Masaru Emota: A víz rejtett bölcsessége

 

Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége A gondolatok, a szavak és az érzelmek teremtő erejének látható bizonyítékai....

Részletek a könyvből:

"A víz sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényeinek. Más anyagokkal ellentétben nem úgy viselkedik, ahogyan viselkednie kellene, például -75 fok helyett (ahol molekulasúlya miatt kellene) csak +100 fokon forr fel, és 0 fokon fagy meg, holott a periódusos rendszer szerint -120 foknál kellene. A víz fagyáskor kitágul, és könnyebb lesz, ahelyett, hogy szabályosan összehúzódna, és nehezebbé válna. Mindezeket a szabálytalanságokat a tudomány máig nem tudta megmagyarázni. Ugyanakkor éppen ezek a szabálytalanságoknak köszönhető, hogy élet létezik a földön. Mert ha a víz úgy viselkedne, ahogyan tisztán logikai szempontból viselkednie kellene, akkor földünk lakatlan, puszta sivatag volna, mindenféle szerves élet nélkül. A tudósok felfedezték, hogy a víz nem csak kémiailag igazolható anyagokat tartalmaz, hanem mindenféle egyéb információkat is, amelyekkel érintkezésbe kerül.

 

Nincs a világon két teljesen egyforma hópehely, mindegyik egyedi, egyéni, de mindenképpen szabályos hatszög alakú kristály. Úgy néz ki, mintha valamennyi vízcsepp önálló individuum volna, egyfajta személyiség megváltozhatatlan karakterrel. Még ha egy hópelyhet fel is olvasztjuk, majd újra megfagyasztunk, hajszálpontosan ugyanazt a mintát képezi mint korábban.

Mindeddig csak a homeopátia bizonyítékaiból tudtuk, hogy a víz képes információt tárolni. Emoto azonban új módszerrel kezdte vizsgálni a víznek ezt a képességét. Egy új eszközt használ, a mágneses rezonanciaanalizáló (MRA) készüléket, amely láthatóvá teszi az emberi szem számára a vizsgált anyagokban rejlő energiákat. Eljárásának a segítségével az anyagi, és nem anyagi jelenségek - gondolatok, szavak, zene, globális események - vízre gyakorolt hatása egyaránt megjeleníthető."

 

Néhány példa a vízkristályok képére a könyvből:

 

Vezetékes víz Buenos Aires-ben:

Klasszikus zene hatására képződött vízkristály:

A Köszönöm szó hatása a vízkristályokra:

 

A Televízió hatása a vízkristályokra:

A Mikrohullámú sütő hatása:

 

Van-e a víznek üzenete? Az ima hatalma láthatóvá válik?

 

Tudományosan igazolható-e Masaru Emoto vízkristályokkal végzett kísérlete, amely szerint a negatív és a pozitív dolgokra máshogy fagy meg a víz?"

Masaru Emoto az ember mentális és emocionális állapota valamint a jégkristályok képződése között tételez föl szoros összefüggést, és azt állítja, az emberi gondolatok, a zene, de az írott szó is egyértelmű befolyást gyakorol a kristályképződésre. Emoto következtetéseit sajátos kísérleti közegben készített fotókkal igyekszik alátámasztani; kiadványai révén világszerte nagy népszerűségre tett szert, ugyanakkor az elméletének vitatható pontjaira rávilágító bírálatokat elutasítja. A jégkristályok a vízmolekulák alkotta kristályrácsok, amelyek a víz megfagyásakor képződnek, és szabad szemmel leggyakrabban hópelyhek formájában. A szennyeződésmentes víz molekulái tipikusan hatszögletű (hexagonális) sík kristályokat vagy oszlopokat hoznak létre.

Emoto módszere és eredményei

Emoto kezdetben azt állította, hogy a jó minőségű vízben a jégkristályok szép és igen összetett rácsszerkezet szerint alakulnak ki, szemben a rossz minőségű vízzel, amelyben nehezebben alakul ki szabályos kristályszerkezet. Később a különböző gondolati vagy zenei hatásnak kitett vizet, vagy különböző folyók, tavak mintáit kezdte vizsgálni. Emoto meglepő összefüggéseket vélt felfedezni a víz közelében, annak lefagyasztását megelőzően lejátszott zene és a megfagyott vízkristályok minősége és szépsége között. Például Beethoven ötödik szimfóniájának lejátszásakor a desztillált vizet tartalmazó minta mikroszkópos képén jól ábrázolódik a hexagonális szerkezet, míg a heavy metal zene esetében szabálytalan (koncentrikusan szerveződő) struktúra látható.

 

Az alábbi képen a tiszta víz megfagyott kristálya látható, mely fényes, csillogó hatszöget formál. De az emberi gondolatokra és érzelmekre adott válaszként a vízkristályok különböző formákat vehetnek fel.

 

Ez a cikk Masaru Emoto Japánban végzett csodálatos munkáját mutatja be. Az itt bemutatott fényképeket a "The Messages of Water" (A víz üzenetei) című nagyszerű könyvből vettük.Ez bizonyítja, hogy gondolataid hatnak a környező világra. Bizonyítja?

 

Emoto a világ minden pontján kutatja a gondolatok, szavak és zene vízmolekulákra gyakorolt hatását.

 

 

A képen egy megfagyasztott vízmintát láthatsz, melyet a Japán Fudzsivara tóból vettek. Mint látjuk, a víznek sötét és formátlan, kristálytalan struktúrája van.

 

A próba vétele után Kato Hoki atya, a Jyuhouin székesegyház főpapja egy óráig imádkozott a tó partján. Ezt követően újból mintát vettek a vízből, lefagyasztották és lefényképezték. Mint a képen láthatod, a változás megdöbbentő. Az előző próba ronda masszája helyett tiszta, fényes-fehér hatszögű kristályokat látunk.

 

A víz olvasni is tud

 

A zene desztillált vízre kifejtett hatásának vizsgálata után Emoto azt kezdte vizsgálni, hogy a vízkristályok szerkezetére milyen hatást gyakorolnak olyan látszólag irracionális tényezők, mint a papírra vetett üzenetek: különböző nyelveken köszönetet vagy sértést jelentő kifejezéseket ragasztott a vizet tartalmazó csészékre. Fotói meglepő eredményekről tanúskodnak. Míg a "köszönöm" esetében szabályos kristályszerkezetre bukkant, a sértő kijelentéseknél, megfigyelése szerint, egyáltalán nem alakult ki a hexagonális struktúra. A fenti felfedezésein felbátorodva Emoto imák, áldások és kimondott szavak hatását kezdte vizsgálni, majd arra a megállapításra jutott, hogy a kristályképződésre ezek is hatással vannak.

 

EGÉSZség megőrzése és visszaszerzése GONDOLATaiddal...

 

Tested nagy része (70 - 80% - a) VÍZ! A víz pedig megváltozik a gondolatok hatására!

ALAKÍTSD ÁT GONDOLATAIDDAL A TESTEDBEN LÉVŐ VÍZKRISTÁLYOKAT...

 

A VÍZ - mint intelligens élőlény...

 

Biztosan sokat hallottál, olvastál arról, hogy a vízkristályok megváltoztatják alakjukat a különböző gondolatok, szavak, hangok, zenék, érzelmek hatására...

 

Bizonyára sok képet is láttál olyan vízkristályokról, melyek különböző formát vettek fel különböző gondolatok, hangok, érzelmek közelében...

 

A víz érzékeli és rögzíti a környezetében történteket...

 

A víz "hallja" + "látja" + "érzi" és "megjegyzi" + "tárolja" a közelében elhangzó szavak, mondatok jelentését; a közelében megjelenő képek hangulatát, üzenetét; az elhangzó zene ritmusát, hangulatát, jelentését; a közelében megjelenő gondolatokat és érzéseket.

 

Dr. Masauru Emoto az alternatív gyógytudományok japán doktora "láthatóvá tette a láthatatlant" - olyan elgondolkodtató tanulmányt mutatott be, aminek folytán lefotózta a vízkristályokat különböző körülmények között.

 

Dr. Emoto kísérleti eredményeit ma bárki megnézheti (könyvekben, filmen, interneten), bárki tanulmányozhatja a vízkristályok fotóját - ami megmutatja, hogyan reagál és mit rögzít a víz a "szeretet", a "hála" gondolataira - és mit a "hülye vagy", vagy a "gyűlöllek" gondolat (illetve sok más üzenet) hatására. Pl.:

te ostoba hatására:

 

szeretet, hála hatására

 

A kísérleti eredményeket megvizsgálva látható, hogy az emberek számára SZÉP, JÓ, KELLEMES, ELŐNYÖS gondolatok, szavak, képek, érzelmek... hatására rendezett, harmonikus (=EGÉSZet, EGYséget, szépséget tükröző) alakzatba rendeződnek a víz kristályai...

 

...míg a gonosz, rossz, félelmetes gondolat; bántó, zajos, kellemetlen zene és ilyen érzés hatására csúnya, homályos, zavaros alakzatot vesznek fel.

 

~ Alakítsd át gondolataiddal a testedben lévő vízkristályokat és MEGVÁLTOZIK AZ ÉLETED!~

 

Ha a gondolatoknak, szavaknak, képeknek ilyen hatása van a vízre - így a fizikai testedre is, hiszen tested 70-80%-ban vízből áll - akkor ezt nagyon egyszerűen tudod alkalmazni EGÉSZséged, gazdagságod, sikered, boldogságod, örömöd, nyugalmad, bölcsességed, tudatosságod, szabadságod, könnyed életed... megvalósítására és megőrzésére.

 

Ez nagyon előnyös - de épp egyszerűsége miatt válhat hátránnyá is. Belegondoltál már, hogy nap, mint nap milyen szavak, képek, gondolatok vesznek Téged körül?

 

Mit látsz/hallasz/mondasz/gondolsz otthon - és mit a munkahelyeden?

 

Mit látsz/hallasz/mondasz/gondolsz utazásaid - bevásárlásaid - szórakozásod - pihenésed során?

 

Azt, amit szeretnél? Azt, amire vágysz?

 

Milyen gondolataid/szavaid vannak nap, mint nap? Vidáman, örömmel ébredsz? Szeretsz munkába menni? Szeretsz este hazamenni a családodhoz? Szereted reggeli/napközbeni/esti tevékenységeid? Szereted az életed? Szereted az embereket, akikkel időt töltesz?...

 

Ha igen, akkor ezzel ilyen vízkristályokat teremtesz testedben...

...vagy egész nap bosszankodsz, zsörtölődsz, szitkozódsz, bánatos vagy, aggódsz, ítélkezel, bírálsz, félsz? Hallgatod a híreket (megölték, tönkrement, felrobbant, válságossá vált, balesetet szenvedett, veszteséges lett, eltűnt, meghalt, lezuhant ...stb...)? Bosszantanak azok az emberek, akikkel időt töltesz?...

 

Ha igen, akkor ezzel ilyen vízkristályokat teremtesz testedben...

 

 

Olyan szavakat mondj/hallgass, amit szeretnél életedben!

Olyan gondolatokat gondolj=arról ábrándozz, képzelődj, amit szeretnél!

Olyan képeket nézz, amire vágysz!

Olyan érzelmeket érezz - vagy olyanokról gondolkodj/ábrándozz, amit meg akarsz valósítani életedben!

 

Segítség; ötletek a megerősítésekhez, az előnyös gondolatokhoz:

 

Szeretem magam!

 

Elfogadom a szeretetet, az elismerést!

 

Méltó vagyok a gazdagságra! Jár nekem a sok pénz!

 

Könnyen megbocsátok magamnak és másoknak!

 

Elengedek minden fájdalmat, minden sérelmet! Szabad vagyok!

 

Egészséges vagyok! Szép vagyok! Bölcs vagyok!

 

Boldog vagyok - és ez jár nekem!

 

Örömteliek napjaim!

 

Olyan emberekkel találkozom, akik szeretnek, akiket szeretek!

 

Sikeres vagyok!

 

Könnyen megtanulok mindent, amire szükségem van, amit szeretnék!

 

...stb... ...stb... ...minden más, amit szeretnél, ami fontos Neked...

 

Ezek a szavak, gondolatok, érzelmek átalakítják a testedben lévő vízkristályokat - ezáltal tested szép, harmonikus, EGÉSZséges, energikus lesz...

 

...de nemcsak a testedben van víz, hanem a Téged körülvevő Létezésben mindenhol - pl. a körülötted lévő levegőben is...

 

Tehát a szavaid, gondolataid, érzelmeid nemcsak a testedben lévő vízkristályokat alakítják át, hanem a körülötted lévő levegőt=azt a teret, melyben élsz...

 

Ha Téged egy olyan tér vesz körbe, amit szeretsz, akkor jól érzed Magad, bárhol is vagy...

 

...mellékhatás: a vízkristályok automatikusan hasonló szerkezetű vízkristályokat vonzanak magukhoz - így "Neked dolgoznak". Bevonzzák életedbe azokat az embereket, lehetőségeket, helyzeteket, akik hasonló szerkezetű vízkristályokkal rendelkeznek - így épp olyan embereket, helyzeteket hoznak napjaidba, akiket/amiket Te szeretsz, akikkel/ahol Te jól érzed Magad.

 

 

A változtatás első lépés ...

 

Vedd észre, tudatosítsd Magadban, hogy milyen képek + szavak + hangok + érzések + gondolatok vesznek körbe Téged - és azt is, hogy miket áramoltatsz ki Te saját magadból! (érdemes leírnod ezeket úgy, hogy végig gondolod egy napodat - és időrendben felírod, mit látsz, hallasz, gondolsz, érzel...)

 

Ha már tudod, hogy mi van most az életedben - akkor válogasd szét, aszerint, hogy mi az, ami tetszik Neked és mi az, ami nem.

 

Ami tetszik, tartsd meg. (érdemes ezt külön lapra leírnod)

 

Ami nem tetszik, arra ezen túl ne fordíts időt, energiát - hanem azt az időt, amit eddig velük töltöttél, fordítsd arra, amit szeretnél.

 

Tervezd el (írd le), hogy mi az, amit akarsz a nem tetsző dolgok, gondolatok, szavak, hangok, képek, érzések helyett. Ezek lesznek a helyettesítő információk. (nevezzük INFORMÁCIÓK összefoglaló néven a gondolatokat + képeket + érzéseket + szavakat + hangokat...)

 

A változtatás második lépése...

 

Állítsd szolgálatodba a testedben - és környezetedben - lévő vízkristályokat és Ők megteremtik számodra a vágyott EGÉSZséges, BOLDOG, sikeres, gazdag, kényelmes, szabad életet - azaz mindazt, amire vágysz!

 

Ami tetszik az eddigi gondolataidból, tartsd meg; gondold továbbra is ugyanúgy - a többi időt pedig töltsd ki a helyettesítő INFORMÁCIÓKkal - a nem kívánt gondolatokat helyettesítő információkkal.

 

 

Minden nap szánj figyelmet és időt erre!!!

 

...egyre több időt - egészen addig, míg a nem kívánt gondolatok, szavak, érzelmek teljesen eltűnnek életedből, vagy olyan minimálisra csökkennek, hogy az előnyös információk mellett "labdába se rúghatnak"...

 

Ha észreveszed, hogy olyan gondolatod, szavad, érzelmed van, amit nem szeretnéd, hogy megjelenjen életedben, ne bosszankodj miatta!...

 

...de a lehető leghamarabb fordíts figyelmet legalább ugyanannyi ideig - vagy tovább - az ő ellentétpárjára, azaz arra, amire vágysz...

 

...ezzel semlegesítheted a nem kívánt információkat. Ha bosszankodsz, akkor azt is semlegesítened kell...

 

Ha van Reikid, jusson eszedbe használni!!!

 

A Reikivel ki tudsz törülni a vízből minden alacsony szintű rezgést, minden előnytelen hatást + fel tudod tölteni a szeretet, a harmónia, az egészség információjával...

 

Tehát ha jól jönne egy kis segítség, egy kis "erősítés" mert a gondolataidat még nem tudod tökéletesen uralni, (néha van olyan gondolatod, aminek nem szeretnéd az eredményét), (...és az is előfordul, hogy olyan környezetben vagy, ahol mások gondolatai nem kívánatosak számodra), akkor használd bátran a Reikit. A Reiki bármilyen gondolat jelenlétében is megtisztítja és előnyös + kellemes információval tölti meg a vízkristályokat...

 

A VÍZ "olvasni" is tud...

 

Több kísérletet végeztek úgy, hogy egy üveg edényre ráírtak egy előnyös, kellemes szót - pl. azt a szót, hogy "szeretlek" - egy másikra egy előnytelen, kellemetlen szót, kifejezést - pl. azt, hogy "te hülye". Megtöltötték mindkettőt vízzel. Egymás mellé tették a 2 edényt és vártak...

 

...vártak, és ahogy teltek a napok, egyre látványosabb lett a különbség. A "szeretlek"-et olvasó víz kristálytiszta és iható volt napokon (heteken) át, míg a "te hülye"-t olvasó víz néhány nap múlva zavarossá és ihatatlanná vált...

 

Tehát: ezt is használhatod életminőséged, életkörülményeid megváltoztatására - és javasoljuk, hogy használd is!

 

Javaslatunk, hogy írd rá a poharadra, kancsódra, vizes flakonodra azt a szót, amit szeretnél (szeretet, boldogság, siker, gazdagság, béke, egészség, harmónia...) - és mindig az abban lévő vizet idd. Ezek a "harmonikus, szép, egészséges" vízkristályok átprogramozzák a testedben lévő többi vízkristályt - így rövid idő alatt tested minden sejtje az "egészség" programja szerint fog működni. Még hatékonyabb, ha vízivás közben ugyanarra gondolsz, mint amit ráírtál a vizes edényedre.

 

Nemcsak a vizes edényedre érdemes ráírnod, hanem minden vízcsap közelébe és minden térbe is mindazt, amit szeretnél. Ha nem akarod, hogy más emberek lássák, akkor is tudsz olyan feliratokat, képeket elhelyezni a fürdőszobádban, konyhádban, nappalidban, hálószobádban, amire vágysz, amit meg akarsz teremteni életedben. Szekrényajtó belső felére, polc mögé, mosdó - mosogató aljára, ...stb...

 

Természetesen felírhatod más emberek számára láthatóan is - így még erőteljesebb a hatás.

 

 

Vízkristály

Hope

Vivaldi Négy Évszak

Karácsonyi kristály

Köszönöm

Delfinhang

Sakura

 

Forrás:Veszelka Magdolna