7.3-as földrengés rázta meg Japánt

2013.10.26 01:55
Első hírek szerint 7,3-as, más hírek szerint 7,6-os földrengés rázta meg Fukusimát. A rengés magyar idő szerint 19 óra 10 perckor történt, epicentruma Japán partjaitól 300 kilométerre keletre volt, mindössze 10 kilométer mélyen.A rengést követően azonnal szökőárriadót rendeltek el. A szakemberek nagyjából 1 méteres vízszintnövekedéssel számolnak. A hullámok nemsokára elérik a japán partokat, ahol jelenleg éjszaka van.A térségben 2011. március 11-én 9-es erősségű rengés pusztított, a szökőár magassága akkor néhol a 20 métert is elérte. A természeti katasztrófában a fukusimai atomerőmű súlyosan megsérült, a nukleárisan szennyezett víz szivárgását azóta sem sikerült megfékezni.
 

Kapcsolódó hírek:

Az igazi Sárga veszedelem
 
AZ IGAZI SÁRGA VESZEDELEM? 
Állítólag Nostradamus megjósolta, hogy a civilizációra egy keletről jövő, úgynevezett sárga veszedelem lesz a legveszélyesebb, gyakorlatilag pusztító hatással. Ez eddig mindenki arra gondolt, hogy a kínaiak térnyerése és világhatalmi ambíciói okán van miért aggódnunk, de lehetséges, hogy a látnok másra gondolt. Például arra, amit a saját korában megfelelő nyelvezet hiányában képtelen volt pontosan körülírni. 

A Fukusimai atomerőmű szerencsétlensége óta, vagyis most már jó két éve képtelenek megoldani az ott kialakult, igazán veszélyes helyzetet, sőt, a szomorú valóság az, hogy úgy tűnik, mintha egyre jobban kicsúszna az a picike irányítás is az emberek keze közül… Szinte nincs olyan hét, hogy ne hallanánk-olvasnánk valami igen aggasztó hírt az erőműben kialakult helyzettel kapcsolatban. A legújabb fejlemény például az, hogy egyes mérések szerint két nap alatt mintegy tizenkétszeresére növekedett a radioaktív sugárzás az erőmű környékén!

Nagy problémát jelent, hogy az erőmű vízelvezető rendszer szintén egyre komolyabb sugárzási értékeket mutat, pedig éppen ez a rendszer az, ami a tengerbe ömleszti a felhasznált vizet. A mérések azt mutatják, hogy a normális állapothoz képest mintegy 5900-szeres (!!!) radioaktív tartalom jelenléte. 

Az erőművet működtető TEPKO cég egyre tanácstalanabb, már elhangzottak olyan kijelentések is, miszerint az emberek vesztésre állnak az egyre inkább elszabaduló elemek elleni küzdelemben… Riogatásnak tűnő elmélkedések szerint bármikor bekövetkezhet egy újabb robbanás, ami szélsőséges esetben azt eredményezheti, hogy Japán nagy része lakhatatlanná válik. Ezt persze a világ többi része is keményen megérezné… 

Aktuális és valós probléma, hogy az erőműből ömlik a tengerbe a sugárfertőzött víz, ami így akadálytalanul kerül be a Föld bioszférájának körforgásába. Hatalmas, egészen riasztó mennyiségekről van szó.

Már olyan ötlet is felvetődött, hogy esetleg egy hatalmas fallal kellene körbevenni az erőművet, hátha az ideig-óráig megóvja a környezetet – és a világot egy még nagyobb szennyeződéstől. 

Egyelőre tehát a sárga veszedelmet Fukusima jelenti. 

Az alábbi képen a radioaktivitással fertőzött területet láthatjuk – ez volt a helyzet 2012 márciusában…
 
Forrás: Hihetetlen magazin