Intuíció - Az érzékeléseinken túl

2016.08.07 14:08

Egyszerűen induló, szokásos reggel, munkába menet mégis más utat választok, szinte észre sem veszem, csak később eszmélek rá, vajon miért?

Aztán az új útvonalon felszáll egy rég nem látott ismerős és könnyed beszélgetésünk másodpercek alatt átformálja a gondolataimat és hozzá segít valamihez az életemben. Pont kimondta azt a mondatot, amire napok óta szükségem volt, és ha reggel a szokásos utamat választom, talán még most is rágom magam a megoldáson. Milyen erő vezette lépteimet arra az útra, amire éppen szükségem volt?

Az intuíció képessége, mindenki számára adott, bár fejlesztése sok önmunkát igényel, de tanulható, fejleszthető. Az intuíciót nem lehet összekeverni a megérzéseinkkel, sem az elménk intellektuális tudásával. Az ember öt érzékszervét használja nap, mint nap, fejlődésünk során mégis pont azt a radarunkat hanyagoltuk el, amire az életünkben a legnagyobb szükségünk van, a tudatunk és az univerzum közötti kapcsolatot, információ áramlást, vagyis az intuícióra való figyelmünket. Általánosságban azt gondoljuk, életünkhöz elengedhetetlen a látásunk, hallásunk, tapintásunk, ízlelésünk és szaglásunk, miközben ezen érzékszerveink csupán a valóságunk egy olyan tartományát képes csak az agyunk számára közvetíteni, ami már egy lecsökevényesített igazság a valódi minket körül vevő világunkról. Hiszen a körülöttünk létező élet, mind vibráló, tudományosan elfogadott lüktető energia, amely minket, mint egy hálózat körül ölel és folyamatos információs áramlásban jelen van, él. Ezt az információs hálózatot használják az állatok, a növények és olykor képesek vagyunk rá csatlakozni mi is, némelyikünk tudatosan alkalmazva, mások néha véletlenül rácsatlakoznak erre a tudásra, pedig ez egy hatalmas segítői képességünk lehetne, ha tudatosabban élnénk vele és fejlesztenénk magunkban.

Az intuíció gyakran hirtelen tör ránk, nincs megmagyarázható tudás mögötte elménkben, egyszerűen csak el önt minket a bizonyosság, a megmagyarázhatatlan tudás érzése. Mintha a valódi igazság könyve egyszer csak megnyílna bennünk és egyszerre képessé válunk a jelenünkre, jövőnkre, vagy akár a múltunk megértésére, olyan biztos információt elérni, ami hozzá segít minket, hogy ott legyünk és azok legyünk a most pillanatában, amire épp szükségünk van. A különleges élmény már önmagában is varázslatos, amolyan megvilágosodás érzést ad, határtalanságot és megértést, mégis ezt a képességünket fejlesztve és tudatosan használva még több csoda veszi kezdetét az életünkben. A helyünkre kerülünk, a dolgaink melyekkel előtte küszködtünk, egyszerre kisimulnak, és olyan tapasztalatunk lehet, mintha valaki tökéletes bizalmat árasztva vezetne minket és mi egyszerűen csak tudjuk, hogy ezt most meg kell lépnünk, ki kell mondanunk, vagy egyszerűen csak meglátjuk a helyes irányt problémánk megoldása felé. Nincs magyarázat sem megérzéssel, sem elmével rá, csak a tiszta tudás, hogy "ez az, ez lesz most jó nekem" és mikor a gondolkodásunk és érzelmeink mérlegre helyezése nélkül csak elindulunk (középpontban a szívünk és eszünk között) életünk valóban egyenesbe kerül, bárhogy is, de többek leszünk ettől a talán földön túlról érkező segítségtől.

Intuitív képességeink fejlesztésére létezik tudatos gyakorlás. íme néhány technika számodra, hogy felerősíthesd intuitív képességedet:

  1. Nyisd meg az elméd a pozitív dolgokra! Az elme, az ego, szereti elnyomni az intuitív gondolatokat, és elvágni téged a valódi igazságtól, félelmek között tartva. Egy negatív rezgésben pedig képtelen vagy elérni valódi önmagad, és ez által a tudást, ami segítségedre lehet.
  2. Figyelj a belső hangodra! Szánj több időt arra, hogy meghallgatod, mit súg a lelked. Ehhez több nyugalomra és koncentrációra van szükséged. Minél többször hallgatsz erre a belső hangra, annál többet, és tisztább üzeneteket kapsz majd. 
  3. Meditáció, relaxáció, jóga.. bármi, ami téged kikapcsol, elcsendesít és segít önmagadra fókuszálni. Néha kapcsold ki magad körül a zajokat.
  4. Ébreszd fel magadban a kreatív ötleteket. Minden kreatív tevékenység öntudatlanul összekapcsol az intuitív képességeddel. Ha kreatív energiádnak rendszeresen teret engedsz, valamilyen hobbival, egyre többször érheted el, hogy megnyíljon tudatod és az univerzum közötti kapcsolat.
  5. Teremts rendet a szíved és az elméd között, kerülj vissza a középpontodhoz. Hallgass a szívedre, de ne zárd ki józan eszed figyelmeztetését sem.

Vigyázz, hogy ne ess abba a csapdába, hogy mindenben a jeleket keresed, az intuitív információt nem jó erőltetni, ha érkezik, egyszerűen tudni fogod, nem kell hozzá belelátnod, hogy ez az. Legyél éber, de felszabadultan éld a jelened, a pillanatot, és az intuíciód rád talál.

Virág Klaudia