Augusztusi energiák

2014.08.05 23:57
Valami elkezdődött. Egy apró mozzanat, egy apró zizzenet, egy apró sussanat, majd láncreakcióval kavargó porfelhők izzítják a mennyei tűzvihart és föld alól a csillagpatakot, melynek repedezett fényszikláin bandukol az utolsó előtti vágyálom valóságszikrája.
 
Azt nem tudom, hogy odafönt a bolygók szeretnek-e nyaralni vagy valamilyen módon kikapcsolódni, de szerencsére az előző hónaphoz hasonlóan kevés akadályt állítanak elénk, hogy jól érezzük magunkat. Bár júliusban még belül fortyogott a hévíz, az erőteljesebb Oroszlán behatás miatt a bennünk lévő hév elkezd kifelé áramlani, hogy mosolyra fakassza minden porcikánkat. A nyári szórakoztatóiparnak persze a Szerelem a legfontosabb lelki szomjoltója mint alkoholmentes öröklét-ital a csillagos ég alatti fiesztához.
 
Mivel színház az egész világ - és ez az Oroszlán idejében ez különösen igaz – lássuk, hogy augusztusban milyen színművet adnak elő a bolygók mint égi vándorszínészek.
 
Augusztus elsején a Merkúr nemcsak a hónapnevet, hanem a Rák jegyét is átírja az Oroszlánba lépésével. Együttállásba is kerül a Jupiterrel és kvadrátba a Marssal. Ez a helyzet idén jóval többet jelez az Oroszlán Merkúr rálátó értelménél, mert a Jupiterrel olyan összefüggésekre jöhetünk rá, melyekre ezelőtt még sosem. Most bölcs ember módjára lehetünk őszinték magunkhoz, midőn kívülről tekintünk önmagunkra. Őszintének lenni saját magunkhoz nem könnyű vállalkozás, de a Jupiter miatt hosszú távon nagyon is jó befektetés. (A Jupiter –Merkúr együttállás aug. 2-án egzakt.) Az erőt a Mars adja majd hozzá, ráadásul a legmélyebb titkokkal és félelmekkel, mivel Skorpió Marsról beszélünk. Kiváló bolygóhelyzet nemcsak az igazság kikövetkeztetéséhez, hanem hosszabb távra szóló tervek szövögetéséhez, valamint az efelé vezető első lépések kiharcolásához. A Mars szolgáltatja mindehhez az angyalok védelmét.
 
A Nap a Jászol csillaghalmaznál, az Északi és a Déli szamár alatt kezdi az augusztust, vagyis a megváltódás területén. Fény születhet, ha fényt táplálunk. A Rák csillagképben fénykör veszi körül az ott tartózkodó bolygókat, hogy csakis azt fogadjuk be, tápláljuk, majd később eresszük útjára, melyben ott lapul a fény minősége. Ez a védelem egy zárt burok, az Anya méhéhez hasonlatos, amely, ha megfelelően működik, ártó szemek nem leshetnek be, hogy mindaz, ami számunkra örömet okoz, azt valóban a részünknek tekinthessük. Hiszen, amit saját teremtményünknek tekintünk, akkor azt különleges szeretettel szeretjük. Ez az a hely, ahol életképessé formálódik egy szellemi jelenség, egy adott gondolatmenet. Erről üzen az itt vándorló Oroszlán Nap. A megváltást pedig célszerű elsősorban önmagunkban keresni.
 
Augusztus elején még mindig érezhető a koncentrált harmóniaépítés, de fontos személyek is visszatérhetnek a múltból. Emellett nagyon erős inspirációnk van arra, hogy karmikus sebek gyógyuljanak be elsősorban szerelmi ügyekben, hogy a jó és a rossz tudása után (úgy értendő, hogy a sok csalódás és a sok öröm után) az Élet következzék. A Vénusz július végén és augusztus elején kel át - a kereszténység szimbolikájával élve – Ádámon és Éván, vagyis az Ikrek kettősén. Ők rajzolják az égre a Tudás fáját, s a Vénusz hinti rá a szerelmet, aki viszont szemben áll a Plútóval. Azzal a Plútóval, aki az Élet fáját mássza a Nyilas csillagképben. Kivételesen szép égi lehetőség, hogy gyógyulásnak induljon a földi szerelem. Élettel telíteni Tudással lehet, de a bipoláris életszemléleten túlmutatóan. A Rák jegye sugallja a karmikus felhozatalt, a Szaturnusz trigonja a múlt igazságait hozza megkerülhetetlen tényezőként. Ergó a jó és a rossz múltból hozott tapasztalatokból merítkező tudása isteni ítéletre vár. A Szatival türelemmel és állhatatossággal várjuk az isteni ítéletet. Bennem ezzel a nagyon szép szimbolikával fogalmazódott meg a Vénusz-Plútó oppozíció és a Vénusz-Szaturnusz trigon üzenete.
Mindezeken túl folytatódik a családi karma tisztítása is, de már inkább égi irányításra bízva, hogy az eredmény jóval látványosabb legyen. Ennek az az oka, hogy az Uránusz ismét retrográd a Kos jelében. A zseniális képességek szépséggel vegyülnek, ha nem vesszük akadálynak a két minőség konkretizálását, illetve újra átgondolhatjuk, hogy mitől kell megszabadulni, megtisztulni az új kapcsolatokért. (Vénusz – Uránusz kvadrát)
 
Érdekes hónapkezdő üzenet még a Mars és a Neptunusz trigonja, mely vizes jeleket köt össze és két angyali területet, a Vízöntő és a Szűz angyalát. Nagy belső küzdelem zajlik a színfalak mögött, hogy valami átalakuljon és lezáruljon. Ez érintheti legmélyebb félelmeinket vagy akár függőségeinket. Spirituális szintemelkedést is eredményezhet, ha merünk bátran szembenézni saját démonjainkkal. A harc a spirituális titkok feltárásában mutatkozik meg, tettrekészek vagyunk lezárni adott élethelyzeteket és azokat átminősíteni. Közben pedig összegzés történik, hogy a dolgok megértésével kiharcoljuk magunknak a szebb és tisztább jövőt.
 
Ez augusztus függönyfelvonása, az égi előadás menetét a szerelmi és örömteli pillanatok tarkítják, ahol minden jó, ha a vége jó.
 
Augusztus 3-tól kezdenek igazán felpezsdülni az energiák, mert tüzes és poláris aspektus jön létre a Nap és az Uránusz trigonjával, felszabadultabb lelkiállapotot eredményezve. A Nap kezdi elhagyni a Rák gyarapodást adó részét és így az elengedő karnál újból kinyílunk elengedni valamit. Ez az elengedés hathat felszabadító erővel is. úgy érezhetjük, hogy itt az ideje belekezdeni végre az élet élvezetébe, kikapcsolódni és felhőtlen szórakozásba kezdeni. Felhőtlen, mert a mitológia szerint Uránusz a végtelen égbolt. Mindenesetre a lelkesedés semmiképpen nem marad el.
Az Uránusz a Halak csillagképből különleges szellemi üzenetet hoz azzal, hogy a Halak stációjában együttérzőbbek vagyunk, mert e csillagkép testesíti meg a Minden Egy misztikumát. Ez annyiban színezi az aspektus üzenetét, hogy ha mi jól érezzük magunkat, akkor a többiek is jól érzik majd magukat, ergó ’a másiknak is jó legyen’ alapon. Egó nélküliség kapcsolódik az Egóhoz (Oroszlán Naphoz).
 
Ugyanebben az időben radikális lépések megtételére is érezhetünk egy nagyobb vágyat, mely összefügg egy adott dolog elengedésével. Az elengedés folyamata adhatja meg a regeneráció kulcsát, az előre lépés lehetőségét. (Nap-Plútó kvinkunksz)
Nem kell sokat várni, máris jön emellé 5-én egy „csitítás”, amely nem igazán tűri a felelőtlen életélvezetet, emiatt visszavesz a tempóból. A Szaturnusz és a Nap kvadrátja megoldandó feladatot jelez, legfőképp azt, hogy ösztönerőink uralásával élhetünk át igazi örömöket. Az Oroszlán mellett a Skorpió is ösztönerőket mozgat, csak egy más szinten, plusz tényezőként még a Mérleg csillagképe alatt is ott sejlik a zabolázatlan belső ösztönerők Kentaurja. Erre koncentrálva még inkább uralhatjuk saját életünket, mint azt az Oroszlán idejében szokás.
 
Sok hasonlóságot mutat a Merkúrral való kvadrát augusztus 6-tól. Ennek érdekessége, hogy a kimondott szavaknak, de még az egyszerű gondolatnak is súlya van, a gondolati koncentrációhoz is nagyon jól jön. Ugyanakkor a Szaturnusz és a Merkúr kvadrátját érdemes megvizsgálni a beavatás szempontjából is, ugyanis a Merkúr helyzetbe hozó beavató bolygó, a Szaturnusz pedig a tapasztalatokért felelős. Ő maga a Mérlegnél szintén beavatást hoz. Olyan élethelyzetek közepébe csöppenhetünk, ahol bizonyítani kell, s ha bizonyítottunk, újabb beavatást nyerhetünk egy tudás megszerzésével. A helyzetbe hozás ez esetben egy konkrét kommunikációs helyzetet jelöl, amikor valamiképpen úrrá kell lenni önmagunkon. Ebben a pár napban ezekre a szituációkra ajánlott odafigyelni, már csak azért is, mert meglehet, hogy meglepően hirtelen jön (Merkúr-Uránusz trigon). Mindazonáltal tisztázó beszélgetésekre is alkalmas napok következnek be ekkor.
 
Augusztus 8-án válik egzakttá a Nap és a Merkúr újabb együttállása, amely most hatványozottan kedvez a rálátó és világos értelemnek, eszmefuttatásoknak. Külső szemlélőként felülről láthatjuk és érthetjük meg a dolgokat, de mindez némi múltba tekintéssel párosul.
 
10-én Vízöntő telihold, emellett másnap a Mars és a Plútó kerül harmonikus kapcsolatba. A két bolygót nevezhetjük akár rokonlelkeknek is, mivel a Plútó a Mars magasabb oktávja. Ha szintézist alkotunk a két teremtő elv között, akkor úgy lehet értelmezni, hogy plútói erőket vetünk be, de az átlagnál gyorsabban. Nagyrészt plútói erők mozognak, mert a Mars a Skorpióból lép kapcsolatba a Skorpió másik urával. Szóval heves szenvedéllyel vágyakozunk kilépni egy mókuskerékből és következetesen törni a falat az előrejutásért. Sokat gondolkodunk azon is, hogy mindezt hogyan csináljuk a háttérben.
 
Augusztus 12-én a Vénusz befejezi az otthon és a család csinosítgatását és már fényesebb eleganciát hoz az Oroszlán jegyébe lépésével. Az Oroszlán Vénusznak igen fontos ismérve, hogy a kapcsolatait uralni akarja és rálátni azokra. Nos… a Szerelemben is szeret nagyot alkotni…
 
Az előző mondat több szempontból is megállja a helyét, mert az Oroszlánba lépő Vénusz egyúttal a Jupiterrel is együttállásba kerül, tehát megkezdődik a vénuszi erők kiárasztása és egyben megtörténhet egy szerelmi történetnek való megnyílás a Rák csillagképi környezete okán. Ha számunkra egy ilyen üzenetet hordoz, akkor a Szerelemben augusztus közepén nincs helye rövid távú örömöknek és futókalandoknak, mert a Jupiterrel ösztönösen hosszú távra tervezünk, tudva, hogy e bolygó kiváltsága a távlati gondolkodás. De tágabb és általánosabb olvasatban ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy kiélhessük az idei nyár legszebb pillanatait.
A Jupiter és a Vénusz találkája augusztus 18-án pontosodik be.
 
Augusztus második felére úgy tűnik, a hónap elejéhez képest könnyebb megélések következnek. A Merkúr már 15-én átlép a Szűz jegyébe és ezzel párhuzamosan a csillagos égen az Oroszlán szívénél, a Regulusnál láthatjuk ekkor. A Regulus a feltétlen szeretet közvetítője, ezáltal válik királyi minőséggé az Oroszlán. Az „elengedem, hogy a saját útját járja” semmivel össze nem téveszthető érzése hatja át a gondolati síkot, viszont korántsem biztos, hogy az érzés személyekre vonatkozik. Leginkább majd 23-án (+/- pár nap) lesz érezhető, amikor a Nap is eléri az Oroszlán legfényesebb csillagát.
15-én a Merkúr a Neptunusszal lép inspiratív kapcsolatba, majd pár napra rá, 19-től a Plútóval is. Nem egyszerűen mély lelki beszélgetésekre vágyunk, hanem esetlegesen olyan dolgokat is felhozunk, melyeket eddig nem volt bátorságunk. Itt a Szűzben a Merkúr szeret terveket szövögetni, előre elrendezni, hogy mégis milyen lépéseket kell megtenni a külső és a belső rend (Neptunusz) érdekében.
 
A Mars és a Szaturnusz ekkor már egyre közelednek egymáshoz a Skorpióban, de előbb a Mars aug. 21-től a Vénusszal alkot racionalizáló kapcsolatot, nem sokra rá a Szaturnusszal is. Az Oroszlán Vénuszt egyébként tovább színezi a Kos Uránusz fényszöge is, vagyis a vénuszi női energiák nagyon erős tűzenergiát kapnak az Oroszlán minősége mellé. A női és a férfi energiáink együttes erővel alkothatnak nagyot szenvedéllyel és bátorsággal, olyat, ami új és szabad utakat nyit meg előttünk, és szintén az elengedés üzenetét hordozza. Ugyanakkor konfliktuskerülés és harmóniaépítés hatja át mindezt, hogy lépésről lépésre fedezhessük fel a szerelemben és az egyéb kapcsolatainkban megbúvó valódi értékeket.
Ehhez jön, hogy a Szerelemben is szép új utakon indulhatunk el.
 
23-án a Szűzbe lépő Nap szépen-lassan bezárja a nyár kapuit és elkezdődik az őszi időszakba való átmenet. Lehetőség nyílik a nyári pörgős fieszta után visszarázódni a hétköznapok teendőihez és rendbetételéhez. A Nap rögtön a Neptunusszal is szembe kerül, hogy ráláthasson a lélek mélyére, és hogy a külvilágban megalkotott rend belső helyretétellel is kiegészüljön. E napon kerül együttállásba a Regulusszal is, az Oroszlán szívével, hogy önmagunk felé is feltételek nélküli szeretettel forduljunk, mert a velünk történt eseményekre való rálátással kezdődik a dolgok valódi helyretétele mind térben, mind időben.
 
23-tól esedékes egy felkészítés a közelgő kisebb-nagyobb változásokra, amikor is megteremthetjük azt az irányvonalat, amerre visszük életünket, de azt örök és időtálló értékek mentén. A Szűz felkészülés, változó minőség, a Skorpió pedig a lelkünk valódi vágyait hozza, melyek mellett teljes mellszélességgel ki is állunk. (Merkúr szextilben a Marssal és Szatival)
 
A hónap vége sem marad jelentős égi események nélkül. Kezdjük ott, hogy a Mars-Szaturnusz együttállás egybeesik a Szűz újholddal 26-án. A Mars és a Szati egyesülése azért különleges, mert egy gyorsító és egy lassító teremtő elv olvad egybe. Olyan, mint az erőfókuszálás, amikor nagy erőt fejtünk ki, hogy egy nehéz tárgyat elmozdítsunk. A hasonlatoktól elvonatkoztatva annyit jelent, mint nagy erőt fektetni egy számunkra igen fontos dologba vagy élethelyzetbe, melyet eddig mozdíthatatlannak hittünk. A Skorpió jegyében meglesz hozzá a szükséges lelkierő, s ennek végeredménye a múlt igazságain múlik, mivel a két bolygó a Mérleg csillagainál találkozik.
 
Augusztus 29-től még belekóstolhatunk egy Nap-Plútó trigonba, ahol a rendbetételt már az egy szinttel feljebb lépés inspirálja, hogy maximálisan a helyére kerüljön minden a jelenlegi élethelyzetünkben. Ám ez az aspektus már szeptember zenéje.
 
Forrás:https://csillagmuveszet.blogspot.hu/2014/08/augusztusi-energiak-2014-la-fiesta.html