Fénytest ötödik síkja

 


A fénytest ötödik síkja

Ezen a síkon azt mondja mentális tested: „Lehet, hogy megpróbálom a szellemet követni. 
Még nem tudom, hogy elhiggyek-e neki mindent, de megpróbálom”. Akkor elkezd fogódzók után nézni. Az emberek egy látomásszerű állapotban gyakran más tevékenységek közben látják magukat. Az álomfázisok megváltoznak. Több álmodra tudsz visszaemlékezni. Az ötödik síkon néhány embernek tudatos álmai is lehetnek.
Vannak olyanok is, akik hirtelen azt hiszik, hogy megőrültek, mert tapasztalatot szereztek a nem lineáris gondolkodási folyamatokból. Egészen spontán, anélkül, hogy figyelnének a részletekre, hirtelen felfogják az egészet. A mentális test azonban azt mondja: „Csak ne olyan hevesen, ezt nem tudom ellenőrizni. Túléljük mi ezt egyáltalán?” Tehát kételkedik abban, ami történik. „Van egyáltalán szellem? Azt hiszem, van. De én jobbat fogok kitalálni, különben meghalunk mindnyájan.” A mentális testből nagyon sok túlélési minta jön fel. Elkezdi megváltoztatni mozgását, és a régi min-tákat a felszínre dobja.
Egy másik részed, amely olyan, mint egy boldog kisgyerek, ezt kiáltja: „hurrá, megyünk a fény-be!” A mentális tested azonban meglehetősen bosszús. Látod mindkét részedet, és észreveszed, hogy döntened kell.
Lassan feldereng benned, hogy több vagy, mint aminek eddig hitted magadat. A mentális tested azt mondja: „á, dehogy, ez nem így van!” - és megint becsapja ezt az ajtót. De az megint kinyílik. Egy olyan folyamatot élsz meg, ahol minden kinyílik, aztán megint bezárul, és ez nagyon lehangoló tud lenni. A szellemednek azonban valójában csak arra van szüksége, hogy a mentális tested feladja az ellenőrzést. Csak így válhatsz aktív, testet öltött szellemmé, aki tudatos minden dimenzióban.
Az ötödik síkon tudatossá válik benned az is, hogy a realitásról alkotott képeid közül sok nem is a tiéd. Hirtelen világossá válik előtted: „Pontosan úgy viselkedem, mint az apám. Apám zsörtölődő volt, és én ugyanilyen vagyok. Ez nem az én energiám”. Vagy: „A gyerek éppen most vágta földhöz a cumisüveget, és én pontosan úgy kiabálok vele, mint anyám annak idején velem. Ez nem az én energiám. Nem ezt akarom.”
Tudatára ébredsz, hogy olyan képeket hordozol magadban a valóságról, amelyek nem a tieid. Ekkor mentális szortírozáshoz kezdesz, és megkérdezed magadtól: „ki vagyok én?” Minden ember energiamezőiben képek vannak elraktározva arról, hogy milyenek is a dolgok. Ezek a minták a szülőktől, a nagyszülőktől, a testvérektől, a barátoktól és a partnerektől jönnek.* Ezek a képek állandó-an aktiválódnak. Ha rájössz arra, hogy ezek a képek energiameződben vannak, akkor úgy érezheted, hogy nagyon bekorlátoznak.
A testedben érzed a csodálatos változásokat, a belső képeid pedig úgy elöntenek, hogy úgy érzed magadat, mint akit bezártak egy üvegkalitkába. Így hát elkezded tisztázni a dolgokat magadban: „ebből kérek egy kicsit, abból nem, és még abból, meg amabból egy picit”. Ennek során egyre inkább tudatosodik benned saját energiád, és mindaz, ami hozzád tartozik. És ha felbukkan benned egy gondolat, vagy kép, akkor már nem kell megkérdezned magadtól: „apámat utánozom, vagy ez tényleg én vagyok?
” Ez a folyamat kezdetben okozhat félelmeket, amikor először tekintesz bele a tükörbe és azt mondod: „Jaj ne, tényleg olyan leszek, mint anyám? Pedig megesküdtem, hogy soha nem leszek olyan.” De ezek a képek is kioldódnak belőled.

Forrás: Tashira Tachi ren
A fénytest
A fénytest kialakulásának 12 fokozata
Médiumi üzenetek Ariel arkangyaltól