert az a továbbiak rovására tud menni.

Mindig magunkat érdemes legyőzni, ez néha azzal jár, hogy hagyunk másokat, hogy legyőzzenek, ha úgy van. Ha nagyon ’büntetni’ akarunk valakit, akkor simán legyen jól működő az életünk, akár legyünk boldogok is, ha valóban van okunk rá; annál idegesítőbb kevés van azoknak, akik rosszat akarnak nekünk. :D (Mars Oroszlánban-Szűzben kvadrátban Szaturnusszal Skorpióban-Nyilasban)

Szeptember 17csütörtök és November 11 (!), szerda között jön a ’megmérettetés’ időszaka. Ez az év egyik legfontosabb hatása: egyénileg és kollektíven is nagyban meghatározza majd a továbbiakat. A Pluto bolygó, mely az egyik résztvevője, 2008-ban lépett a Bak jegyébe, és az addig szilárdnak hitt alapokat kezdte légkalapácsként szétverni, és azóta sem tudnak összeállni; ennek (volt) köszönhető a „Válság”, ami azért alapjaiban borította a dolgokat anno. Ugyanakkor mély dolgokat is kapar fel folyamatosan egyénileg és kollektíven is, akár előző életekből, rejtegetett, elfojtott helyekről is. 
A Jupiter önmagában egy nagy energiabevitel, tőkebeáramlás, és a trigon fényszög pedig akadályok nélküli, nagyerejű utat jelent hatása számára a Pluto felé; ami már eleve feszegeti a Bak által reprezentált, betonbiztosnak hitt és régi dolgokat. Magyarul olyan, mintha egy légkalapácsolt járdában egy robbanást hajtanánk végre.

Ez jó, ha nem ragaszkodunk a járdához. Nem jó, ha rajta akarunk járkálni. Tudom, „Nagy Jótevő”, meg a trigon „jó fényszög”, meg „Jupiteri év van”, meg „a káldeusok is megmondták”, de szerintem ez alapjaiban szétszedi majd az alapokat. Akiben nincs rugalmasság, hajlandóság a változásra, éberség az események lekövetésére magában, a mikrokozmoszában és a külvilágban, az lemarad. Darwin is megmondta, hogy „nem a legerősebb, vagy a legokosabb marad fenn, hanem amelyik a leginkább képes a változásra”. Itt gyakorolhatjuk majd. Lazán és jószándékkal hozzáállva az életünk dolgaihoz, szépen tudjuk majd építeni. Ha közben elvesznek egy építőkockát, keresünk egy másikat; ha ragaszkodunk ahhoz a kockához, akkor helló van.
Ugyanakkor ezért is fontos még a kulturált hozzáállás ezekben a hetekben, nem kapkodás, nem balhézás, nem bosszúállás, hanem laza és finom elengedése és lezárása az elmúlt éveknek.
Szóval olyan dolgok fognak itt átalakulni, vagy megkezdeni az átalakulást, amikről talán sosem gondoltuk, hogy megtörténhet, vagy úgy lehet. Elme- és egoszinten ez félelmetes, Tudatosság szintjén izgalmas és semleges. :) (Jupiter Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Szeptember 18péntek és Október 5hétfő között a Merkúr bolygó retrográd lesz a Mérleg jegyében. Ilyen már volt többször is az elmúlt időszakban, így könnyen emlékezhetünk rá. Ilyenkor az emberek szóban-tettben-gondolatban belassulnak, akár megzavarodnak,  ezért a társas interakciókban nagy toleranciára van itt szükség, és ha nem megy valami megértése, vagy közös hullámhossz, ne erőltessük.
Ilyenkor mindig van vagy bélprobléma és/vagy tüdő, légzőszervi dolog is a legtöbb embernél, ha ilyet tapasztalunk magunkon, az teljesen normális. Mivel a Merkúr a Gyerekek bolygója is, erre a két hétre érdemes úgy szervezni a programot, hogy simán lehet, hogy betegség, vagy bármi miatt otthon kell vele/velük maradni, vagy átmennek kis Damien-be, és már az ördögűzőt hívnánk.
Mivel a Mérlegben történik mindez, addig jól funkcionáló emberi kapcsolatainkban, azok harmóniájában lehetnek félreértések, a Párkapcsolatosoknak pedig nem érdemes itt nagy újításokkal próbálkozni, mint lánykérés, új pozíció erőltetése, összeköltözés, nagy dolgok, kinek mi.

Szeptember 18péntek ugyanakkor az év legfontosabb napja, szerintem. A Szaturnusz bolygó kilép a Skorpióból, itt már végleg, és átlép a Nyilas jegyébe. A csiki-csukis, szüttyögős, szivatós, érthetetlen, értelmetlen cucc, ami három évig volt, lecseng majd. A kérdés, amit rendszeresen feltehettünk az Életnek, és egy-egy másik embernek, hogy „Ez most vicc, vagy komoly?!”, a mai életformából adódóan persze ott lesz még/már, de a mindennapossága eltűnik. A belülről-alulról jövő savasság, tépelődés, irracionális félelmek, fóbiák, óvatoskodás is nagyban alábbhagy majd.

A Természetben nincs szabadnap, vagy szünet, abban a pillanatban átlép majd a Nyilasba a Szaturnusz. Annyi hatalmas (!) előnyünk van, hogy öt hónapig már személyesen is tapasztaltuk idén januártól májusig, hogy mivel jár, az egyéni életünkben és a külvilágban is. Hatására indult el a menekülthullám, jöttek gazdasági beborulások és fokozódtak a terrorcselekmények: immáron mind-mind Európában is. A Szaturnusz a Nyilas jegy 4-ik fokáig ért el a 30-ból, tehát egy nyolcadnyit láttunk a történetből eddig, matematikailag.

Több cikket írtam még a belépése előtt, és után is, itt lehet őket elolvasni: Szaturnusz a Nyilasba lépSzaturnusz a Nyilasba lép 2.Star Wars 1aStar Wars 1b.

Javasoltam anno a pénzünk nagy részének kivételét bankszámláról, hogy ne mohóskodjunk, ne akciózzunk vele, és akkor jött a Buda-Cash és a többi brókerbotrány. A javaslat továbbra is áll, sőt, még annál inkább áll. Javasoltam, hogy ne utazgassunk külföldre már, ne repüljünk repülőgéppel, és ez is annál inkább áll. Attitűdünkben legyünk csendesek, szolidak, szelídek, a sokat építsük le, társas kapcsolatainkban, anyagi helyzetünkben, vagyontárgyainkban, gondolatainkban, cselekedeteinkben. Vonjuk vissza az anti-szociális médiában való aktivitásunkat, "megosztásokat", "posztolásokat", és törekedjünk valódi megélésekre és valódi megosztásokra, néhány, kevés (!) és számunkra valóban értékes ember felé.

A kevesebb, több!

Mindaz, ami a két cikkben a Nyilasba lépő Szaturnuszról leírásra került, továbbra is áll, felesleges új cikket írni, elég a tartalmát exponenciálisan felszorozni. Így, hogy már láttuk mik történnek, tényleg óriási előnyünk van, és a magunk hozzátevését meg tudjuk tenni, elsősorban ha a saját, lokális dolgainkkal foglalkozunk, a ’saját portánkon sepregetünk’, nem akarunk ’jók’, ’spirituálisak’, ’segítők’ lenni. 
Ahogy halad majd a Szaturnusz a Nyilasban a Bak jegye felé, egyre nő majd a nacionalizmus, egyre több ország húz majd kerítést, falakat a határaira, jönnek majd ellenőrzések, karanténok, idővel valószínűleg útlevélbevonások, kijárási tilalom is. Amikor ezt még tavaly írtam, jött pár ’nyekegő’, hogy hogy mondhatok ilyeneket; és már van is kerítés délen, a macedónok is építik, a törökök is, a lettek is, a franciák is, az angolok is, az olaszok, mindenki. Ezektől nem kell megijedni, teljesen természetes és mechanikus folyamatok: ismerni, felismerni és használni kell őket, alkalmazkodni hozzájuk. 
Amennyiben ez megy, nagyon szép, klasszikus, még az über-kapitalista, über-egyenlősítő káosz előtti életet tudunk élni, egyéni életünkben. ;)

Szeptember 24csütörtökön a Nap bolygó belép a Mérleg jegyébe. Ez az év talán legszebb napja, és a Zodiákus legfinomabb, legkulturáltabb részén jár a Nap. A hónap elején működtetett aktivitásaink itt részben már be tudnak érni, és itt meg is tudunk pihenni kicsit. Jó is itt fújni egyet, nagyokat sétálni egy kellemes délutánon, szemlélődni, élvezni a belső világunkat, vagy más(ok) társaságát.

Szeptember 25pénteken a Mars bolygó belép a Szűz jegyébe. A korábban említett ego-meiszterkedés, feszültség, konfliktusok, itt alább tud hagyni. Erőinket koncentráltabban és hatékonyabban tudjuk céljaink irányába fordítani, és az addigi egyedül helytállás mellé be tudnak jönni könnyítések, szövetségesek, segítők is. A kollektívában itt várhatóak megállapodások politikai, háborús, migránsügyekben. Ezek egy darabig működőnek tűnnek majd, aztán elfogynak majd, kifutnak, és pár hét múlva kiderül majd, hogy eredménytelenek.

Szeptember 25péntek ugyanakkor egy másik óriási jelentőséggel bíró nap. Előreindul a Pluto bolygó a Bak jegyében. A ’papírszagú’ asztrológiában ez is „dejó, mert ha retrográd az nem jó”, de kontextusában nézve ez is kétoldalú dolog így. Pár hónapja szóba került az a kép, mint amikor a beöntés után húzzák ki a csövet: ez nagyon hasonló. Kicsit olyan, mint amikor eszünk az étteremben, és a mozdulat közben elviszi a pincér a tányért, vagy mint amikor földrengés közben akarsz belekortyolni az italodba. Úgy, hogy közben  Jupitertől kapja a trigont, ahogy fentebb láttuk, ez egy földindulás hatás; átvitt értelemben mindenképpen, de valószínű, hogy lesz fizikai síkon is ilyesmi dolog ezekben a napokban.
Egyéni életünkben fel tudnak jönni jó régi dolgok, előző életből és jelenlegi eltemetettségek is. Annyiban fog különbözni az elmúlt három évtől, hogy az betekert, azonosultunk vele, az itt feljött dolgokkal viszont a kezdetektől lesz egy helyes távolságtartásunk.

Szeptember 26szombat a hónapban a „radar alatt” nap; egyrészt ez a Pluto előreindulásának másnapja, másrészt itt lesz egy derékszögű háromszög. Ilyenkor jó csendben tenni a dolgunkat, nem belemenni konfrontációkba, nem ide tenni nagy megbeszéléseket, számonkéréseket, döntéseket. (Mars-Szaturnusz-Neptunusz derékszögű háromszög Hold-on keresztül)

Szeptember 28hétfő és Október 2péntek között emiatt legyünk olyanok, mint aki talált egy bőrönd pénzt, és illedelmesen vár vele, hogy elkezdje elkölteni, mert hátha jelentkezik a gazdája. Ha kell valamire, vegyünk ki a bőröndből, de ne szórjuk el, ami benne van, és legyen hajlandóságunk elengedni, ha az kell. Akinek igazán elég, annak a kevés is elég, itt ezekben a napokban ezt érdemes begyakorolni; hogy ne kezdjünk el habzsolni a három év ínsége után, de ami van, azt már merjük is értékelni. :) (Nap Mérlegben együtt retrográd Merkúrral)

Szeptember 29kedd és Október 14szerda között ez az attitűd annyira idegen lehet, hogy nem merünk majd csinálni egy csomó mindent. Ha jó lesz, nem hisszük el, ha rossz lesz, felerősítjük, és nagyban bólogatunk. Mindezek miatt felvehetünk egy ’workaholic’ programot, és beletekerhetjük magunkat projektekbe, a mindennapi teendőkbe, csak hogy lekössük magunkat. Figyelgessük közben azért a belső világunkat, mert itt fontos, hogy rájöjjünk, hogy mi valódi félelem, fájdalom és frusztráció, és mi az, ami Pavlovi-reflex, és magábanvaló kínlódás. (Mars Szűzben szemben Neptunusszal Halakban)

Szeptember 30szerdán közben lesz egy újabb-másik fellélegző hatás, és a hónap eleje óta tartó ön- és környezet-vizsgálgatás, vizslatás alábbhagy majd. Jó értelemben vett punnyadtság lehet itt rajtunk, nem kell túl sokat akciózni itt, a „kevesebb, több” elve itt nem puritán jellegekkel kellene, hogy működjön, hanem a felesleges nyüzsgés, kapkodás, kontroll, fontoskodás elengedése formájában, és az ebből felszabaduló rengeteg energia kiélvezésében. (Retrográd Merkúr Mérlegben kilép Pluto Bakban kvadrátjából)

Október 1csütörtök és Október 11vasárnap között egyensúlyt kell találnunk a semmittevés és a feleslegesen nem cselekvés, az aszkézis és a dőzsölés, a felelőtlenség és az önostorozás között. Két nagyban eltérő, gyakorlatilag totálisan ellentétes minőség lesz 90 fokban, feszültségben, ami mindig a „vagy-vagy” jellegeit adja: vagy erre, vagy arra. Elegáns lazasággal valamennyire be tudjuk majd magunkat pozicionálni a kettő közé. :) (Nap Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Az elmúlt három év ’erejét’ az adta velünk szemben, hogy túl gyorsan történtek a dolgok, túl összefüggéstelenül, irracionálisan, szakadozva, szakaszosan, és nem volt kontrollunk felette. A következő két év erejét is ez tudja adni: Hogy nem lesz kontrollunk felette. Hogyan kontrollálnál egy túlfújt lufit? Hiszen ha hozzáérsz, attól durran ki. Ha nem érsz hozzá, akkor is kidurran. Legalább nem csap a kezedre, ha nem nyúlkálsz. ;) Lesz kontrollunk: a saját mikrokozmoszunk felett. Egyre nagyobb jelentőséget kap az egyéni gyakorlás: a csoportozást és leginkább az ebből identitás-építést érdemes elfelejteni. Gyakoroljunk egyénileg, osszuk meg az életünk néhány emberrel; az egyik véglet, ha magunkba roskadva senkivel nincs kapcsolatunk, a másik, ha a közösségi médiában mindenkinek kiteregetjük a dolgaink.

Legyünk praktikusak, ésszerűek, azt figyeljük, ami van, de ne vesszünk el a részletekben. Különösen fontos a realitás megtartása: a Valóság eltorzítása a ’jó’, a ’szeretet’, a ’pozitív’ dolgok irányába még nagyobbra fokozza az ínséget, a tömegeket, járványokat, hiányt és majd zavargásokat. Ha tagja vagy a „Pozitív emberek csoportjának”, „Fényküldöttek csoportjának”, „Szíriuszi küldötteknek”, hasonló helyeknek, lépj ki. Tedd a dolgod; ha a másik nem teszi, akkor is a sajátodat tedd, vele ne foglalkozz. Így tudnak a leginkább rendben lenni a dolgok. :)

Forrás:https://zoldkor.blog.hu/2015/08/31/szeptember_honap_asztrologiai_elorejelzese