Az anya két órán át tartó szerető ölelgetéssel hozta vissza babáját az életbe,miután az orvosok kimondták,hogy gyermeke halott

2013.09.09 10:43

Kate Ogg ikreket szült, de rémületére, miután egyik újszülöttje küzdött a légzéssel, az orvosok kimondták a halálát. Ahogy fogta új fiát, ő és férje nem tudták elhinni, hogy mi történt.

Talán egy utolsó kísérletként, hogy búcsút mondjon, vagy egyszerűen csak ösztönösen, kitakarta babáját, és közvetlenül magához ölelte. Élettelen fiát - 27 hétre született 90 dkg súllyal - szeretve tartotta és saját bőréhez érintette, ahogy ki akarta fejezni az érzéseit, és közben nem akarta elengedni. Aztán valami csodálatos dolog történt.

A következő 2 óra során Jamie baba az élet jeleit kezdte mutatni, mintha valami tartaná, vagy visszahozná az életbe. Bár hívták az orvosokat, hogy vessenek rá egy pillantást, de ők ragaszodtak hozzá, hogy a cselekvések, amiket látnak, normális reflexek voltak, és a baba még mindig halott. Ahogy telt az idő, Kate úgy döntött, hogy egy kis anyatejet ad az ujjával, és azzal próbálja táplálni gyermekét. A baba elfogadta az anyatejet, és még több életjelet mutatott. A család egy csodának volt tanúja. Viszahívták az orvost a szobába még egyszer, és ez alkalommal az orvost is sokkolta amikor rájött, hogy tanúja volt valami olyannak, amit maga sem értett.

"Azt gondoltam, hogy Úristen, mi folyik itt," - mondta Kate. "Rövid idő múlva kinyitotta a szemét. Ez egy csoda volt. Aztán kinyújtotta a kezét, és megragadta az ujjam." Kinyitotta a szemét és megmozdította a fejét egyik oldalról a másikra. Az orvos csak csóválta a fejét mondván: "Én nem hiszem el, nem hiszem el."

A bőrön keresztüli kapcsolat ereje, más néven "kenguru módszer" úgy tűnik, hogy nagyon nyilvánvaló ebben az esetben. Általában, ha egy gyermek születésekor komplikációk lépnek fel, azonnal intenzív ellátást kap az újszülött. Ez nem teszi lehetővé az anyának és az ő szeretetének azt a lehetőséget, hogy segítse a gyermeket a korai percekben. Miközben úgy tűnhet, hogy ez valamiféle bűvös vágyálom, a tudományon keresztül egyre és egyre többet fedezünk fel a szív és a szeretet igazi erejéről.

A "kenguru módszer" technika, melynek névadói a kenguruk, ahogy a kicsinyüket az erszényben tartják a testükkel érintkezve, lehetővé téve az anyának, mint egy emberi inkubátornak, hogy melegen, serkentve és táplálva tartsa gyermekét. Tanulmányok kimutatták, hogy a bőrön keresztüli érintkezés az anyával a szabványos kapcsolattal ellentétben lehetővé teszi, hogy a kis súlyú csecsemőknél fenntartsa a magasabb oxigén telítettséget a születés után. A koraszülött és az alacsony születési súlyú babák bőrön keresztüli kezelésénél azt is kimutatták, hogy alacsonyabb a fertőzések aránya, kevésbé súlyosak a betegségek, jobbak az alvási szokások és csökken a hypotermia kockázata.

Az idő múlásával folytatjuk a megfigyelését, megértését és bevezetését egyre nagyobb mértékben azoknak az eljárásoknak és terápiáknak, amelyek jobban tükrözik, hogy mi történik az emberi szervezetben és környezetében.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs értéke a szabványos orvosi technikáknak, hanem azt, hogy ezekkel a merev technikákkal gyakran hagyjuk figyelmen kívül az emberrel, a szeretettel és az energiával kapcsolatos fontos tényezőket, melyek alapvetőek lehetnek egy adott helyzetben. A tudományos és az orvosi terület gyakran lehet túlzott fogyasztója saját módszereinek, mely nem teszi lehetővé a még meg nem ismert tényezőknek, hogy szerepet kapjanak bizonyos döntésekben.

Túl gyakran generálhatunk szűk látókörű nézetet és arroganciát azzal kapcsolatban, amit a tudományon keresztül tudunk, és ez közelebb viheti értelmünket ahhoz, hogy milyen más lehetőségek vannak. Ez természetesen nem látható a teljes területen, mint ahogy vannak ragyogó tudományos elmék, akik szintén nagyon nyitottak a tudat erejére.

Bár ez a történet valóban elképesztő, nem csodaként kellene rá gondolni, hanem mint egy lecke. Az ilyen tapasztalatok lehetővé teszik számunkra, hogy lássuk és megfigyeljük a dolgok erejét, amelyeket még nem értünk teljesen, és mi is magunkhoz ölelhetjük a lehetőséget, és nekikezdhetünk a további felfedezéseknek.

 

Forrás:https://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/07/az-anya-ket-oran-at-tarto-szereto.html#.Ui2J19Lp3b8