Októberi energiák

2015.10.01 15:45

Október hónap Asztrológiai előrejelzése, 2015

Október hónapja nagyon izgalmas időszak lesz, ahol már a Valóságban is történnek azok a dolgok, amik tavasz óta még a háttérben mozgolódtak. Nagy erővel a felszínre lépnek, amiket szerettünk volna, párhuzamosan olyanokkal, amiket nem szerettünk volna. Igazi sikerélményünk egyéni életünk rendezésében tud lenni: a csak belül és egyedül mókolás most már nem működik, és a csak kifelé, nagy felületen, nagy társaságba mókolás sem működik már.
Jóindulatú, szorgalmas, kapcsolódott, a szó jó értelmében szerény és értékes minőségek működnek. Ahogy telik az idő, szépen fokozatosan egyre teljesebbre és nagyobbra tud épülni az életünk. A különbség az eddigiekhez képest, hogy ennek már tud lenni alapja is, és ha az alapelveket, mint szerénység, türelem, alázat, kapcsolódottság, konstruktív hozzáállás figyelembe vesszük, akkor hosszútávon és értékesen is ott tudnak maradni velünk a jó dolgok, és végig tudnak kísérni. :)

Október 1csütörtökön egy olyan hatás oldódik ki, ami Augusztus 10-e (!) óta segített bennünket a háttérből. Segített összerakni önbecsülésünket, visszaadni a hitet önmagunkban, a többi emberben, és ami a legfontosabb itt, a Párkapcsolatokban, a lehetőségében a kapcsolódásnak valakivel. Szinte észrevétlenül, a háttérből vezetett bennünket, állított irányban, és amíg a tépelődések és izzások zajlottak is szeptember során, segített irányban maradni, kitartani, és a céljaink, vágyaink felé haladni, elérni őket. (Vénusz Oroszlánban kilép Uránusz Kosban trigonjából)

Október 1csütörtökön ugyanakkor a Nap bolygó ’megelőzi’ a hátrafelé haladó Merkúrt, ami nagyon hasonlatos egy virág kinyílásához, nyílásához, vagy mint amikor egy műalkotásról lehúzzák a leplet, és feltárul, előtárul a világ felé. Amennyiben eddig gondozva, óvóan, kitartóan építettük a dolgainkat, most a gyümölcsei be tudnak érni, és büszkén tudjuk felvállalni. Mivel mindez a Párkapcsolat és a Szerelem jegyében történik, egyre inkább meg tudunk erősödni a témáiban, önmagunkat méltónak érezhetjük rá, hogy megérdemeljük, és ugyanakkor természetesnek is tűnik, hogy ott van. Pár napig a retrográd Merkúr miatt szóban-tettben-gondolatban ficánkolhatunk ebben kicsit, de napról-napra lecsitul ez, és egyenesen haladunk tovább, nincs már tépelődéseink mögött valódi muníció, energia, inkább csak a forma van ott már.

Október 1csütörtök és Október 12hétfő között elkezd a Jelen-Jövő és a Múlt kettéválni. Az elmúlt három évben hihetetlen mértékben összekeveredtek a régi, már nem létező dolgok a jelen valóságával, és szeptember során ezek súrlódásából alakult ki egy izzás. Emiatt voltunk olyanok, mint a légkörbe visszaérő űrhajósok, kívülről izzott az űrhajó, belül asztronautákként deformálódtunk a nyomás alatt, és forgott velünk a világ, a gyomrunk, idegrendszerünk.
Most az űrhajó leszálló, nyugalmi állapotban van. Ha folyamatosan vissza-visszagondolunk a régi dolgokra, akkor ismét felkavarodik a gyomrunk. Itt most már az a cél, hogy kiszálljunk a múlt űrhajójából, szilárd talajra lépjünk, és szerettünk, szeretteink karjába bújjunk.
Ha nagyon kapargatjuk a múltat, önmagunkat nyitogatjuk, ezáltal sebeink nem tudnak begyógyulni. A kvadrát mindig egy vagy-vagy energia, így vagy a múltban és/vagy zárt falaink mögött vagyunk, vagy párkapcsolatban: Férfiként elegáns, könnyed és nagyvonalú módon, Nőként szerelmetesen nézve a másikat, élvezve annak erejét, kényeztetését. Itt már csak errefelé kellene néznünk, és azon dolgozni, hogy a múlt, az elakadt minták, falak lehulljanak rólunk. 
Ebben a másfél hétben még imbolygunk majd kicsit, lépegetünk, de rendben van ez. Jó, ha tudjuk, hogy identitásunk már megérkezett a mélyben, és idő kell neki, hogy felépüljön, kibontakozzon, kivirágozzon teljesen. Ez is meg fog történni. :) (Nap Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 3szombat és Október 17szombat között elviségében mindezeket a témákat megerősítő, kiegészítő hatás lesz aktív. Sokat beszéltünk már a Nyilasba lépő Szaturnuszról, és hogy mennyire arról szól, hogy letegyük személyiségünk vetített, felfújt, nem-valódi részeit, illetve a fizikai világunkban a teljesen felesleges luxust, túlzásokat, nagyzolást, és a csak kifelé-felfelé áradást, hömpölygést. Amennyiben ezek ott vannak/ezek vannak ott, életünkben nem tud ott lenni egy kiegyensúlyozottan működő Harmónia, a mindennapjainkat átszövő Párkapcsolat, Szerelem, és mindez fordítva is igaz: ha az utóbbiak ott vannak, akkor nincs igényünk a nagyzolásra, hogy többnek-szebbnek-ügyesebbnek-okosabbnak, másnak mutassuk magunkat, mint amilyenek vagyunk. Akkor megjelenik az egyszerűség, a szó nemes értelmében. „A kevesebb több!”, ebben a két hétben ezt fogjuk tanulni, és itt is elmondható a kvadrát fényszög miatt, hogy lesznek ide-oda lépegetések; a mi célunk, hogy a kevesebb, egyszerűbb, tisztább, letisztultabb, valódibb felé haladjunk. (Vénusz Oroszlánban-Szűzben kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Október 3szombaton a Vénusz bolygó belép a Szűz jegy vonzáskörzetébe, ami segít az eggyel fentebbi elvek működtetésében. Aki túlélte a szeptemberi izzást, és azért a legtöbben igen, most meg lehet nyugodni, figyelni, hogy mi állta ki a tűzpróbát, és valóságként elfogadni és működtetni. Itt már ha van mellettünk Párkapcsolat, működőképesebb tud lenni, stabilabb és együttműködőbb, és egyéni szinteken is jobban tudjuk majd tenni a napi dolgainkat, hatékonyabban és harmonikusabban.

Október 3szombaton ugyanakkor tovább csökkenhet a korábbi zavarodottság, tépelődés, az élet film-szerűsége, hogy nézzük, látjuk, de energiája hártyaszerű volt, és mire beleéltük volna magunkat egy szituációba, már jött is a következő, a következő, a következő: mint egy filmben. Itt már nem csak nézői, aktív szereplői is leszünk, vagyunk a filmünknek. :) (Nap kilép retrográd Merkúrral együttállásából Mérlegben)

Október 5hétfőn lesz még egy nagy ’ráhúzás’ az elmúlt három év és szeptember hónapjának jellegeire. Egy utolsót rúg még itt a dolog. Feláll egy ’Nagy Kereszt’, ami 2014 teljes áprilisán végighúzódott, és a földi pokol jellegeit adta. Itt szerencsére egy napra lesz, ezen a napon kerüljük a társas interakciókat, nagybeszélgetéseket, vitákat főleg. Felkelünk, dolgozunk, nem néz, nem beszél, dolgozik, hazamegy, alszik. Ezt kellene csinálni, és nyugodtan végigmenni így a napon. :) Vitákat, konfliktusokat itt nem lehet megoldani, abbahagyni lehet, így ha látjuk, hogy elindult valami, azonnal hagyjuk abba, ne izmozzunk. Másnap lehet újra mindent, nyugodtabban, tisztábban. (Nagy Kereszt – Nap-Hold-Pluto-Uránusz)

Október 6kedden kioldódik egy hatás, ami szintén az izzást adta, ugyanakkor tépelődést, őrlődést, csiki-csukikat, és azt, hogy tettük, tettük a dolgunk, de valahogy félszívvel, óvatoskodva, vissza-visszakacsintva a régibe, a kétségeinkbe. Innentől egyenesebben, határozottabban, a dolgainkba jobban beleállva tudunk haladni, így azok gyorsabban, teljesebb értékűen és örömtelibb eredménnyel is tudnak megvalósulni. (Mars Szűzben kvadrátja megszűnik Szaturnusszal Nyilasban)

Október 6kedd és Október 17szombat között megijedhetünk ezektől a nyugodtabb, fókuszáltabb jellegektől. Tudatalatt, mégis szándékoltan lassíthatjuk a jó és örömteli, élvezetes dolgok kibontakozását, egészen egyszerűen azért, mert már elszoktunk tőlük. Olyan ez, mint hosszú éhezés után beszűkült gyomorral elmenni svédasztalra, eszel egy kis leveskét, egy kaszinótojást, és köszi. 
Nincs is baj ezzel, a lényeg, hogy azért menjünk el így is a svédasztaloshoz, és legalább a leveskét és a kaszinótojást ízlelgessük, élvezzük, és ha érezzük, hogy szépen egyre többet tud befogadni a gyomrunk, hogy fér még, akkor fogyasszunk bátran. :) (Nap Mérlegben szembenállásban retrográd Uránusszal Kosban)

Október 7szerda és Október 29csütörtök között nagyon sok és intenzív energiát fogunk érezni magunkban. Amennyiben ezt életünk kulturált, felnőtt, működő építésére és rutinjára fordítjuk, akkor a maximumot tudjuk kihozni ebből az egész hónapon átívelő hatásból. Ha megállunk, elkezdünk nosztalgiázni, depizni, „pihenni akarok, nyugalomra van szükségem” attitűdöt veszünk fel, akkor ezek az aktív energiák befelé fognak áramlani, és belülről felemésztenek. Nagyon fontos emiatt, hogy hangyaszorgalommal tegyük a dolgunk, és élvezzük, hogy már lehet építkezni. Még ne az eredményt, a célt nézzük, hanem a folyamatot. (Mars együtt Jupiterrel Szűzben)

Október 8csütörtök és Október 24szombat között minden dolog, amit a múltunkból engedünk el, felszabadítunk, az a jelenünk és a jövőnk építésére tud fordítódni. Itt már élőben és egyenesben látjuk ezek eredményeit, és ebből további motivációkat tudunk meríteni. Ugyanakkor, ahogy egy rendezett, működő, végletek nélküli, magyarul Felnőtt életet tudunk élni, hihetetlenül erős gyógyító hatással lesz ránk, és régi, megkötő mintákat segít elengedni. (Mars Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Október 9pénteken a Vénusz bolygó belép a Szűz jegyébe. Extrém sokáig szorult az Oroszlánba, ahol szépen tudott dolgozni az előrejelzés legelején olvasott témákon, de itt már nagyon jó, hogy energiái, hatásai szét tudnak áradni az életünk összes területére, a mindennapokba, és használható, kamatoztatható jellegeket kap. Akinek van párkapcsolata, érdemes egy újabb szövetséget és együttműködést kötni vele, akinek friss, annak pedig összetartozni, és a ’mi’ és az ’együtt’ jellegeit hangsúlyozni, magunkban és az életünkben.

Október 10szombat egy hihetetlenül fontos nap: a haladási irányt jelképező Holdcsomópontok csillagjegyet váltanak:

A Leszálló Holdcsomópont azt jelzi, hogy mi az, ami nem működik, ami zsákutca. Eddig a Kos jegyében állt, így a „Majd én megmutatom!; „Egyedül is megállom a helyem!; Fa**a csávó/csaj vagyok!, magányos harcos, magányos farkas attitűd nem annyira működött. A társadalom 95 százaléka nagyjából ilyen programok szerint működik jelenleg, ami a szocializáció, a párkapcsolat és az Emberi jellegek teljes ellentéte.
A Felszálló Holdcsomópont a Mérlegben járt, ami a lágy, elegáns, kecses, könnyed, nagy felületű kapcsolódás jellege. A valódi Mérleg energia utoljára nagyjából a rendszerváltás előtt volt a világban, méginkább a második világháború előtt, és azóta, onnan aberrálódott Kos-Mars törtető-egyedül küzdő, illetve Nyilas-Jupiter vetítő-hömpölygő-grandőr jellegekbe.

Most a Leszálló Holdcsomópont belép a Halak jegyébe, ami azt jelenti, hogy akik eddig a magányos harcos-magányos farkas, egyedül küzdő-egyedül helytálló programot futtatták, el fognak fáradni, és érezni fogják, hogy ez nem megy. Kialakulhat bennük egy reménnyel vegyes melankolia, egy feladás, hogy „Én már úgyis annyit küzdöttem, hogy jobb legyen, és nem lett, akkor most abbahagyom!”. Nos, ez a baj, hogy a küzdésből sosem lett, lesz jobb. Úgy megmaradnak a dolgok egy Kezdeti, első lépcsős szinten, legyen az bármi az életünkben. Ebben az így bekövetkező Halak-állapotban megjelenhet bennünk a világfájdalom, az önsajnáltatás, és egy embrió-zigótaszerű állapot. A megoldás a másik oldalon van.

A Szűzbe lépő Felszálló Holdcsomópontnál. A túlzott és egyedül küzdés és az egyedül vagy kollektíve szenvedés és depressziózás között van az Arany Középút, a Hatékonyság, a Működő dolgok. Amikor annyi erőt fejtünk ki, ott, és úgy, amennyit kell, és amikor megvan, megnyugszunk. Fél szemmel figyelünk, és ha ismét aktívnak kell lenni, akkor azok vagyunk, utána megnyugszunk. 
Attitűdünkben pedig fontos, hogy a luxust, a grandőrt, a kifelé mutatást tegyük le, ebben a Nyilasban járó Szaturnusz egyre inkább partner lesz hamarosan, ahogy a gazdasági építmények és a nyugati életvitel elkezd ropogni. Ez segít, hogy visszataláljunk a valódi értékekhez: Párkapcsolat, Család, gyerekvállalás, munka, aktivitás, amik életünk értékeit adják. Így vagyunk behuzalozva, az hogy letétünk róla egy időre, nem jelent semmit. Láttuk, hogy nem működik, és az univerzum vissza fog vezérelni a következő 2-5 évben, így ha mi önként és dalolva tesszük ezt, nagyon jól fogunk járni, minden értelemben. :)

Október 10szombaton a Merkúr bolygó előreindul a Mérleg jegyében. Hátramenete és egyéb hatások okozták a szeptember eleji náthákat, lázakat, majd karambolokat, végtag-sérüléseket, gyerekek megbillenését, utána pedig félreértéseket, mentális billegéseket, csiki-csukikat. Segít majd kisimulni, és mivel a Mérlegben van mindez, szinte varázsütésre kerülnek a helyükre a dolgok.

Október 12hétfő és Október 22csütörtök között egy másik hatás is lassúságra, megfontoltságra hívja fel a figyelmünket. Mint a ’svédasztalos’. Ez a frissen jött simulás, működő dolgok fontos, hogy ne kapassanak el bennünket, ne kezdjünk el tombolni, követelőzni, másokkal és az Élettel szemben, hanem köszönjük meg, hogy már nem izzunk, hogy mennek a dolgok, és kulturáltan, türelmesen tegyük a dolgunk. A kötöttség természetes másik véglete a ficánkolás, a nem haladásé a rohanás, mi viszont legyünk megfontoltak, és Arany Középúton építkezzünk. Ha közben még ürülnek ki last minute régi dolgok, azokat úgy ürítsük, hogy közben tesszük a dolgunk. Ha vasalás közben jön ránk a sírás, vasaljunk tovább, ha főzés közben, akkor tegyük azt tovább. Kimegy, és tesszük a dolgunk tovább. (Vénusz Szűzben szemben Neptunusszal Halakban)

Október 16péntek és 2016. január 20. között visszatér a Szaturnusz és a Neptunusz bolygók 90 fokos fényszöge, ami az év első felének abszolút meghatározója volt. Nyárra más kap erőteljes jelleget, (a Szaturnusz visszatérése a Skorpióba), és az év további részére, a rövid intermezzo után visszatér. Ezt írtam róla korábban: „között két lassú bolygó hatása közül ’választhatunk’, hogy melyik engedje le a lufinkat. Az egyik lassan, finoman engedi le, a másik kidurrantja. Mindegy, mit ’választasz’, a lufidnak mennie kell. Ha az elsőt választod, akkor jól jársz. Ez egyenlő önmagad gyógyításával. Az pedig mindig azzal kezdődik, hogy feltárjuk problémáink gyökerét. Ahhoz pedig le kell engednünk a vetítést. Látjátok, mennyire gyönyörű szimfónia ez? :) Így is úgy is valódiak leszünk, csak az elsőnél lassabban és munkásabban, a másiknál később, gyorsabb lefolyással és fájdalmasabban.
Holisztikussá kellene válni az Élet minden területén: spirituális gyakorlásban, étkezésben, napi rutinban. A holisztikus és a mai ábrándozós ’spiritualitás’ két teljesen különböző dolog. Az egyik annak felismerése, ami a Valóság, a másik afelé való menekülés, ami nincs most, de lennie kellene. Kapcsolódjunk, magunkkal, másikkal, másokkal, szimbiózisban. (Neptunusz Halakban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Október 17szombaton újabb felszabadító esemény történik. Ha valakinek frissen indult párkapcsolata volt/van, a kezdeti bizonytalankodások, lépegetések feloldódnak. Haladhat előre tovább, stabilabban, jövőbemutatóan. Régibb, hosszabb ideje ott levő párkapcsolatoknál mi magunknak kellene megfrissülnünk, és a szeptember során kiégett dolgoktól megszabadulva, ránézni magunkra, a párunkra, és a helyünkre, szerepünkre a kapcsolatban.
Univerzális értelemben ez is olyan hatás, hogy elkapjuk a fonalat, és rájövünk, hogyan kell úgy tennünk a dolgainkat, hogy működőek, élvezetesek és kellemesek legyenek. (Nap Mérlegben kilép retrográd Uránusz Kosban szembenállásából)

Október 17szombat és Október 28szerda között beérik a múlt letétele, amennyiben jól csináltuk. Mint egy megszelídített sárkányra, úgy tudunk felülni az így felszabadult energiákra és erőkre, és tudunk a magasba szárnyalni segítségükkel. És minél magasabbra tudunk emelkedni, annál jelentéktelenebbnek, használhatóbbnak, elbírhatóbbnak fognak tűnni még az akár ott maradt feldolgozatlanságaink. (Vénusz Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Október 19hétfő és Október 31szombat közöttre a beérésen túl az Aranybánya hatás is ott van. Az élet-lottó. :) A két ’jótevő’ bolygó a Vénusz és a Jupiter együtt haladnak a kiegyensúlyozott, működő Szűz jegyében. Mindez azt jelenti, hogy ha eddigre jól kiégettük magunkból a végleteket, azaz, hagytuk az elakadt energiákat szeptember során és október elején feljönni, és átizzani magunkon, megtisztultan, kulturáltan, örömtelien tudunk lenni. Itt érdemes csúcsra, maximumra járati ambícióinkat, amennyiben azok kulturáltak, együttműködőek, reálisak és nem-túlzóak, sem negatív, sem pozitív irányban. Örüljünk, hogy vagyunk, és hogy jól mennek a dolgaink! :)

Október 20kedd és Október 26hétfő között mindebben lehet egy regressziónk. Meg akarhatunk menteni másokat, rehabilitálni akarhatjuk múltunk egy szakaszát, szereplőjét, szereplőit, de ez itt most már nem megy. Már nem ennek van itt az ideje. Ahogy kinyúlunk valami régi felé, azt is elveszítjük, amink volt, így olyan ez a hét itt, mint amikor egy mentőcsónakban vagytok ketten, és még öten csimpaszkodnának. Ha beveszed őket, elsüllyed az egész hajó, ti is és ők is, ha nem veszed be, te és ti megmaradtok, és végignézitek, ahogy a többiek kapálóznak. Ők azok, akik eddig nem a csónakot keresték, hanem puffogtak, vetítettek és lusták voltak. Mindenki egyenlő eséllyel van az életben, és az ilyen helyzetekben ez az egyetlen, ami miatt az ember meg tudja engedni, hogy egy kétszemélyes csónakban ketten legyen a társával. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 21szerda és 2016. május 14. között visszatér egy fényszög, ami június 14-én kioldódott. Teljesen megkavaró, irracionális hatásokat, jellegeket sugárzott. Amikor indult, akkor volt az ex-köztársasági elnök plágium-botránya, ami kabarészámba ment, de a helyzet súlya miatt nem lehetett simán röhögni rajta, és akkor volt az is hír, hogy egy harcművész lótuszülésben elaludt a vonaton, és le kellett vágni a lábát. Szóval ilyen „Ez most vicc, vagy komoly?!”- generátor fényszög ez, jó, hogy kioldódik, azt hiszem.
Ez is arról szól most, hogy vagy a múltban, zárt ’én’-ünkben ragadunk, vagy elindulunk előre. Kicsit ütött-kopottan, kicsit csoffadtan, bicegve, akár megbotolva, mint egy háború után. De legalább már haladunk, ha akarunk, teljesen új területeken, ahol még korábban nem jártunk, és ha megyünk, csináljuk, belejövünk és megerősödünk. (Pluto Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Október 22csütörtök és November 1vasárnap között egy olyan hármas együttállás lesz, ami szintén a Párkapcsolati, Férfi-Női dolgokat hivatott segíteni. Ez ilyen „Mennyben köttetett, a Földön működő” jelleg. Fontos, hogy minél inkább élő, áramló, aktívan odafigyelő attitűddel vagyunk a másik felé, ha van, annál többet tudunk kihozni ebből a szakaszból. Ha valaki házas és/vagy a gyerek köti össze, nekik is úgy kellene hozzáállni, mintha ismerkednének, „járnának”. Ne vegyük készpénznek a másikat, ha van az életünkben, ezt nem a félelemből, hogy elveszítjük, hanem tiszteletből: ápolgassuk, gondozgassuk a kapcsolatot. 
Párkapcsolati értelmezésen kívül, egységesebbnek és integráltabbnak érezhetjük magunkat ebben a szakaszban, innentől. Az elmúlt három évben teljesen szétcsúsztunk, összecsúsztak idő- és térsíkok, a külvilágunkban és bennünk, szeptemberben mindezt mint egy vödörben elkezdték összerázni, október első felében, elkezd a ’szénsav’ leülepedni, és itt összeáll működő egységes egésszé. (Vénusz-Jupiter-Mars együtt Szűzben)

Október 23péntek és Október 28szerda között mindettől szintén meg is ijedhetünk, megakadhatunk. ez már nem lesz olyan nagyon karmikus és irracionális, mint szeptemberben, hanem szokatlan lesz. „Ez tényleg mehet így?!”. „Így is lehet élni?!”. És lehet. Aki el meri hinni, hogy lehet méltón élni, annak lehet. Meg persze aki tesz is érte, leginkább a kulturált, nem-kapkodó, türelmes, kapcsolódó és jóindulatú attitűddel. Mint a nyuszika és a medve halállistája: „Te medve, nem lehetne lehúzni a halállistáról?”. „De, persze!”. És kész. Ezt nem fogjuk még elhinni, pedig minél hamarabb elhisszük, és beleengedjük magunkat az életünkben jelenlévő működő és kellemes dologba, emberbe, szituációba, annál hamarabb és jobban működik. (Merkúr Mérlegben szemben retrográd Uránusszal Kosban)

Mindennek első három napjában, mivel ’mindenki annyira szereti’, Október 23 és 26között lesz egy Derékszögű Háromszög is, ami mindig a ’radar alatt’ motívuma. Itt figyeljünk oda, hogy ne mászkáljunk vissza régi dolgokba, ne rántsunk elő régi sérelmeket, ne akarjunk megoldani, rehabilitálni régi helyzeteket. Itt a múlt árnyai már nem keresnek minket, de ha mi önként és dalolva visszamegyünk hozzájuk, akkor nagyon szívesen ránkvetik magukat. Ne tegyük. :) (Merkúr-Uránusz-Pluto Derékszögű Háromszög)

Október 23péntek ugyanakkor annyiban is jelentőségteljes nap, hogy a fentebb említett Mars-Vénusz-Jupiter hármasfogat kilép a retrográd Neptunusz szembenállásából. Amennyiben eddigre már van Párkapcsolat az életünkben, egy másik, újabb szinten gyógyultnak tekinthetjük magunkat, amennyiben még nincsen, szintén gyógyultabbnak tekinthetjük magunkat, és lehet keresni a társat.

Mivel a Neptunusz a várandósság bolygója is, könnyen lehet, hogy a nagy megnyugvásra, a régi karmikus minták, terhek visszahúzódására válaszképpen elkezdenek érkezni a bébik, 2016 és 2017 egyébként is ennek nagy időszaka lesz, és leginkább párkapcsolatból várhatóak foganások, mint házasságból. Mivel ilyenkor a házas emberek garmadája ír emailt, hogy „Mi akkor nem is tudunk megfoganni?!”, nem, úgy érdemes érteni, hogy akik párkapcsolatban élnek, szeretik egymást, azoknak így tud-fog valószínűleg eggyel magasabb szintre lépni a kapcsolata, és nem a jogi lépéssel. Akár szándékolt a dolog, akár megtörténik. :)

Október 24szombaton a Nap bolygó belép a Skorpióba. Ez mindig az őszön túl is a tél előszele, és ösztönösen befelé fordulunk. Aki rendben van magával, annak erős gyógyító energiák tudnak aktiválódni, akinek van jó párkapcsolata, ott egészen új oldalait lehet megismerni a szó pozitív értelmében, és a kapcsolódottság még mélyebb, szorosabb tud lenni.
Aki nincs jóban magával, annak a pánik, frusztráció, kapkodás szokott ilyenkor fokozódni, így érdemes addig még sokat terápiázni, sportolni, foglalkozni magunkkal, hogy amikor behúzódnak az ajtók, nyugalomban találjanak. Illetve akinek nem jól működő párkapcsolata van, ilyenkor szoktak indulni a csiki-csukik, megcsalások, titkolózások, és egyéb energiazabáló dolgok, így érdemes a nagyobb dolgokat tisztába tenni párkapcsolatilag is eddigre.

Október 26hétfő és November 5csütörtök között mindebben segítségünkre lesz egy újabb/másik elmélyítő, gyógyító hatás, ami egyértelműen befelé, mélységek felé, és össze irányába visz: önmagunkkal, másikkal, a világ dolgaival. Érdemes itt wellnesselni, sokat relaxálni, orvosi beavatkozást itt elvégeztetni, és a fentebb említett baby-boom időszakban itt fokozottabban tud érkezni foganás; azoknak, akik dolgoznak rajta és szeretnék, és azoknak is, akik dolgoznak rajta és még nem szeretnék. (Nap Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Október 28szerdán lesz október hónap energetikai csúcspontja, amikor is három földjegyben egy napra feláll egy NagyTrigon. Aki szeretne, lehet itt összeköltözni, lakást venni, gyereket nemzeni, fiókot-kulcsot adni a másiknak, olyan dolgot csinálni, ami a fizikai síkon növeli a komfortunkat, erősíti alapjainkat. (Szűz-Bika-Bak – Pluto-Hold-Mars-Vénusz-Jupiter)

A hónap során ’titokban’, a háttérben a Szaturnusz bolygó egyre mélyebbre megy a Nyilas jegyében, ami csendben nyitja az ollót. Az egyéni életünkben visszakapjuk a kontrollt, a működést, az értékeket, és ezzel párhuzamosan a külvilág, a kollektív, a sokaság elkezdi elveszíteni a kontrollt. A kisebb, gyorsabb bolygók és a „Jótevő” Jupiter a legvilágibb jegyekben, a működő Felnőtt és Társadalmi területeken, az Oroszlánban, Szűzben és Mérlegben járnak. A lassú, távoli bolygók pedig hideg, téli jegyekben vannak, és a négy legkülső bolygó egy-egy 90 fokos fényszöggel, kvadráttal kapcsolódnak. Dől össze a kollektív, fordul ki a világ a sarkaiból, ennek egyik megnyilvánulási formája a menekültkérdés. Nagyon szépen ki is húzódott a kollektív elméből (Facebook), a háttérbe, ahol méginkább erősödik majd a hatása. Még el sem kezdődött.

Mégis, egy ilyen apokaliptikus méretű és hatású eseménysorozat kell, kellett, hogy végre feladjuk a kontroll illúzióját, és a „mindannyian Istenek vagyunk” elmebeteg attitűdjét, és elkezdjünk visszahúzódni; a migránsok elől, fizikailag és gondolatban. És ott nem mást találunk, mint értékeket, működő dolgokat, amik eddig is ott voltak, csak mi kifelé-felfelé kóricáltunk. Kóricáljunk hát vissza ismét, a külvilág kollektív dolgaival ne foglalkozzunk, minket önmagunk érdekeljen, a társunk, ha nincs, az, hogy miért nincs, és a körülöttünk lévő 6-8 legfontosabb ember. Mindenki oldja meg, gondoskodjon magáról, nekünk ennyi éppen elég: ez már maga a Világ. :)

Forrás:https://zoldkor.blog.hu/2015/10/01/oktober_honap_asztrologiai_elorejelzese