Fejben a választás

2014.08.12 17:18

„A szétválás megkezdődött….”  Olvashatod azokban a jóslatokban, előrejelzésekben, amelyek a Föld és az emberiség jelenlegi és jövőbeli sorsáról szólnak. …. de mit jelent ez a szétválás?

 

 

Az emberek egyre nagyobb számban ébrednek és emelkednek fel tudatilag, lelkileg, közérzetükben és egészségtudatukban. Azonban a túlnyomó többség még mindig a régi sablonjaiba beleragadva telve van indulattal, haraggal, gyűlölettel és kilátástalanságot előre festő jövőképpel.
 
 
 
Adódik a kérdés: vajon ki, vagy mi kényszeríti egyik, vagy másik csoportot a választott irányba?
 
 
 
 
 
Bár sokan most a körülményekre mutogatnak, a válasz mégis nagyon egyszerű:  csakis saját maga!
 
 
 
Az, hogy milyennek látjuk életünket, körülményeinket, csupán attól a szemüvegtől függ, amelyen keresztül nézzük a világot. A külvilág dolgai nem fognak megváltozni a kedvünkért, vagy erőlködésünktől. Sőt, itt is érvényes, hogy az erő ellenerőt szül! Egy dolog van, amin mindenki tud változtatni, ha igazán akar: a saját hozzáállásán. Minden elsőre negatívnak tűnő dolog magában hordoz egy új lehetőséget, melyet csak akkor veszünk észre, ha nyitottak vagyunk ezekre a lehetőségekre és nem megyünk el mellette értetlenül, kívülállóként, vagy akár elutasítóan.
 
Minden, ami a világban létrejött, az egy gondolat által jött létre. Ezt nevezzük teremtésnek. Mindannyian teremtünk egész életünk folyamán, de csakis mi döntjük el, hogy pozitív, vagy negatív dolgokat. Vagyis minden a gondolat minőségétől függ. Teremtésed következményét pedig TE magad éled meg, ezért érdemes elgondolkodnod rajta, kívánsz-e saját magad ellensége lenni?
 
 
 
Milyen a negatívan gondolkodó?
 
Folyton siránkozik, panaszkodik, bosszankodik, szorong, vagy irigykedik, állandóan a problémákra koncentrál, hangvétele pesszimista. Neki mindig van valamilyen kritikája mások személyét, vagy ötleteit illetően. Aggályos, akadékos, sőt esetleg kötekedő. Defenzív, mindig védekező és önigazoló álláspontra helyezkedik, halogat: szereti megvárni, mit cselekszenek mások, mielőtt ő tenne valamit. A cselekvést szereti elhárítani, kibújni a felelősség alól. Lépni vagy nem mer, vagy nem is akar. Már annyira megszokta, hogy sajnáltassa magát, hogy ezért is fél a változástól. El sem tudja képzelni, hogy a dolgok jóra is tudnak fordulni, csak a rossz lehetőségét látja mindenben. Gyakori szóhasználatában a „ha esetleg…, ha lehetséges lenne…..hátha, ..talán…. A negatívan gondolkodó ember gyakran beteg, és ekkor szünet nélkül azt meséli mindenkinek, hol és mennyire fáj neki, hány orvosnál és vizsgálaton járt már! Elszívja mások energiáit, egyértelműen energiavámpírrá válik.
 
https://lelek.facepress.hu/hirek/energiavampirok-201306141945
 
Milyen a pozitívan gondolkodó?
 
Optimista, derűs, barátságos, érdeklődő,  jóakaratú. Soha nem panaszkodik, problémáját ő maga veszi kézbe és felelősséggel dolgozik a megoldásán. Hisz önmagában és képességeiben! Örül saját és mások legapróbb sikereinek is. Tudja, hogy nincs lehetetlen, hogy minden helyzetre van megoldás. Nem halogat, hanem időben cselekszik. Reális célokat tűz ki, amit ezért rendre el is ér. Bízik az isteni gondviselésben és tudja, hogy bármi történik vele, az a javára válik, tanulási folyamatát, fejlődését szolgálja. Fontos számára a belső fejlődése, lelki fényesedése, békéje.  Bőven van energiája, amelyből táplál másokat is. Támogat, mindig ad, pozitív erőt áraszt, vonz, leköt, meggyőz saját hiteles tapasztalatai segítségével. Ezért „sikeres” ezért „szerencsés”. 
 
 
 
Izgalmas felfedezés volt, amikor rájöttek, hogy a negatív gondolatok  keletkezésénél az hypotalamusz adrenalint, míg a pozitívaknál dopamint termel. Azonban amíg az Adrenalin pusztítja az agysejteket, addig a Dopamin élvezetet, örömet stimulál, hogy motiválja a személyt bizonyos cselekedetek végrehajtására. Tehát fizikai szinten így igazolható a gondolkodás minőségének hatása. A hosszas adrenalin hatás ilyetén szintű eredményét pedig ezek után nem is kell magyarázni.
 
Azt is jó, ha tudod, hogy a negatív gondolatok mindig az EGÓ által sugalltak, míg a pozitívak a lélektől érkeznek, aki neked mindig jót akar és támogatja a fejlődésedet, hisz a lelked TE MAGAD vagy.
 
https://gyongyos.facepress.hu/hirek/lelek-ego-szemelyiseg-201305242211
 
 
 
Sok kapcsolat megy tönkre mostanában pusztán amiatt, hogy a felek gondolkodása mintegy „szétcsúszik egymástól”. Egyikük emelkedik, míg másikuk süllyed. Ne feledd! A fejlődésben sosincs stagnálás: vagy fejlődsz, vagy csúszol lefelé – csupán az örökös változás biztos!
 
Te a szétválásban melyik csoporthoz kívánsz tartozni? Szeretnél irányt váltani, mert meguntad már a szenvedéseidet? Sosincs késő ehhez – tégy magadért, és rájössz, hogy van „földi Paradicsom”!
 
Lépések a pozitív gondolkodás felé:
 
-          NE kritizálj senkit és NE elégedetlenkedj!
 
-          Használd ritkábban ezeket a szavakat: NEM, … DE
 
-          A problémákról helyezd át a figyelmedet a megoldásra!
 
-          Dolgozd ki a megoldáshoz vezető utat lépésről lépésre és indulj is el rajta!
 
-          Erősítsd az önbizalmadat pozitív megerősítésekkel és mondd el ezeket minden nap többször!
 
-          „Nyomozd ki” kisebbrendűségi érzéseid, félelmeid, és megfelelési kényszered okait és tanuld meg őket kitisztítani a tudatalattidból!
 
-          Tanulj, képezd magad spirituálisan! Minél többet tudsz, annál inkább pozitívan fogsz gondolkodni automatikusan!
 
Meglátod, eleinte nagyon megterhelő odafigyelni arra, hogy ezek szerint működj, aztán észreveszed, hogy már menet közben rájössz, hogy hibásak, és „visszaszívod”, átfogalmazod a mondataidat. Később véreddé válik és teljesen átformálódsz ezeknek megfelelően és életed pozitív változásai megerősítik benned, hogy minél messzebb haladj ezen az úton. ….és menj tovább, megéri.
 
 „Azok győznek, akik hisznek a győzelemben” (Emerson)
 
 
 

 

Berta Dánielné – Spirituális és Életvezetési tanácsadó   
 
 
Forrás:https://lelek.facepress.hu/hirek/fejedben-a-valasztas-201307271412