Kristályelixír

A kristályelixír lényege a kristályok által tárolt információ átadása a víznek. Ezeket a kristályvizeket használjuk belsőleg méregtelenítésre, vitalizálásra, lugosításra, ..., külsőleg testápolásra, bőrünk selymessé tételéhez, regenerálására és bedörzsöléses módszerrel gyógyításra.

 

Információban gazdag kristályelixír elkészítésénél néhány alapszabályt be kell tartani.

 

- Mérgező, oldódó kristályokat ne tegyünk vízbe! Ezeket a köveket külső információátadással*, vagy kémcsöves módszerrel* használjuk. (* leírás lejjebb)

 

- Tisztítsuk meg a kiválasztott kristályainkat bő, folyó vízzel, vegyszermentes tisztítószert alkalmazhatunk.

 

- A víz minősége nagyon fontos. A legmegfelelőbb a tisztított csapvíz, mivel nem tartalmaz hozzáadott ásványi anyagokat. A palackozott ásványvizek magas értékben tartalmazhatnak ásványi anyagokat, így a vizet alkalmatlanná téve a további információ befogadására. 1000 mg/l fölött meg is szűnik az információ befogadási képessége. Amennyiben a palackozott víz mellett döntenénk, olvassuk el a cimkéjén található összetevőket és adalékokat.

 

- A legmegfelelőbbek a kisebb kristályok használata, minel nagyobb rezgésszámot adnak le. (általánosságban 2-5mm-es kb. 10-15 db, 10mm körüli kövekből kb. 5 db, vannak nagyon magas rendelkező kristályok, mellyekből elég 1-2 db más kristályokhoz hozzá adva (pl. a Herkimer gyémánt).

 

Amikor kiválasztottuk és megtisztítottuk a megfelelő kristályokat, tegyük bele őket egy üveg kancsóba. Öntsük rájuk a vizet, majd fedjük le, és hagyjuk állni 24 órát, néha rázogassuk meg, hogy a kristályok rezgése jobban átjárja a vizet.

 

Az így elkészített elixírt ne öntsük le teljesen. Hagyjunk a kancsó alján kb. 1 dl vizet és ezt öntsük fel naponta. így információgazdag marad készítményünk, és nem kell egy újabb napot várnunk a fogyasztásához.

 

Kéthetente tisztítsuk meg alaposan kristályainkat és a tároló edényt.

* Külső információátadás: A kristályokat nem helyezzük a vízbe, a kancsó körül helyezzük el őket, lehetőleg egy nyogodt, zavartalan helyen.

 

* Kémcsöves módszer: A kristályokat belehelyezzük egy kémcsőbe, és úgy tesszük a kancsóba, hogy ne érje víz őket.

 

Kapcsolódó irodalom: A víz rejtett bölcsessége

 

Egészségre ártalmas, ill. mérgező kristályok:

 

Antimonit

 

Atakamatit

 

Azurit

 

Azurit-malachit

 

Bunsenit

 

Cinóber, Cinóber opál

 

Citromkrizopráz

 

Eilati kő (krizokolla-azurit-malachit)

 

Fluorit (ha szabad fluoritot tartalmaz)

 

Kalkantit

 

Kalomel

 

Malachit

 

Vas-nikkel meteorit

 

 

 

Bőrrel érinkezve allergén reakciókat válthat ki:

 

Bunsenit

 

Citromkrizopráz

 

Lopezit

 

Millerit

 

Szferokobaltit

 

Vas-nikkel meteorit

 

Kristály elixír Receptek:

Boldogság elixír:

Nemesopál, Napkő, Aranytopáz

 

Ezek a kristályok segítik élvezni az életet. A Nemesopál derűje, életöröme, a Napkő bizakodása, és optimizmusa, az Aranytopáz önbizalmával és öntudatosságával egyesül.

Feloldja a pesszimizmust, búskomorságot, szomorúságot, rezgései által optimista életszemléletet, bizakodó derűt hoz.

 

Fizikai szinten ez az elixír normalizálja az inzulintermelést, az anyagcsere háztartást, serkenti az emésztést, a termékenységet, csillapítja a gyomorbántalmakat.

 

 

Erős hatású keverék.

 

Dehidratáló elixír:

Szodalit, Hegyikristály

 

Ezek a kristályok segítik az élet akadálytalan áramlását, azaz szervezetünk vízháztartásának szabad áramlását segíti elő.

 

Fizikai szinten ez az elixír serkenti a vese és hólyagműködést. Segíti a folyadék beépülését. Visszaadja a természetes szomjúságérzetet, könnyebbé válik a folyadékbevitel. (Megtanít inni.)

 

Segít a szemszárazságon, a kiszáradt nyálkahártyán, a száraz bőrön, és általában a testünk folyadékhiányos állapotán, illetve annak súlyos következményein.

 

Kristálytiszta elixír:

Hegyikristály és Ametiszt

 

Mentálisan elősegíti a szellemi tisztaságot, segíti a koncentrációt, emlékezőkészséget. Oldja a idegi feszültséget.

 

Fizikai szinten serkenti az agyműködést, csillapítja a fájdalmakat, gyógyítja a zúzódásokat, és duzzanatokat, pattanásokat. Feltölti az energetikai rendszert életérővel. Erősíti az immunrendszert, méregtelenítő hatású. Gyógyító hatással van a sejtzavarokra, emésztőrendszerre, bélproblémákra. Jó hatással van a léguti megbetegedésekre. Segíti a szervezet vízfelvételét.

 

Enyhe hatású keverék, egész nap fogyasztható ivóvízként.

 

Méregtelenítő elixír:

Herkimer gyémánt, Citrin, Ametrin

 

Mentálisan ez az elixír erősíti, harmonizálja az idegrendszert, serkenti az emlékezőkészséget, figyelem összpontosítást, emellett nyugtató hatású.

 

Fizikailag egy erős méregtelenítő keverék. Kiváló méregtelenítő, tisztítja létfontosságú szerveinket, vesét, májat, érrendszert, és kiválóan hat a cellulitisz ellen. Serkentően hat a hormonrendszerre, lépre, hasnyálmirigyre, emésztésre, vérkeringésre. Gyógyítja a gyomorfekélyt, és az emésztési zavarokat. Segíti a vitaminok beépülését. Helyreállítja a szervezet anyagcsere háztartását. Javítja a DNS / RNS molekulákat. Erősíti az immunrendszert, gyorsan és hatékonyan gyógyítja a vírusos, és fertőzéses betegségeket. Fájdalomcsillapító hatása is ismert.Jó hatással van légúti rendellenességekre.

 

(A Herkimer gyémántot Hegyikristállyal, az Ametrint Ametiszttel helyettesíthetjük.)

 

Erős hatású keverék, reggel és este egy-egy pohárral fogyasszunk belőle.

 

Vitalizáló elixír:

Kalcedon, Mohaachát, Opál

 

Ezek a kristályok az akadálytalan és szabad áramlást biztosítják.

A Kalcedon a szabad kifejezőkészségről, a Mohaachát az akadályok megszüntetéséről, az Opál pedig a könnyedségről, és rugalmasságról gondoskodik.

 

Fizikai szinten ez az elixír serkenti a nyirokkeringést, javítja a szövetek, és a sejtek tápanyagellátását,  és salaktalanítását. Segíti a kiválasztást, és az ásványi anyagok beépülését. Csillapítja a lázat, nyirokpangást, és végtagfájdalmakat.

Erősíti az immunrendszert, kiváló segítség megfázások, fertőzések, gyulladások esetén. Segíti a csonttörés utáni regenerációt.

 

Erő és alkalmazkodás elixír:

Dolomit, magnezit és szerpentin

Ez a magnéziumásvány keverék lazít, nyugtat és oldja a felgyülemlett stresszt. A dolomit egyensúlyt teremt, elégedetté tesz, melynek hatását kiegészíti a magnezit lazító, türelmessé és békéssé tevő tulajdonsága, valamint a szerpentin külső nyomás és negatívumok ellen nyújtott védelme. Testileg a keverék izomlazító hatású: segít az izomlázon, az izomfeszültségeken, a túlerőltetésből, rándulásból és sérülésből eredő izompanaszokon. A sportolók ideális kristályvize, de hatása ugyanilyen kedvező, ha pihenünk, lazítunk, vagy éppen kikapcsolódunk. Fürdővíznek is kitűnő.

Besorolás: enyhe hatású keverék, tehát korlátlan mennyiségben fogyasztható.

 

Rózsakvarc testpermet:

Testpermet készítéséhez lehetőleg kisebb, nyers rózsakvarc kristályokat válasszunk.

Tegyük a köveket egy jól kimosott, feliratmentes szórófejes üvegbe, öntsük fel tiszta vízzel (pl. szénszűrővel tisztított víz), majd hagyjuk 12 órán keresztül állni, néha összerázva, hogy a kristályok a lehető legtöbb információt átadhassák a víznek. Ezt követően már használhatjuk is testünkre permetezve.

Folyamatos használat mellett bőrünket puhává, bársonyossá varázsolja.

 

Forrás:https://kristalyforras.hu/?q=kristalyelix%C3%ADr-keszitese