Bolívia megnyerte a háborút a McDonald’s ellen-Fényszív

2013.09.01 03:06

Bolívia megnyerte a háborút a McDonald’s ellen

Ezek az emberek nem csak otthon beszélnek és hőzöngenek, hanem valóban úgy állnak hozzá a problémákhoz, ahogyan azt az élet és az érdekeik megkívánják: vagy tettekkel, vagy amikor arra van szükség, passzív ellenállással. Ez utóbbinak itta meg a levét Bolíviában a McDonald’s, a világszerte ismert gyorsétterem hálózat, ami több mint egy évtizeden át próbálkozott azzal, hogy gyökeret verjen ebben a dél-amerikai társadalomban. Örömmel jelenthetjük, hogy inváziós terveik kudarcba fulladtak, pedig harcoltak ők is keményen… 

Bolíviában az emberek nagy becsben tartják az étkezés szertartását és a többségében bennszülöttekből álló, rendkívül hagyománytisztelő, ezért bátran konzervatívnak nevezhető lakosság nagy figyelmet fordít arra, hogy mit eszik. Ez a fajta kultúra nem tűri meg a trehány módon, ellenőrizhetetlen forrásokból, különféle adalék- és színezőanyagokkal telepumpált, ételnek nevezett éhség-csillapító szereket. A McDonald’s pedig mindent elkövetett annak érdekében, hogy megkedveltessék magukat. Az íncsiklandozó, a valóság ábrázolásával köszönő viszonyban sem álló plakátok százaival, később nyomott árakkal és agresszív reklámkampánnyal próbálták megnyírni a bolíviaiak szívét, gyomrát és persze pénztárcáját. Mindhiába. 

A McDonald’s tizennégy éven keresztül, erőltetett módon tartotta fent súlyosan veszteségesen üzemelő kirendeltségeit az országban, és mostanra a multinacionális etetőhálózat feladta a harcot és szégyenszemre visszavonulót kellett fújnia. Ma az a nagy helyzet, hogy Bolívia McDonald’s-mentes területnek számít! 

Az ok roppant egyszerű: a bolíviaiak tisztában voltak azzal, hogy a gyorséttermi, ételeknek csúfolt gyomortelítők mennyire károsak lehetnek az egészségre és nem látták értelmét annak, hogy még ők fizessenek azért, hogy a saját testüket, egészségüket tönkretehessék. Így aztán szinte immunreakciószerű módon lökték ki a betolakodó étteremláncot az ország, a nép testéből. 

Felhívnánk a figyelmet arra a tényre, hogy még az általában nyitottabb szemléletű, elvileg könnyebben befolyásolható fiatalok sem voltak vevők erre az amerikai csodára. 

Akinek esetleg kimaradt, az a hírhez lazán kapcsolódó videót feltétlenül nézze meg! Ebben a gyorsétterem-életmód elképesztő mértékű károsító hatásait tárják fel. 

Forrás:Hihetetlen Magazin