Februári energiák - 2016

2016.02.01 13:54

Február hónap Asztrológiai előrejelzése, 2016

Február hónapja matematikai pontossággal két részre választható. Az első felében a december végén-január során felkavarodott dolgok, érzetek, identitások és megélések kezdik meg bennünk a lubickolásukat, és onnan indulnak a külvilág irányában, meghatározva tapasztalásainkat és életünket. A hónap két főszereplője a Merkúr és a Vénusz bolygók, (a Merkúr önálló főszereplőként Januáré is volt), akik a Bak jegyen átkelve mérettetnek meg, majd a Pluto bolygó által átégetve esnek át a tűzpróbán. Mivel a Merkúr és a Vénusz a két legkönnyedebb, legvilágibb bolygó, február első két hetében igazi zúzda lesz belül, és most már két hétig kívül is. 
A hónap második felében az energiák kitisztulnak majd, fellélegzünk, kinyílik a szemünk, és az a savas, poshadt, őrlődő-tépelődő, izzó jelleg, ami az év első másfél hónapjában volt, kioldódik, megszűnik. Hirtelen tudjuk majd, hogy mit szeretnénk, merre, lerázva az elmúlt hetek savát, rendezve a sorainkat, a Jövő irányába tudjuk fordítani a tekintetünket. :)

Január 29péntek és Február 16kedd között a január során felkavarodott külső és belső Gyerek-témák elkezdenek felszínre nyomódni, tolódni, és ezáltal megakadnak. A testünkért, identitásunkért egyszerre küzdenek a Gyermeki és a Felnőtt részek, énrészek, így ebben az időszakban ott lehetnek fejfájások, légúti panaszok, bakteriális és vírusos fertőzések, gyomorrontás, bélsavasság, ízületi problémák és hirtelen fizikai sérülések. Mennénk, de nem tudunk, ezért beszorulunk. Ott lehetnek a terveink, akár láthatjuk is már, hogy mit szeretnénk, merre tartunk, de az eszközök, a szilárd fizikai talaj, az alapok, a megvalósítás nem lesznek ott. Úszunk a levegőben, közben fájunk. Ez a fényszög nagyban meghatározza majd Február első felét, és a hónap közepétől kezdenek majd el ezek a beszorulások kilazulni. (Nap Vízöntőben kvadrátban Marssal Skorpióban)

Február 1hétfő és Február 11csütörtök között mindezzel párhuzamosan lesz mozgásterünk és aktivitásunk: befelé. Január egészében felkavarodnak a Gyerek-részek, és itt van az ideje az elrendezésüknek. Olyan terápiákra, belső munkákra érdemes itt menni, amik ebben segítenek, és világi aktivitásainkban is legyünk olyan apró tyúklépésekkel haladóak, mintha három évesek lennénk, vagy egy háromévessel együtt kellene menni, ügyintézni. Türelemmel, toleranciával, idő ráhagyásával illik az ilyet tenni, így bármi is legyen, ilyen attitűddel vagyunk itt a legsikeresebbek. (Merkúr Bakban trigonban Jupiterrel Szűzben)

Február 1hétfő és Február 13szombat között megismétlődhet kicsiben az október-november-december során megélt Nemek Felkavarodása, de itt már építőbb jelleggel. Ősszel azért kavarodtak fel ezek a dolgok, hogy az alattuk lévő Gyermeki előjöjjön; most, hogy januárban előjött, így február első felében lassan és finoman elkezdhetnek visszaépülni a Nemi jellegek. Bennünk és a külvilágban is. Ezt sokan ’félreértelmezik’ majd, és simán előfordulhatnak csörték a külvilágban a nemek között, ahogy december elején. Aki egyénileg, lokálisan jól értelmezi ezt a hatást, az mind magával-magában, a párjával, ha van neki, illetve univerzálisan a Férfi és a Női dolgokkal szépen össze tud rendeződni. (Vénusz Bakban szextilben Marssal Skorpióban)

Február 2kedd és Február 10szerda között a Merkúr után a Vénusz is átég a Pluto felkavaró, átértékelő, átminősítő együttállásán. Mindent, ami Női, társadalmi, Párkapcsolati, Emberi, át kell értékelni, ez is amolyan tűzpróba lesz emberi ügyeinkben, ahogy már volt október és november során, de láthatjuk, hogy ez egy hétig tart majd. Ezáltal lényegesen intenzívebb és gyorsabb is lesz, hamarabb túl leszünk rajta, de jobban is kell állni a sarat.
Egészségügyileg fontos odafigyelni az altesti, hagyományosan ’Női’ régiókra, mint altesti háromszög, petefészek, méh, végbél, vastagbél, gát, természetesen férfiaknak is az ágyék területre, valamint bőr, vesék, húgyutak. Lehetnek itt tehát intenzív felfázások, menstruációs görcsök, migrén, pattanások, aknék, nemi fertőzések, így fontos már előtte is, és közben is a méregtelenítés, savtalanítás, séták, friss levegő, mozgás, szaunázás, sok tiszta víz fogyasztása, és a stressz, szorongás, őrlődések elkerülése. (Vénusz Bakban együtt Plutoval)

Február 2kedd és Február 11csütörtök között már ezekkel a felkavaró, beakadt hatásokkal párhuzamban, amik február első felében vannak, megkezdődik az Új Én-ünk születése. Itt ha vannak fájdalmaink, azok szülési, születési fájdalmak, ha vannak félelmeink, az az Új-tól való félelem, ha vannak görcseink, az a Régi-hez való görcsös ragaszkodás. Itt merni kell Új-ba vágni, lapozni, letenni a múltat. Mindezt nehezíteni fogja, hogy még nem fogjuk tudni biztosan, hogy sikerülni fog-e az Új, de itt most kockáztatni kell, és a biztos Régi helyett a bizonytalan Újat választani. Bármit, csak ne a régi, megszokott, biztosan nem működő, begyepesedett és körbe-körbe járót. (Nap Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Február 3szerda és Február 11csütörtök között ebben a nagy Új-kodásban, az új egyéniségünk születésében hajlamunk lehet a többi ember, a párunk lerázására, lehagyására, a konvenciók, szabályok felrúgására. Valóban, ezt kell tenni, de elsősorban belül, így vigyázzunk itt, hogy ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket! Ezt hívjuk úgy, hogy ’kémény-effektus’. Bármilyen emberi szövetségben, projektben, együttműködésben, párkapcsolatban olyanok vagyunk, mint két ember, akik a kéményben vannak, egymásnak háttal, lábukat a kémény falának nyomva. Úgy tudnak felfelé haladni, és persze nem lezuhanni, ha összedolgoznak, és egy ütemben haladnak. Ha az egyik megáll, akkor a másiknak is meg kell állni. Ha az egyik sietni akar, akkor mindketten lezuhannak.
Az lesz hát a kulcs itt február első hetében, hogy haladjunk, ne ego-skodjunk, ne önzősködjünk, de ne is ragadjunk le. A forradalomnak, az én-ünk születésének, megújulásának belül kellene megtörténnie, a külvilágban pedig marad a lassabb, figyelmesebb, kapcsolódott tempó, és a figyelem, hogy ne ficánkoljunk ott nagyon. (Vénusz Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Február 4csütörtök és Február 25csütörtök között a Merkúr bolygó együtt halad a Vénusszal a Bakban, majd a Vízöntőben. Mindez azt adja gyakorlatilag egész február során, hogy akinek van Párkapcsolata, le kell tenni a Múltat, a Régit, legyen az akár előző életes is (Bak), és teljesen tiszta lappal indítani (Vízöntő). Összefoglalni, integrálni az eddigi közös megéléseket, majd elengedni. Február közepétől teljesen Új Fejezet indul a párkapcsolatokban, ezért fontos, hogy ezt ne a kapcsolat felrúgásával, hanem megújításával, felfrissítésével érjük el, és így értelmezzük. Aki erre képes, annak nagyon hosszú távúan, emelően, fejlődésekkel telien tud folytatódni a Párkapcsolata.

Akinek van Lánytestvére, különösen akik ketten Lánytestvérek, azoknak szintén kiemelten fontos eddigi kapcsolatuk összegzése, integrálása, lezárása és elengedése; ezek után pedig új, friss kezdet, fejezet indítása. Ez itt még kevésbé lesz érthető, de már itt elkezdődnek belső munkálatok a Jupiter Mérlegbe lépésére (Szeptember 10). Aki meg tudja tenni ezt a lánytestvérével, annak nagy ajándékeső tud érkezni ősztől!
Mivel a Merkúr a testvér mellett a gyermeket is jelenti, ugyanez igaz Anya-Lánya kapcsolatokra is, különösen, akinek kamaszkor előtti, kislánya van; de úgy általában az összesre. Az anyának a lányával való téves azonosulását kell megszüntetni, amivel a legtöbb esetben a nem megélt, örömtelen, elnyomott gyerekkorát, ambícióit akarja újraélni az ember, sikertelenségeket sikerre és örömre változtatni. 
Ezáltal viszont egy ’Avatár-effektust’ hoz létre, amolyan kesztyűbábnak tekintve a gyermeket, belenyúlva, és átadományozva rá ambícióit, érzéseit, gondolatait, vágyait. Az így felnőtt gyermekek képtelenek saját életüket élni, szülőjük avatárjai lesznek, a szülő pedig görcsösen figyeli ’műve’ hiábavalóságát. Ebben a játszmában felnőtt korhoz érve mindkét fél veszít, mindketten feladják a saját életüket egymásért, és patthelyzetben figyelik a másikat. Ebben a három hétben tehát ezekkel a témákkal kell nagymértékű őszinteséget és éleslátást gyakorolni, ezáltal pedig felszabadulni, minkét félnek. (Merkúr együtt Vénusszal Bakban-Vízöntőben)

Február 5péntek és Február 22hétfő között, ezzel teljesen párhuzamosan, ha őszinték, és a szó jó értelmében kíméletlenek vagyunk magunkkal, állhatatosak, akkor elkezdjük elkapni az ízét az Életnek. Hogy mit hogyan kellene csinálni, működtetni, hogy rendben legyen, és jól haladjon. Itt a fizikai síkon, a valóságban még nem fog ez működni, olyan lesz, mint amikor egy ötlet, egy idea felsejlik, nézegetjük, forgatgatjuk, de még nem alkalmazzuk a gyakorlatban. Február negyedik hetétől egyre inkább tudjuk majd hasznosítani, először magunkon, majd a szűk környezetünkön, végül tágabb értelemben, ahogy telnek a hetek, hónapok az év során. (Mars Skorpióban szextilben Jupiterrel Szűzben)

Február 6szombat és Február 14vasárnap között a Pluto által megtépázott Vénusz kap segítséget a Nagy Jótevő Jupitertől, így ez is azt jelenti, hogy míg október-november megoldás nélküli, l’art pour l’art felkavarodás volt, itt már pedzegetjük, hogy hogy is vannak ezek a Nemi szerepek, Párkapcsolati témák, Emberi dolgok és viszonyok, kapcsolódások. Szintén elmondható lesz, hogy itt még nem fogjuk tudni vagy merni a gyakorlatban használni, de belül már nagyban enyhülni tud a feszültség; különösen, hogy a Merkúr ezen a napon lép ki a Plutoval való együttállásából. (Vénusz Bakban trigonban Jupiterrel Szűzben)

Február 7vasárnap nagyon oda kell figyelni, mert a Január 28-án tapasztalt nagyon feszültséges, nagyon agresszív nap a tetőfokára tud hágni, és itt teljes erejével megnyilvánulni. Ezen a napon kerüljük a kommunikációt, a nagybeszélgetéseket, ne rángassunk elő helyzeteket a múltból, ne akarjunk megérteni dolgokat. Ha belemegyünk itt vitákba, veszekedésekbe, azok teljesen pusztítóak és feleslegesek tudnak lenni, így annyi a dolgunk ezen a napon (és február első két hetében!), hogy tegyük a dolgunk csendben, nyugodtan, lassan, és a tőlünk telhető legnagyobb jóindulattal és toleranciával, türelemmel tegyük. :) (Nap Vízöntőben fokra pontos kvadrátban Marssal Skorpióban)

Február 11csütörtök és Július 29 között egy monstre fényszög lesz, ami meghatározza az év teljes első felét. A Bakban lévő Pluto és a Szűzben lévő Jupiter között lesz egy nagyon erős trigon fényszög.

A Bak a sziklaszilárd alapokat, rendet, hagyományokat jelenti, a Pluto pedig felkavarást, felfeszítést, átforgatást, elpusztítva megújítást. 2008-ban lépett a Pluto a Bak jegyébe, eredményezve a pénzügyi világ, bankok (Bak), és az addig százéves hagyományok és rend felborulását. Amióta ott halad, nem sikerül igazán komolyan stabilizálni a dolgokat, és elkezdeni építkezni.
A Szűzbe lépett Jupiter arra hívja fel a figyelmünket, hogy legyünk szolidak, visszafogottak, szerények és szorgalmasak, alkalmazzuk ’A kevesebb több!’ elvét, legyünk segítőkészek, és legyen az a mottónk: ’Élj úgy, hogy ne vegyenek észre, amikor ott vagy, de nagyon hiányozz onnan, amikor elmentél!’. 
A Január 8 és Május 8 között hátrafelé haladó Jupiter pedig felborítja ezt a rendet, és meglehetősen káoszossá teszi a mindennapokat, méginkább a Kollektív, grandiózus, államközi, nagyszabású dolgokat. A Nyilasban járó Szaturnusszal együtt ebben a négy hónapban lerombolja mindazt, ami ’mai’: a vetítést, a ’szabadságot’, a mesterséges jólétet, a mesterséges reményt és bizakodást: mindent, aminek nincs alapja, és nem szorgalommal lett felépítve.

A két bolygó közötti fényszög, különösen Február 11 és Május 8 között, de tágabban Július 29-ig, kőkeményen szétbombázza a működő rendjét mai világunknak. Minden, ami a tavalyi év során annyira szilárdan és nemesen hangoztatva volt, eltűnik. Már jönnek is januárban a híradások, hogy a menekülteket mégsem fogadják be, tízezrével kitiltva, deportálva, visszaszállítva őket. Ezt úgy hívják csúnyán, hogy „segget csináltak a szájukból”, avagy „visszanyalt a fagyi”, mind az állami vezetőknek, mind a kisembereknek, akik támogatták a hamvába holt integrációt. 
Tovább fog fokozódni az Európai Únió széthullása, az államközi kapcsolatok, diplomácia, kereskedelem akadozása, a nacionalizmus és minden jellegű szegregáció erősödése. A nagy pán-Európa, a ’mosolygó’, ’működő’ ’béke’, aminek valójában semmi alapja, szét fog hullani. Itt 2016-ban még csak de facto, de jure pedig ’17-ben, vagy ’18-ban lesz ez nagyon erőteljes.

Mindez visszaadja az egyes ember kezébe a felelősséget, egyben a lehetőséget is. Már nem bólogató, kielégített bábokként kell létezni, hanem visszakap(hat)juk nemünket, felnőttségünket, potenciáljainkat, az önmagunkról gondoskodás lehetőségét. Ha elvesznek a téves illúziók, tervek és remények, akkor az Itt-re és a Most-ra nézünk, és az a Boldogság. Nem a ’spirituális’ csoportban, hanem az Életben! (Jupiter Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Február 14vasárnap a Merkúr bolygó belép a Vízöntő jegyébe. Korábban meglehetősen hosszan szorult be az alaptermészetével teljesen ellentétes Bak jegyébe, itt viszont fantasztikusan érzi magát! A Vízöntő a Merkúr Nagy Testvére, ahol jellegeit ki tudja bontakoztatni, sőt, fel is tudja nemesíteni, fel is tudja fejleszteni. Szóban, tettben, gondolatban teljesen új perspektívák és távlatok tudnak megjelenni. A január során felkavart Belső Gyermekkel eddig küzdöttünk, február első felében vannak a vajúdási és szülési fájdalmak, itt a Gyermek pedig kijut! Rendkívül újan láthatjuk a dolgokat, újszerűen, éppen ezért február közepéig amit gondolunk, mondunk, vagy teszünk, ne vegyük komolyan magunkkal kapcsolatban, és másokkal sem. Február első két hetében viszont fröcsögni fog a sav belőlünk, magunkra és a külvilágra, éppen ezért fontos, hogy február 14 legyen a Megbocsájtás Napja, ahol felejtsük el az év eddigi rövid másfél hónapját, és minden területen nyissunk Új Fejezetet.

Február 17szerdán a Vénusz is belép a Vízöntőbe. Az ő alaptermészetével is teljesen ellentétes a magányt, aszkézist, örömtelenséget, idegenkedést, távolságtartást jelentő Bak, ezáltal ez a nap még tovább segíti a felszabadulási, fellélegzési folyamatot. Január végétől február közepéig Párkapcsolatainkban, Emberi kapcsolatainkban ott tud lenni egy elhidegülés, belassulás, elidegenedés, február 17 pedig meg tudja hozni ismét az egymásra találásokat; legalábbis itt már gondolatban, Ideák szintjén. A fizikai megvalósulása ennek még várathat magára, de hát ez lesz a kulcs a teljes februárhoz: a hónap első felében ne foglalkozzunk azzal, ami ott van, úgysem tudunk belenyúlni, a másodikban pedig foglalkozzunk azzal, ami van, de úgysem tudunk (még) belenyúlni. :) Megkönnyebbülni viszont nagyban fogunk.

Február 19pénteken a Nap bolygó belép a Halak jegyébe. A Halak nyákos, sötét, félhomályos, hűvös energiákat képvisel, így teljesen ellentétes a Nap jellegeivel. Február-március hónapjára, amíg a Nap a Halakban jár, éppen ezért jellemző a csapadékosság, félhomályosság, felhős-ködös idő; hogy már érezzük, hogy új év van, mennénk, de még egyfajta tompaság, kábultság van rajtunk. 
Arra lesz mindez jó nekünk így január hónapja és február első fele után, hogy regenerálni és rehabilitálni tudjuk önmagunkat, saját magunk számára, és ha csináltunk felfordulást a külvilágban, emberi viszonyainkban, ő feléjük (is).  Érdemes itt sokat menni termálfürdőbe, szaunázni, masszíroztatni, gőzfürdőbe, meditálni, vagy bármilyen wellness illetve gyógyító foglalkozáson részt venni. Ha tehetjük, aludjunk elégségesen és minél többet, mert nagyon sokat tudunk gyógyulni, pihenni, feltöltődni egy hónapon keresztül itt. Ugyanakkor a türelem is nagyon fontos, hogy ahogy látjuk, hogy folynak szét a dolgok, de már fel-felsejlenek is azért, megfelelő ütemben tudjunk hol passzívak, hol aktívak lenni.

Február 20szombat és Június 26 között egy másik monstre fényszög aktív. A február 11 és július 29 között ható Jupiter-Pluto trigon lebont mindent, ami közösségi, sokasági, mesterséges és vetített, ez a fényszög motivál bennünket, hogy ezt meg is tegyük, és ne hiányoljuk a lerombolt, lebontott dolgokat.

A Szaturnusz és a Jupiter kilencven fokos, csiki-csukis fényszöge lesz ez, amire volt már példa, 2015 nyarán, és már korábban is. Azt szoktam írni ilyenkor, hogy a Szaturnusz és a Nyilas kvadrátja olyan, mintha összegyúrnánk Manhattant, Hong Kong-ot és a Love Parade-t, miközben egy hangszóróból üvölt a Gangnam Style, és mindenhonnan kékre festett cerkófmajmok dobálnak tiramisuval. Ilyenkor minden, ami Nemes, Rangos, Tisztességes, Archaikus, felborul, és a kollektívában hihetetlen mértékű értékvesztés indul meg. A tavaly nyári aktiválódása eredményeképpen volt, hogy ’kedves’ barna bőrű emberek tűntek fel Európa határain, Dél-Magyarországon, Budapest pályaudvarain és körútjain, azaz eldurrant a menekültlufi. Itt ugyanez várható, sőt.

Minden, ami Kollektív, ahol sok van, elkezd befeszülni, imbolyogni, majd szétrobbanni. Emiatt nagyon fontos, hogy kerüljük a tömegrendezvényeket, a nyilvános helyeket, illetve az olyan társaságokat, ahol 5-10 főnél többen vannak egyszerre. Ez az időszak, már a tavalyi év elejétől, de 2016 kezdetétől különösen arra figyelmeztet, hogy engedjük el a kifelé áradást, húzzuk be kintlévőségeinket, és értékeljük fel a kevesebbet, de minőségit, szerényebbet, de értékesebbet, és építsük fel kis felületen a szerényebb, kevésbé hivalkodó, de működő, a Valóságban is örömet adó dolgainkat.

Ugyanakkor ez is fokozza azt, hogy ’kinyílik az olló’, tovább nőnek az anyagi és perspektíva-különbségek a pénzügyi szinteken, valamint aki a fenti elveket követi, annak élete Minőségében növekedés és stabil épülés lesz, aki ellenében megy, azoknak leépülés és gyors összeomlás. (Jupiter Szűzben kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Február 22hétfő és Február 28vasárnap között a már világra jött Gyermeki részeink elkezdenek fejlődni, tanulni, megtanulni az Élet leckéit. Aki olvasta a Tüskevár regényt, ott van ilyen, amikor a puha Tutajos lemegy vidékre, először arcoskodik, rombol, tör-zúz, megüti magát párszor, és elkezd lecsendesedni, figyelni, kapcsolódni a mindenséghez, ahhoz, ami Van. Az év első hét hetében kapkodunk és rombolunk, innentől jön a nemesedő, beérő rész. (Merkúr Vízöntőben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Február 23kedd és Március 4péntek között már nem Gyermekek, de még nem Felnőttek vagyunk. Ebben a másfél hétben történik meg felnőtt részeink puhítása, előkészítése. Január végén nagyfokú frusztráció volt/van, mert előrébb járunk gondolatban, mint ahol valójában vagyunk, vagy ahol az életünk tart. E hatás alatt az ellenkezője lehet, ott lehet rajtunk egy ok nélküli lemondás, melankolia. Az előző hatásnál megvadult gyerekként mennénk, de az orrunkra koppintanak és tartanak, itt pedig már elmehet a kedvünk attól, amire korábban vágytunk. Itt is a sokat emlegetett ’Arany Középút’ elve segít, hogy január-február során türelmesnek lenni, február végétől fenntartani a motivációinkat.
Mindezek mellett aluszékonyak, fáradékonyak lehetünk nagyon, megnőhet az igényünk a magányra, összebújásra valakivel, és érdemes is ennek engedni, ebben a másfél hétben ne hajtsuk ki magunkat, hanem legyünk passzívak, regenerálódjunk. (Nap Halakban együtt Neptunusszal)

Február 23kedd és Március 1kedd között egy olyan fényszög van a fentivel párhuzamosan, aminek azt a nevet adhatjuk: A Személyiség Születése. A Nap-Neptunusz együttállás a Felnőtt énünket puhítja, készíti elő, a tartályt, ez a fényszög pedig betölti az információt. Összeállhatnak dolgok, amikkel korábban küzdöttünk magunkban, előjöhetnek teljesen új gondolati vagy kommunikációs sémák, igényünk lehet új dolgok kipróbálására, megpróbálására. Eddig a pontig bármilyen ügyintézés akadozhat, így ha van bármilyen folyó ügyünk, hirtelen megindulás várható itt, vagy mi magunk fedezhetünk fel olyan utakat, amikkel könnyebben haladunk. (Merkúr Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Február 25csütörtök és Március 5szombat között az addigra már valószínűleg romokban lévő idegrendszerünket, belső állapotunkat, emberi kapcsolatainkat elkezdi egy láthatatlan és Nemes Erő összefogni, felnyalábolni. Olyan lesz ez, mint amikor a szülő hagyja a gyerekeit veszekedni, hisztériázni, és eljön az a pont, amikor látja, hogy már ártalmasak önmagukra, egymásra és a környezetükre. Itt jön majd a közbelépés. Mint a tőzsdén a pánik során egyszercsak jön a kereskedési stop, és a balhé abbamarad. 
Ugyanakkor az is fontos, hogy azok az emberi és Párkapcsolatok tudnak itt megmentődni, felnemesedni, akikben megvan a hajlam arra, hogy valóban lássák egymást, tudnak közösen tervezni, ezért tenni is; a tingli-tangli barátságok, családi viszonyok, párkapcsolatok itt elvérezhetnek. Azt mondják odafent: „Ha csinálod, akkor csináld rendesen!”, így innentől a dumcsi-barátságok, a „Ja, ő az apám/anyám/testvérem, ’sakko’ mivan?!”, a járogatunk-kapcsolatok már nem mennek. Nemesen, komolyan, jövőbe ívelően, egymást felismerve és megtisztelve mennek. (Vénusz Vízöntőben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Február 28vasárnap és Március 7hétfő között a személyünk, személyiségünk, gondolkodásunk felfrissülése után, ami egyéni és belső volt, rólunk szólt, emberi viszonyaink, Párkapcsolatunk is át tud menni ezen a felfrissülésen. Ha tudjuk az eggyel fentebb olvasott elveket működtetni, teljes vérátömlesztésen mennek át ezek a dolgok, és ismét megjöhet a kedvünk, lendületünk, hogy ne csak magunkkal foglalkozzunk, magunkkal-magunkban pörögjünk, hanem forduljunk oda valaki felé, áramoljunk, kapcsolódjunk. A hó elején fontos lánytestvérek, anya-lánya viszonyok rendeződése is eddigre már meg tud történni. (Vénusz Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Február a farsangok és karneválok hónapja, ennek fényében rengeteg jelmez, álca, maskara és szerep tűnik fel rajtunk, majd megy tovább; kívül és belül. A hónap első felében meglehetős káosz várható, különösen az első héten, majd sorra enyhülni kezd majd, a következő dátumokkal: Február 6, Február 10, Február 14, Február 17. Innentől szuperszónikus sebességgel indulnak meg a dolgok. 
Jó emiatt a hónap első két hetében nem sokat konfrontálódni, elpusztítva magunkat, a másikat, az életünket. A hónap első két hete nagyon hosszúúúúnak és nyögvenyelősnek tűnhet; éppoly hirtelenséggel fog eltűnni a szenvedés majd. A két első hétben ami ott lesz rajtunk gondolatban, ’érzésben’, kommunikációban, nem mi leszünk, hanem előző életek, korábbi ezéletbeli helyzetek besült frusztrációi lesznek, így tartsuk magunkat takaréklángon, és ha érezzük-látjuk az izzást, álljunk le, hagyjuk abba, amit csinálunk, és óvjuk meg magunkat és a környezetünket: magunktól.

A hónap második felében ennek ellenkezőjére lesz majd szükség: megörülhetünk, hogy kitisztult a légkör, rohannánk, de a fizikai síknak időre lesz szüksége, hogy lekövesse az Ideák Világát, a terveinket, ideáinkat, ötleteinket. Az első két hétben tehát szellőztessünk, levegősítsünk, lassítsunk, a másodikban földeljünk, lassuljunk, örüljünk, de visszafogottan. Amennyiben eltaláljuk ebben az Arany középutat, nagyon szép és kellemes tud lenni február, a második felében elsősorban. :)

Forrás:https://zoldkor.blog.hu/2016/02/01/februar_honap_asztrologiai_elorejelzese_813