Januári energiák-2016

2016.01.01 18:52

Január hónap Asztrológiai előrejelzése, 2016

A 2015-ös év a nagy kipukkanások éve volt, elsősorban a külvilágban. A tv képernyőjén, és az interneten nézhettük, ahogy számos olyan dolog történik, vagy szűnik meg, amikről el sem tudtuk hinni. Január hónapja arról szól majd, hogy ezen folyamatok internalizálódnak, a belsőnkben, egyéni életünkben kezdenek el megtörténni. Felül kell vizsgálni eddigi énünket, szokásainkat, hajlamainkat, és nagy részétől el fogunk köszönni, rájövünk majd, hogy amolyan továbbképzésre van szükségünk. Elveink nagy része elavult már, és hogy magunkkal kapcsolatban és az életünkben versenyképesek maradjunk, fel kell nőnünk. Aki szeret építkezni, nagyon élvezi majd ezt a folyamatot. :)

December 30szerdán a Vénusz bolygó belép a Nyilas jegyébe. Nagyon-nagyon régóta várt nap ez. :) December 5-étől haladt át a Skorpió jegyén, és annak energiái teljesen szétzilálták, szétcincálták a Vénusz finom jellegeit. A Skorpió Titok, Bűn, Szexualitás, Irracionális Félelmek és Fájdalmak, feldolgozatlan, csiki-csukis Múlt, a Vénusz Kecsesség, Finomság, Könnyedség, Szerelem, Öröm témáiért felelős. Ebben az időszakban fizikai, érzelmi és egyéb szinteken is nagy felkavarodások, konfliktusok tudtak lenni, és különösen a hölgyeket érintette, összezavarodottságot okozva.
A Nyilasba lépő Vénusz megkapja a Hit, Remény, Bőség, Jövő perspektíváit, lerázhatja magáról a fülledten savas Skorpiós energiákat, és kitisztulhat, letisztulhat róla előző életek, összekeveredett ’érzések’, megélések tömkelege.

December 31csütörtök és Január 11hétfő között az év kezdetével, legelejével teljesen párhuzamosan, fontos, hogy nagyfokú átvizsgálást, átszervezést és átvilágítást tegyünk saját magunkkal kapcsolatban. Ebben akadályozhatnak sziklaszilárdnak hitt tulajdonságaink, szokásaink és önmagunkról alkotott képünk, ezeket a dolgokat kell egyesével felbontani, részleteiben górcső alá venni. Ily módon egy mélyebb és helyesebb önismeretre tudunk szert tenni, lényünk teljesen meg tud újulni, fel tud frissülni. Számos olyan dolog lesz majd itt, amire eddig nem akaródzott ránézni, foglalkozni vele, és derogál majd szembesülni velük. Muszáj viszont ezeket a dolgokat elengedni, tulajdonságként, attitűdként, mivel megmozdulnak majd, így ha nem ezt tesszük, elevenen falhatnak fel. Veszítsük el önnön magunkat, önnön magunkért, ahogy a Biblia is mondja. Menjünk át a tisztítótűzön, és ami valódi dolog, az megmarad, ami nem az, az elég. (Nap Bakban együtt Plutoval)

Január 1péntek és Január 9szombat között fontos, hogy az elmúlt négy hónapban feljött irracionális dolgokat, és az ezekből eredő konfliktusokban elszenvedett sérüléseket teljesen elengedjük. Amennyiben képesek vagyunk erre, teljesen tiszta lapot nyitva, életünk Harmóniája, a Párkapcsolatunk témája, ha van, nagyon szép szárnyakat tud kapni, és ki tud teljesedni. Ösztönszerűen ott lehet bennünk viszont egy katatón, melankolikus állapot, amivel az lenne a célunk, hogy kiheverjük az elmúlt heteket, hónapokat. Mégis, ne engedjünk ennek, mert teljesen elmerülhetünk az önsajnálatban, depresszióban és elveszíthetjük a realitásérzékünket és a kapcsolatot a külvilággal. Ha vissza is húzódunk, vagy igényünk is van az egyedüllétre, végezzünk közben valamilyen gyógyító technikát, jógázzunk, meditáljunk, ne depizzünk, vagy sorszemlézzük a vélt vagy valós sérüléseket. (Vénusz Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Január 2szombaton a Merkúr bolygó belép a Bak jegyéből a Vízöntőbe. A Bak jegyében járva arra hívta fel a figyelmünket, hogy fontos a bennünk elakadt Gyermeki részek integrálása, felnövesztése, az általuk gerjesztett infantilis, szétszórt ’felnőtt’ életünk kordában tartása, keretek közé szorítása. A Merkúr magasabb oktávja a Vízöntő, így itt papíron szárnyalni tud, kiteljesedni, magasabb szintekre lépni, ám pár nap múlva a Merkúr megindul majd hátrafelé, és épphogy belépett a Vízöntőbe, már megy is vissza a Bakba, jelezve, hogy továbbra is a fő program a beszorult Gyermeki részek vizsgálata, nyesegetése, felnövesztése. Sőt, a 2016-os év első felének teljesen ez lesz a témája.

Január 2szombat és Január 12kedd között oda kell figyelnünk, hogy túl gyorsan akarnánk megindítani az évet. Ez nem tud itt sikerülni, ugyanakkor az ’én’-ünk sincsen meg hozzá, hiszen ekkor éppen boncolgatnak bennünket apró darabokra szedve és átvilágítva, illetve a fő identitásunkat valószínűleg adó Gyermeki részeinket terelgetik. Lassítsuk magunkat, fogjuk magunkat, legyünk türelmesek, és ha jönnek ezek az adrenalin-löketek, engedjük őket tovább. Ha vannak konfliktusaink magunkkal és a környezetünkkel január és ezáltal az év első két hetében, az leginkább e miatt a hatás miatt lehet. (Nap Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban (közben együtt Plutoval))

Január 4hétfőn a Mars bolygó belép a Mérleg jegyből a Skorpióba. Ez a másik olyan jegyváltás, amire nagyon várunk. A Mars, mint az individuum, magányos farkasság, támadás, agresszió bolygója teljesen ellentétes és ellenséges volt a Mérleg jegy tulajdonságaival. 
A Skorpió jegy uralkodó bolygója volt a Mars egészen az 1900-as évek elejéig, amikor is felfedezték a Pluto-t, így itt nagyon jól érzi magát. Arra kell itt ügyelni ugyanakkor, hogy a Skorpió elakadt Marsikus energia, így céljaink, ambícióink, azok kivitelezése kicsit homályos, akár tisztátalan is lehet, legyünk ezért körültekintőek, és iktassunk be objektív, külső ellenőrző-pontokat gyakorlatilag mindenbe, amit teszünk.

Január 4hétfő és Január 13szerda között a nemrég jegyet váltott Vénusz bolygó átvilágítása zajlik. Fontos itt megvizsgálnunk, hogy mi az, ami számunkra örömöt ad, harmóniát, hozzájárul az életünkhöz, ez mennyire reális, valódi és elérhető. Itt is számos szokásról, tárgyról, dologról ki fog derülni, hogy teljesen felesleges és/vagy nem úgy ad hozzá az életünkhöz, ahogy szerettük volna. 
Ebben a másfél hétben amolyan ’sorompó-hatás’ is lesz a Párkapcsolatokban és emberi kapcsolatokban. Nem lesz annyira kínlódó és konfliktusos, mint decemberben, ez sokkal hűvösebb, racionális módon megy majd végbe. Bizonyos személyek az életünkben nem ugranak meg objektíven, vagy a mi számunkra sorompókat, és ők le fogják fejelni a lécet. Mi ugyanilyenek vagyunk, leszünk más emberek életében is. Jó ezért törekedni, hogy attitűdünkben, személyünkben minél érettebbek, terhelhetőbbek, összeszedettebbek és felnőttebbek legyünk. (Vénusz Nyilasban együtt Szaturnusszal)

Január 5kedden két bolygóóriás, a Szaturnusz és az Uránusz kerülnek nagyon energikus kapcsolatba. Ahogy a 2015-ös év arról szólt, hogy minden, ami vetített, túlhalmozott, nem-valódi, elkezdjen összeomolni (Szaturnusz a Nyilasban), ettől a naptól kezdve megindul majd ennek lényegi kivitelezése is Odafentről.
A Szaturnusz, olyan mint egy satu, ami szorítja a mai vetített, felfújt világot és a benne lévő ’embereket’ (Nyilas). A lufi ellentart, aztán a satu még jobban szorít. Január 5-től olyan, mintha ezt a lufiszorítást elkezdenék izzó tűvel szurkálni, vagy géppuskával lőni. (Pozitív aspektusában értelmezve ezt a fényszöget, az is lehet, hogy a tavalyi billegés varázslatos hirtelenséggel megoldódik, és új alapokon épül fel minden, de ezt elvetném, mivel a Szaturnusz a Bak felé tart, ahol már ott a Pluto is, mint a Karma két bolygója a Karma jegyében.)

Innentől az a ciklikus tart-ellentart, billeg-ellentart motívum, ami többé-kevésbé mindig megmentette a 2015-ös évet, megszűnik. Felerősödhetnek a fegyveres konfliktusok, az ad hoc terrortámadások, és hivatalos, parlamentek vagy kormányok által támogatott hadbalépések. A migrációs hullám is, és a hozzá tartozó erőszak, ellenállás is megerősödhet. A repülőgépen utazást érdemes innentől tényleg minimumra szorítani, és ha lehet, elkerülni. Az Uránusz bolygó alá tartozik a repülő, a vonat, így ha mennénk, tegyük inkább autóval, de azt is érdemes országon belül. 
Ha azt vesszük magunkon észre, hogy hirdetjük a ’szabadság, testvériség, egyenlőség’ gyermeki eszméit, a nemi ’egyenjogúságot’, a ’jogokat’, egy nagyra nőtt gyermek ’felnőttes’ attitűdjeit, érdemes azonnal abbahagynunk, mert innentől valószínűleg levadásszák azokat, akik képtelenek felnőni. (Kos=háború, konfliktus, vadászat; Uránusz=felnövés) Tegyük a dolgunkat csendesen, szorgalmasan, felnőtten, Szűz módjára, mint a 70-es, 80-as években. (Szaturnusz Nyilasban trigonban Uránusszal Kosban)

Január 6szerdán, másnap meg is érkezik az a hatás, ami ezt a december óta nagyon fontos és hangsúlyos Felnövés témát jelzi. Hátrafelé indul a Merkúr bolygó, vissza a Bak jegyébe. A hátrafelé indulása mindig a gyökerekig, alapokig leásást is jelenti, a Bak szintén az alapokat, kiműveltséget, kimunkáltságot és lecsupaszítottságot. Szedjük le magunkról azokat a szokásokat, megtanult, beidomított attitűdöket, amiktől Felnőttnek tűnünk, zuhanjunk vissza a valószínűleg valódi állapotunkba, egy gyermekébe, és innen építsük vissza magunkat Felnőttbe, immáron tudatosan.
A retrográd Merkúr időszaka alatt ugyanakkor minden kommunikáció, cselekvés és ügyintézés egyaránt nagyon lassan és akadékosan szokott történni, különösen a lassúságot és akadályokat jelentő Bak jegyében. Ha nem értünk valamit, vagy amit valaki mond nekünk, ne erőltessük, és ha a napi ügyeinket intézzük, szánjunk rá extra időt. (Merkúr retrográd Vízöntőből Bakba)

Január 8pénteken az év egyik legfontosabb hatásaként hátrafelé indul a Jupiter bolygó. A Nyilasban járó Szaturnusz elkezdte 2015 legelejétől cincálni a mai világunkat, és a Szűzbe lépett Jupiternek volt köszönhető, hogy nem tépte még darabokra. Egy retrográd bolygó hatása mindig csökkentett, így a Jupiter jótevő, védelmező, kiegyensúlyozó hatása is. Ez teljes analógiában van a fentebb olvasott hatással, hogy felpörögnek és felerősödnek majd 2016 elején a 2015-ös év analógiájára történt események.
Mivel a Szűz jegyében lesz a retrográd Jupiter, elbizonytalanodhatunk, hogy megéri-e nekünk a szerény, szolid, takarékos, kevésbé látványos életvitel működtetése. „Ha mindenki tombol miért én legyek a jófiú/jókislány?!”. Tartsunk ki. Ilyenkor különösen, pont ilyenkor van a legnagyobb szükség erre az attitűdre. Mivel a Szűz egyúttal kiszámítható és szürke energetikát is képvisel, történhetnek a kollektív világban, és egyéni életünkben is olyan dolgok, melyekre azt mondjuk: „Ezt nem hiszem el!!!”. Ez a bármi megtörténhet időszaka lesz, akár az aberráltság irányába is, mintha kiveszett volna a világból a józan ész. Ez teljesen érthető, ahogy elkezd borulni a külvilág, a nagy többség, pánikolni, kapkodni kezd, és nem a türelmes, nyugodt, működő megoldásokat választani. Mi válasszuk azokat; rövidtávon veszteségesnek tűnhetnek majd, hosszútávon viszont nagyobb lesz a nyereségük.

Január 8péntek és Január 27szerda között jó három hétig önmagunk gyógyításával, terápiájával és rehabilitációjával kell foglalkozni. Világi ambícióinkat a belvilágban tudjuk megélni, és ahogy láttuk, eléggé felbolydult energiák lesznek január eleje során. Ilyenkor nem jó zavarosban halászni kívül, és fontos a belső világunk tisztítása és megerősítése. Tegyük ezt. (Mars Skorpióban trigonban Neptunusszal Halakban)

Január 9szombat és Január 18hétfő között fontos egy archaikus, ősi, már-már kripli attitűd felvétele. Mint a filckalapos bácsik a parkban, akik mondat közben elfelejtik, amit mondani kezdtek, legyünk olyanok. Tényleg tegyünk le mindent, ami divatos, trendi, és fordítsuk a figyelmünket teljesen befelé. (Nap Bakban trigonban Jupiterrel Szűzben)

Január 9szombat és Január 17vasárnap között keressük azon kevés ember társaságát, akik partnerek ebben. Mint egy klubban, ahol bizonyos feltételeknek meg kell felelni a tagsághoz, így kellene figyelni a körülöttünk levőket. Aki ezen a rostán átmegy, azzal/azokkal hosszú távon is lehet majd építkezni, kapcsolatban lenni. (Vénusz Nyilasban trigonban Uránusszal Kosban)

Január 9-10-11-én, három olyan nap lesz, ahol érdemes mindent, ami család, befagyasztani. Ebben a három napban nem kellene gyerekvállalásban gondolkodni, tenni érte, a korábbi családunkkal nagyon jól át lehet látni, rendezni dolgokat, ahogy a jelenlegi családunkkal is. Ez amolyan ’családállító’, terápiás hétvége, így akár szó szerint is remek ilyen csoportba, vagy egyéni kezelésre menni. (Pluto-Nap-retrográd Merkúr-Hold Bakban)

Január 10vasárnap és Január 19kedd között szintén/továbbra is jó, ha világi aktivitásainkat jegeljük kicsit, takaréklángon tesszük a dolgainkat. Ha nagyot akarunk cselekedni, azt vagy a belső világunkban, vagy kifelé szellemi, spirituális területen tudjuk megtenni, mint egy szertartás, csoportfoglalkozás, hasonlók.
Eddigre már elő-előjöhetnek Gyermeki részeink, mint egy jéghegy, „Huh, nem gondoltam, hogy ennyire!” alapon, és ettől elbizonytalanodhatunk, hogy megy-e nekünk a normális, Felnőtt élet. Ahogy eddig láthattuk, december óta, ez van most terítéken, így a „Nekem ez nem megy!”, „Én ezt nem tudom megcsinálni!”, „Nekem már nem lehet normális életem!” jellegű mondatok teljesen természetesek, de nem normálisak. Ha ilyen van rajtunk, engedjük szépen tovább, és maradék tudatosságunkkal és energiánkkal tegyük felnőtt dolgainkat. (retrográd Merkúr Bakban trigonban retrográd Jupiterrel Szűzben)

Január 12kedden a két Holdcsomópont eléri a Szűz illetve a Halak jegy 25-ik fokát, innentől kezdve üzenetük még világosabb, mivel nem keveredik bele a korábbi jegyek, a Mérleg és a Kos energiái. Innentől még fontosabb, hogy kulturált, működő, szerény, szorgalmas, szolid és felnőtt módokon létezzünk, mert ha nem ezt tesszük, növekvő melankolia, akár depresszió lehet rajtunk úrrá, és egyre idegenebbnek érezhetjük az életünket, a világot, a fizikai síkot. Ha valamit szeretnénk, azért tegyünk kitartóan és fokozatosan, építsük fel, legyen az külső, vagy belső dolog; figyeljünk arra oda, hogy ne játsszunk egy „mindent vagy semmit” játékot, hogy ha az első lépés után nincs ott teljesen, feladjuk.

Január 12kedd és Január 16szombat között van jelen a legintenzívebben, hogy a Belső Gyermek részeink feljöhetnek, és szó szerint Tudat-hasadtnak érezhetjük magunkat. Lesz a Felnőtt, világi énünk, a beakadt Gyermeki, és a harmadik Valódi, aki a kettőt figyeli. Nagyon nagy felismerések, rájövések tudnak lenni ebben a pár napban is, rájöhetünk, hogy mit csinálunk nem működően, ugyanakkor meg is ijedhetünk ettől a kavalkádtól. Itt is nagyon fontos a lassúság, nem-kapkodás, mert három hang fog vitatkozni és kavarogni bennünk. (Nap Bakban együtt retrográd Merkúrral)

Január 14csütörtök és Január 22péntek között minden rendben tud lenni az életünkben, de a fenti két hatás miatt azt érezhetjük, hogy semmi sincs rendben. Ez egyszerre igaz és hamis felismerés lesz, mivel az életünk rendben van, az érzékelésünk, aki megéli a dolgokat, az nincs rendben. Minél kevésbé nyúlkálunk bele a dolgokba, annál jobban mennek, minél inkább mindent kontrollálnánk, elrontjuk. Erre szoktam írni-mondani, hogy olyan ez, mint amikor a nyolc tonnás villamos megy, és mi rápaskolunk a kezünkkel, és elégedetten dünnyögünk, hogy „Nnna, most már megy!”. Keressük az örömöket szellemi dolgokban, Felsőbb Elvekben, igaz ez az életünk szervezésére és emberi, párkapcsolati ügyekre is. A 2015-ös év során az volt a cél, hogy a világi életünkbe csempésszük be ezt a működő attitűdöt, most még feljebb kell emelnünk a lécet, és az életünket feljebb vinni a Felsőbb szférákba; legalább erre a hétre. (Vénusz Nyilasban kvadrátban retrográd Jupiterrel Szűzben)

Január 17vasárnap és Február 6, szombat között olyan három hét lesz, ami hasonlíthat november-december hölgy-szenvedéseire, csak ez most mindkét nemet érinti, mivel a Merkúr szenved majd, és az mindenkinél a beszorult Gyerek-részeket jelenti. Itt most a Merkúrt, azaz a Belső Gyermekünket fogják elevenen sütögetni, nyúzni, húzni-vonni, átvilágítani. Olyan ez, mint amikor gyerekkorunkban mentünk az oltásra, visítottunk, elárultnak éreztük magunkat, fájt, amikor belénk szúrtak, utána fájt, ahogy az oltás anyaga feszített, és még megalázottak, tehetetlenek is voltunk. Ekkor mondták: „Katonadolog!”. A vérmesebbek gondolták: „Anyád!”. Mégis, ezek az oltások kellettek ahhoz, hogy szervezetünk ellenállóbbá váljon, életben maradjon, működő legyen, és pár nap, hét múlva azt gondoljuk: „Jól van, túl vagyunk rajta!”.

A Merkúr általában véve a gyerekeket is jelenti, így simán előfordulhatnak vírusok, hányások, hasmenések, lázak, és ahogy ősszel már volt ilyen, kis Damiennek tűnhet fel a gyerekünk, és már az ördögűzőt hívnánk. A beszorult energiák, és a szülők beszorult agressziója, megélt vagy meg nem élt konfliktusai fognak kijönni a gyerekeken, így jó őket nagyokat sétáltatni, friss levegőre vinni őket, kímélni, türelmesnek lenni velük.

A Merkúr a testvéreket is jelenti, így közöttük lehetnek olyan idegenkedések, konfliktusok, amik szintén november-december környékén már voltak. Nagy amplitúdójú, szeretlek-gyűlöllek érzések, gondolatok, kommunikációk tudnak lenni, így jó kerülni egymást, ha ilyet fedezünk fel. A konfliktusokat itt nem megoldani, hanem el sem kezdeni, abbahagyni, vagy elkerülni lehet. Mivel a Merkúr mindenki esetében is jelenti a szóban, tettben, gondolatban megnyilvánult energiát, mindenkire igaz, hogy mondhat, gondolhat, tehet olyat, amit ő maga sem gondol komolyan, vagy tud, hogy honnan is jött. (Merkúr Bakban együtt Plutoval)

Január 20szerda egy nagyban segítő nap, amikor is kioldódik két bolygóóriás negatív fényszöge a Zodiákus hideg, Téli részén. Ez a fényszög az elmúlt hónapokban hozzájárult, hogy tehetetlennek, zavarodottnak, „futunk a pénzünk után” jellegűnek érezzük magunkat, és csak lekövettük az eseményeket, próbálva őket korrigálni, megtölteni utólag pozitívabb tartalommal. Másik szempontból is nagyon jó lesz, hiszen ezen két bolygó állása gyakran eredményezett Derékszögű Háromszögeket, amik mindig feszültséges, „radar alatt” napok voltak. Innentől kezdve ezek lecsökkennek majd havi egyre, akkor is a Hold bolygót érintve, a hetekig tartó nyomás, nyomasztás, megszűnik! (Kioldódik Szaturnusz Nyilasban kvadrátja Neptunusszal Halakban)

Január 21csütörtökön a Nap bolygó belép a Vízöntő jegyébe. A Nap az Oroszlán jegyében van otthon, ami az Évkör túloldalán található, így a Nap a Vízöntőben van a legmesszebb saját területétől. Mindemellett a Bak jegy sötét, hideg, hosszú éjszakájú időszaka után a Vízöntő már a Jövő, Cél, Perspektívák, Ideák területe, és amikor itt ját a Nap, már legalább Ideák szintjén tudjuk, merre haladunk, már előrefelé halad az év. Január 21-ig érdemes a Belső Gyerekrészeinkkel foglalkozni kilencven százalékos erőbedobással, ettől a naptól már lehet kezdeni felépíteni az évet, hogy merre tartunk, mit szeretnénk.

Január 24vasárnap a Vénusz bolygó belép a Bak jegyébe. Amíg a Skorpióban járt, az hónapoknak, éveknek tűnt december során, és láthatjuk, szinte átszaladt a Nyilas jegyen december 30 után. Az évnek ebben a szakaszában a Bak jegy a főszereplő, különösen az oda visszatérő Merkúr miatt, így a Vénusz ide lépése is a Felnőttség, Összeszedettség, Tapasztaltság, Rendezettség témáit erősíti. Az előrejelzés korábbi részeiben direkt és elvi síkon is volt szó dolgaink rendezéséről, ettől a naptól kezdve külön hangsúlyt kapnak emberi kapcsolataink és Párkapcsolatunk. A Bak sorompó és minőség, kimunkáltság jellege miatt szanálnunk kell azon emberi viszonyainkban, amik nem ugorják meg a lécet. Aki erre nem képes, azzal automatikusan egy távolság, elhidegülés fog kialakulni. Ha mi nem vagyunk erre képesek, azt fogjuk érezni, hogy az Élet elszáguld felettünk, nagy csizmák lépkednek mellettünk, félve, hogy ránktaposnak.

A Vénusz a Párkapcsolatok bolygója is, így ez a szakasz valamennyire véget vet a 2000-es évek hipi-hupi, androgün, jóllakott napközis, tejbetök ’kapcsolatainak’. Ezek inkább nevezhetőek „Egymás mellett hülyéskedés”-nek, mint Párkapcsolatnak, amihez egy Férfi, egy Nő, két Felnőtt individuum kell. Ha van is elhidegülés, talajvesztés párkapcsolatilag, az is arról szól, hogy lépjünk ki a körből egy pillanatra, és racionálisan vizsgáljuk meg, alapos fókusszal, hogy mi kell egy mély, tartós kapcsolathoz, és mi rendelkezünk-e vele, valamint a társunk. Ha nem, mit kell tennünk, hogy rendelkezzünk vele, mit kell elengednünk hozzá a Múltból, mit kell lassan és kitartóan megtanulnunk és elsajátítanunk a Jelenben, a Jövő irányába.

Január 24vasárnap és Február 14vasárnap között egy különös és mélyről jövő erő és elszántság is meg fog érkezni ehhez a mély átalakuláshoz. Arra figyeljünk itt, hogy ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket, azaz ne váljunk türelmetlenné, erőszakossá, ne az legyen, hogy belehúzunk-megállunk, belehúzunk-megállunk; legyünk konstansak, állhatatosak, tartsuk a gyeplőt, tudjuk mit csinálunk. A Mars bolygó innentől a két olyan bolygónak ad egy-egy segítő fényszöget, amik a Tudatalattinkért, Belső Erőnkért felelősek, így fő ambícióink, erőfeszítéseink arra menjenek, hogy feltérképezzük, mik élősködnek ezen, mik vannak rajta, felette elakadva, és égessük ki ezeket a tulajdonságainkat, szokásainkat, téveszméinket. (Mars Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

Január 26kedden a Merkúr előreindul a Bakban, így a hónap főszereplője megkönnyebbülhet egy kicsit. Ha valakinek árral szemben úszó gyerekkora volt, és alig várta, hogy felnőjön, önálló legyen, kikeveredjen a vélt vagy valós őrültekházából, annak ismerős lesz az itt érzékelhető légkör. Akinek ilyen nem volt, az ilyen álomban találja majd magát, ahol ő a kicsi, küzd a figyelemért, mások kapnak dolgokat, és egyedül kell helytállni.

Aki mindent megkap, azt hívjuk „túltenyésztett” fajtának, mint a kutyáknál, ahol ő megy a kiállításokra, óvják, de az első vírus ledönti a lábáról, és minél idősebb, annál mellőzöttebb. A Másik a „játszótéri” fajta, aki küzd az életben maradásért gyerekkorában, ettől megedződik, és minél idősebb, annál több a java, a rutinja, ereje, nyugalma. Neki azzal kell megküzdenie idősebben, hogy el tudja hinni, hogy jól mennek a dolgok, és ne legyen önsorsrontó, ne rombolja le, amit felépített, saját erejéből. Ezekben a napokban itt mindannyian valamelyik fajtába fogunk tartozni.

Január 26kedd és Február 4csütörtök között ehhez kapunk egy kis hátszelet is, és titokban, a mélyben nyugodt, segítő, gyógyító energiák is lesznek, hogy ne adjuk fel, tudjuk tartani a lépést. Intuíciónk felerősödhet ebben az időszakban, és amolyan ’Deus ex machina’ helyzetek is előfordulhatnak, már-már csodával határos dolgok. Ehhez az kell, hogy ne akarjuk kontrollálni a dolgokat, és passzívak, türelmesek, hittel teliek legyünk. (Vénusz Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

Január 28csütörtök és Február 17szerda között úgy érezhetjük, eltört bennünk valami. Ez nagyon jó! El is törik majd, ahogy alakul át a külvilág, és a beszorult Gyermek identitásunk nem tud tovább lubickolni, fel kell nőnie, ő törik majd el, a belé vetett bizalmunk, az eddig belé fektetett energiáink törnek el. Mert azt hittük, elhitették velünk, hogyha állandóan nyüzsgünk, jófejkedünk, mindenről van véleményünk, még ha nincs is, magyarul egy 5 éves gyermek programjait éljük 20, 30, 40, 50, 60 évesen, akkor nekünk jó lesz. Ez a csel. Ha 5 éves gyerekként működsz, akkor irányítható és kihasználható vagy. Vásárolsz, jó sokat, nem kérdezel, nem lázadsz. Tökéletes fogyasztó lettél, aki még azt is hiszi, hogy boldog. Illetve lesz, ha még ezt is meg ezt is, meg ezt is megveszi, megszerzi. Ha ide és ide és ide is elutazik, és a fals médiában dokumentálja is. Hogy közben nincs se kutyánk se macskánk, az mindegy. Hogy nincsenek családok, Párkapcsolatok, nem születnek gyerekek, az mindegy. Ha ezek nincsenek, nincsenek alapok, gyökerek és háttér, ezért elveszettnek érzed magad, ezért engedelmeskedsz. És hogy ne érezd rosszul magad, fogyasztasz. Ruhákat, utazásokat ’pasikat’, ’csajokat’; mint egy rossz gép. Ebben a három hétben egyénileg, és valószínűleg kollektíven is nagyon sok embernek fog leesni ez a folyamatábra, és ráébred, hogy mennyire ’nagystílű’ életet élt eddig kívül, és ez mennyire ’kisstílű’ a valóságban. Egy olyan program alapján, ami tökéletesen lett megtervezve, és évtizedeken át kivitelezve. (Mars Skorpióban kvadrátban Nappal Vízöntőben)

Január 29péntek és Február 9kedd ezzel párhuzamosan egyre több ember fog befelé fordulni, keresni a Belső-Felső értékeket, és önként is rásegíteni az ’Ikrek-Nyilas tengely’ lebontására. Hogy jóllakott napközisekként tartanak bennünket, sőt, tartjuk saját magunkat, és ezzel még büszkélkedünk is. Az a belső folyamat, ami megindul január során, itt január legvégén egyre inkább átmegy majd látható, érzékelhető, gyorsuló jellegűvé. Itt nagyon fontos, hogy tartsuk a gyeplőt, ne váljunk erőszakossá, ne csatlakozzunk tüntetésekhez, ne legyünk kirekesztőek, ne kapkodjunk. Ennek a felszabadulásnak, felnövésnek belül kell lejátszódnia, mert ha kívül sürgetjük, olyan pusztítás tud végbemenni, mint a Francia Forradalom alatt, egyéni életünkben, és különösen a kollektívában is. Szabadítsuk fel a Tudatunk, majd az Érzelmeink, majd a testünk és a világi életünk; ebben a sorrendben működik. (Nap Vízöntőben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Ahogy a végére értem Január megírásának, nagyon a Mátrix című film sejlett fel előttem. Olyan klasszikus mondatokkal, hogy „Akit nem választottunk le a mátrixról, az potenciális ügynök.”, ”Valóság volt??? A Tudatod teszi azzá!”, „Mennyi emlék, és meg sem történt egy sem…”. Januárban felébresztenek dogmatikus szendergésünkből. A 2015-ös év előkészítése volt ennek, mint egy meccs első néhány perce, amikor méregetik egymást a felek, próbálgatják a taktikákat; így tett az Élet is. Most indul a meccs. Szerintem az emberek nagy része baromira unja már magát, kínlódik, így fantasztikus dolog, hogy elkezd a rend(szer) átalakulni. Már nem fogjuk elhinni a gumicsontokat, már nem lesz elég. Mintha egy sokkal több számmal kisebb, de szép ruhát adnának ránk. Szorítani fog. Olyanok vagyunk jelenleg, mint az elefánt, aki egy karóhoz kötve nőtt fel, és amikor már több tonnás, akkor sem húzza ki a karót, mert megszokta, hogy fogva tartja.

Kezdjük el vizsgálgatni a karóinkat. Azt fogjuk látni, hogy tévesen tartjuk fogva saját magunkat. Képességeink és méltóságunk pár százalékát használjuk csak, és vigyorogva asszisztálunk hozzá, hogy ez így is legyen. Még büszkék is vagyunk rá, hogy lehetőségeink, Emberségünk néhány százalékát bírjuk. Érjük utol magunkat. Azt mondjuk: „De hát nem lehet évtizedeket ugrani!?”. Pedig fordítva nehezebb. Sokkal bonyolultabb és energiarablóbb nem azt élni, akik vagyunk. 30-as, 40-es, 50-es Férfiként és Nőként nem nélküli, elveszett, zavarodott (hülye)gyereket. Mert a többiek is azt csinálják. De a többiek is nagyon unják. A többiek is Élni szeretnének. Dolgozni, kiteljesedni, Párkapcsolatban lenni, gyereket vállalni: méltón. Aki egészséges mértékben indul meg e felé, az nagyon jól lesz, aki beragad, azt fogja érezni, hogy túl vad és gyors ez a világ, és feleslegesen jajgat majd, a másik végletben pedig emberek bepörögnek, megvadulnak majd, és siettetni akarnak dolgokat, erőszakba átmenve.

Mi legyünk állhatatosak, kíméletlenek magunkkal, ismerjük meg önmagunkat, hogy kik vagyunk valójában és kik nem, mik a valódi céljaink és ambícióink, és mi az, ami nem a miénk, vagy nem valódi. Tegyünk is érte, hogy elérjük, belül és kívül is; januárban még inkább belül. :)

Forrás:https://zoldkor.blog.hu/2015/12/30/januar_honap_asztrologiai_elorejelzese_261