Tudatosítom amit mondok

 

 

Ma tudatosítok magamban mindent, amit mondok. Ránézek arra, hogy mit mondok, mennyit beszélek, és hogy mindaz, amit mondok, milyen hatással van az életemre. Beszédemből béke vagy zűrzavar fakad? Beszédemmel több örömet és szeretetet, vagy több félelmet teremtek?

 

Ma egész nap tudatában vagyok annak, amit mondok, és úgy döntök, hogy csak a béke, az öröm és a szeretet szavait használom - akár magammal, akár másokkal beszélgetek. Ma figyelek arra, amit mondok.

 

MEGERŐSÍTÉS: Szavaim ma csak a békéről szólnak.

 

 

 

Észreveszem,amit hallok

 

Ma tudatosítom magamban, hogy mi az, ami valójában a legjobban vonz. A csodákra, a békére és a szeretetre figyelek, vagy a történetekre, a zűrzavarra, és a félelemre? Minden pillanatban eldönthetem, hogy a Szellemre vagy az egóra hallgatok. Minden pillanatban tudatosítom magamban, hogy melyikre figyelek éppen, és nem vagyok hajlandó az egóra hallgatni. Ma észreveszem, amit hallok.

 

2. NAPI FELADAT: Tudatosítsd, hogy mire figyelsz. Vedd észre, hogy a Szellemre vagy az egóra hallgatni okoz nagyobb örömet.

 

MEGERŐSÍTÉS: Csak a békére figyelek.

 

 

 

Tudatában vagyok annak,amit mondok

 

Ma tudatában vagyok annak, mi az, amit nézek és mi az, amit látok. Vajon jobban érdekel-e egy baleset, amiben valaki az életét veszti, vagy inkább abban gyönyörködöm, ahogy a napsugarak átszűrődnek az ablaküvegen? Vajon mi kelt bennem erősebb érzelmeket: az, ha végignézek egy verekedést, vagy az, ha egy alvó gyermeket figyelek? Vajon a hírekben látható lövödözés és erőszak érdekel, vagy észreveszem azt is, amikor az emberek megfogják egymás kezét és örülnek a találkozásnak? Amikor felismerem, hogy én döntök arról, hová és mire vetem a pillantásomat, azt választom, hogy csak pozitív dolgokra nézek. Amit látok, hatással van az elmémre, és az elmém teremti meg a környező világot. Ma tudatában vagyok annak, amit látok.

 

 

3. NAPI FELADAT: Adj pénzt valakinek - ne azért, mert akinek adod, megérdemli. Áldd meg az összeget, amit átadsz. Figyeld meg, mit érzel.

 

MEGERŐSÍTÉS: A békét látom mindenütt.

 

 

Nem ismerem a valódi jelentését annak,amit látok

 

Mindent, ami körülöttem történik, én ruháztam fel jelentéssel. Amikor hajlandó vagyok elengedni a gondolatot, hogy ismerem a valódi jelentésüket, észreveszem, hogy minden egészen mást jelent, mint hittem. Ma felismerem és megértem, hogy a jelentésnek, amivel a dolgokat felruházom, semmi köze nincs valódi céljukhoz. Nem ismerem a valódi jelentését annak, amit látok.

 

4. NAPI FELADAT: Ma kedveskedj magadnak valamivel. Például: menj el masszázsra; vacsorázz egy kedves étteremben; kényeztesd magad olyasmivel, ami örömöt és békét hoz az életedbe.

 

MEGERŐSÍTÉS: Béke vesz körül.

 

 

 

Hajlandó vagyok meglátni a fényt

 

 
 

Ma hajlandó vagyok meglátni a fényt, amely mindig körülvesz. Megengedem, hogy belépjen, és beragyogja a napomat. Még a legsötétebb helyzetekben is észreveszem a világosság jelenlétét. Amikor megnyitom a szememet és az elmémet a fénynek, örömöt, szeretetet, boldogságot, sikert és bőséget élek át. Nyitott vagyok a csodákra. Ma hajlandó vagyok a nap minden órájában látni a fényt.


5. NAPI FELADAT: Lepj meg valakit, aki különleges számodra, valami különlegessel - akár tettek, akár kedves szavak formájában.


MEGERŐSÍTÉS: Mélyen legbelül csak a béke létezik.

 

 

A fény őrzője vagyok

 

 

Ma még jobban figyelek a gondolataimra, és nem a sötétséget, hanem a fényt teremtő gondolatokat választom. Bármennyire is vonzónak tűnnek a sötét gondolatok, és bármennyire is kifizetődőnek tünteti fel őket az egóm, én ismerem a sötétség és a világosság gondolatai közötti különbséget. Ma annyiszor ismétlem el magamnak, ahányszor csak lehetséges: "A fény őrzője vagyok". A sötétség helyett a világosságot, a félelem helyett a szeretetet választom. Ma egész nap a fény őrzője vagyok.

 

6. NAPI FELADAT: Ma reggel - miután elolvastad a fentieket - ülj egy kicsit csendben, és kérdezd meg magdtól, hogy ki az, akire neheztelsz. Az lesz az, aki legelőször az eszedbe jut. Próbáld meg felvenni a kapcsolatot ezzel az emberrel: találkozz vele, hívd fel, írj neki, vagy meditálj róla, és tisztítsd ki magadból e sérelmet. 

MEGERŐSÍTÉS: A béke őrzője vagyok.

 

 

További gyakorlatok:Bijan Anjom: Gazdagon és könnyedén című könyvben